Bladik Odesláno Srpen 28, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 28, 2009 Dodelaval nekdo, popr. ma nekdo nejaky navod na co a kde to zapojit. Koupil jsem si autolednicku a potreboval bych dostat nejak rozumne zasuvecku s 12V do kufru :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Srpen 28, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 28, 2009 Tu mas navod: http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...&hl=ZASUVKA 0 Citovat Odkaz ke komentáři
P.T. Odesláno Srpen 28, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 28, 2009 (upraveno) Doufam ze Rolbarovi to nevadi Nějaké zmínky už zde byly v sekci OI - elektrika, ale návod ne-e. Využití to najde určitě na ledniču, kompresor či něco jiného na 12V Cenová náročnost: 300 - 600,-Kč podle toho, kde seženete díly Časová náročnost: cca 1,5h Obtížnost montáže: 3 (1-10) Tak jsem se do toho pustil, jelikož jsem přestavoval na centrál, tak mi v kufru zbyl starý přívod + k osvětlení kufru, ten jsem použil, napájel jsem na něj prodloužení, aby mi kabeláž dosáhla do prostoru plastu kolem 5. dveří, - jsem vyvedl ze stávající svorky pod zadním levím světlem. konec jsem osadil konektorem zásuvky. Vy ovšem musíte natáhnout nový drát od pojistkovky, doporučuji průřez 2,5mm červenohnědý. V pojistkovce jsem napojil tento + přívod zásuvky na pozici, kde je u verze kombi pojistka na zásuvku v kufru, stálý plus do této pojistky jsem vyvedl ze svorky na červeném drátu za pojistkovkou drátem 2,5mm červený. Ve škodovce jsem si objednal víčko a zásuvku (víčko je v etce kdesi úplně jinde, než má být, tak mě to pán do druhého dne našel) celek zásuvka, víčko mě stál 430,-Kč V kufru jsem dlouho dumal, kam zásuvku umístit, nakonec jsem jí dal na boční lem kolem 5. dveří. Místo jsem zvolil podle následujících kritérií, co nejrovnější plocha plastu, přístupnost, dostatečná hloubka za plastem. Nakonec vyhrálo místo, jak je patrné z fotek. Plast jsem výjmul po odšroubování jednoho torxu a vycvaknutí z příchytky. Do tohoto plastu jsem vyvrtal díru o průměru 28mm ( měl jsme vrták jen 25, tak jsem zbytek "ojel" nožem a ve spodní části díry jsem udělal vystřeďovací zádlab, aby se zásuvka nepootáčela a zapadl do něj výstupek, který je k tomu účelu na zásuvce. Nasadil jsem zásuvku a plast dal na původní místo Na závěr jsem osadil pojistku pojistkou 30A podle DP ( jelikož já mám přívod k zásuvce stávají a není takového průřezu, dal jsme tam jenom 15A pojistku) Cena za dráty, konektory, piny a zásuvku může být celkem kolem 500,- záleží an tom, jestli budete mít zásuvku novou nebo z vrakáče, pak by byla cena cca o 200,- méně Jak se mi to povedlo posuďte sami Ještě jsem to celé dal do PDF, kdyby si to někdo chtěl vytisknout ;) (bez obrázků) zasuvka.pdf Upraveno Srpen 28, 2009 uživatelem P.T. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bladik Odesláno Srpen 28, 2009 Autor Sdílet Odesláno Srpen 28, 2009 Nj jenze tam se mluvi o pojistce, ktera je v Kombiku a v liftu ne, kde ji najdu a jak ji muzu ve skrini sprovoznit, to bych potreboval nejak prosvetlit Dalsi vec je ze Rolbar pouzival nejaky kabel, ktery mel a ja budu muset tahnout novy..kudy ho tahnout, nejaka nejshudnejsi cesta?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sterny Odesláno Srpen 28, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 28, 2009 Bladik Máš v kufru nějaký zesilovač? Jestli ano tak si to udělej přes něj já si to tak udělal taky a stačí jestli máš nějakou zástrčku na pojistku tak si to k tomu dej a nemusíš ani nic tahat,Hlavně musíš mýt stálý přívod proudu stejně jako do zapalovače. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bladik Odesláno Srpen 29, 2009 Autor Sdílet Odesláno Srpen 29, 2009 Bohuzel zesilovac nemam. Nad tim stalym privodem jsem take premyslel, ale problem je ze to chce take za dsoti silnou pojistkou, coz tam nikde moc nebude, maximalne jestli se nekde neda neco vytahnout z tazneho, ale to netusim. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sterny Odesláno Srpen 29, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 29, 2009 No já to mám přes ten zesík,tam ti jde stálej proud(jinak budeš muset vést nějaký kabel aby ti ten proud od někud šel ;) ) a od toho to mám vyvedený drát na pojistku(stačí 15 ) no a kostru mám zavedenou k kostře zadních světel jinak tady máš fotky jak to vypadá u mě 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Srpen 29, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 29, 2009 Nj jenze tam se mluvi o pojistce, ktera je v Kombiku a v liftu ne, kde ji najdu a jak ji muzu ve skrini sprovoznit, to bych potreboval nejak prosvetlit Dalsi vec je ze Rolbar pouzival nejaky kabel, ktery mel a ja budu muset tahnout novy..kudy ho tahnout, nejaka nejshudnejsi cesta?? Ve Fabii jsme zásuvku do kufru natahovali když jsme měnili plasty. Napojili jsme to normálně přes čokoládu na zásuvku co je v tunelu a od ní vedli dozadu tak, že jsme to přidali k origo svazku, jenže to znamená vykuchat plasty z půlky auta... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sterny Odesláno Srpen 29, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 29, 2009 to naštěstí jsem to já vyřešil takhle.Kdybych musel tahat zvlášť kabel na tu zásuvku,tak bych se z toho posr...... ještě že jsem si udělal ten zesík a nemusel ji nechat znovu kuchat ;) to by my srdce asi puklo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bladik Odesláno Srpen 29, 2009 Autor Sdílet Odesláno Srpen 29, 2009 Hmm no budu to muset nejak jeste promyslet, co odkukd a kudy tahnout :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sterny Odesláno Srpen 29, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 29, 2009 jasný hlavně si nejdřív rozmysli kam jívlastně dáš aby jsi toho pak nelitoval,že ji máš na hodně nešikovném místě,znám jednoho blba(není odtud z fóra) co si ji dal do plata(já mu říkal ať to nedělá ale on měl svoji hlavu a tak ji tam dal a asi po týdnu ji už měl někde jinde a v tom platu díru(kterou pak zvětšil a použil na repro) a na konec ji dal do sklápecích dvířek v kufru(podotýkám že má Peugeota 306 sw 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Srpen 31, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 31, 2009 Hmm no budu to muset nejak jeste promyslet, co odkukd a kudy tahnout Je dobré se rozmyslet na co jí napojíš, ať Ti pak třeba při připojení ledničky pořád někde nehoří pojistky :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bladik Odesláno Srpen 31, 2009 Autor Sdílet Odesláno Srpen 31, 2009 No ja bych to tedy, kdyz uz budu muset tahat kabel napojil rad na tu pojistku co to ma Combik, nema nekdo nejakou fotku z Kombika kde to je a jak se to da jednoduse napojit? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
P.T. Odesláno Srpen 31, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 31, 2009 Fotku nemam, udelam kdyztak odpoledne. Jinak podle schematka z navodu (pro FL teda) je to pojistka c. 26, pata zleva ve ctvrte rade.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bladik Odesláno Srpen 31, 2009 Autor Sdílet Odesláno Srpen 31, 2009 Hm zitra mrknu na pojistkovku jestli je tam opravdu volno a pak to zkusim nejak namyslet 0 Citovat Odkaz ke komentáři
P.T. Odesláno Září 1, 2009 Sdílet Odesláno Září 1, 2009 Slibene fotky - rozebirat se mi to ale nechce 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bladik Odesláno Září 1, 2009 Autor Sdílet Odesláno Září 1, 2009 Dekuji za foto a jeste jeden dotaz, jak vyndam pojistkovou skrin, abych tam mohl dat kontakty a odvezt odtamtud kabel 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kvido27 Odesláno Únor 1, 2010 Sdílet Odesláno Únor 1, 2010 Ahoj, už jsi s tou zásuvkou hotovej? já jsem si ji taky tahal a snažil jsem se to udělat tak jak by to mělo být z výroby (tak jako v kombíku). Jestli chceš poradit tak napiš, když jsem to montoval tak jsem si všechno fotil a zapisoval. Chtěl jsem udělat návod, ale pak jsem zjistil že nejsem první ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jirik.DC Odesláno Únor 8, 2010 Sdílet Odesláno Únor 8, 2010 (upraveno) ***smazáno*** Upraveno Červenec 16, 2010 uživatelem Jirik.DC 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bladik Odesláno Únor 19, 2010 Autor Sdílet Odesláno Únor 19, 2010 Ahoj, už jsi s tou zásuvkou hotovej? já jsem si ji taky tahal a snažil jsem se to udělat tak jak by to mělo být z výroby (tak jako v kombíku).Jestli chceš poradit tak napiš, když jsem to montoval tak jsem si všechno fotil a zapisoval. Chtěl jsem udělat návod, ale pak jsem zjistil že nejsem první ... Fotky bych urcite uvital, prozatim jsem bohuzel nemel cas se k tomu dostat a hlavne resim uplne jine problemy s autem :D Ted uz bych snad mohl mit na jare na to klid tak bych se do toho mohl pustit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Endy1 Odesláno Únor 21, 2010 Sdílet Odesláno Únor 21, 2010 Na tažným kolík č.9 je stále pod napětím právě pro lednici v karavanu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bladik Odesláno Únor 22, 2010 Autor Sdílet Odesláno Únor 22, 2010 To je celkem solidni informace, tazne mam s Nemeckou zasuvkou....ta 9 ma nejakou pojiostku zvlast? To by mi usetrilo strasne moc casu a hlavne tahani kabelu ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
fareon012 Odesláno Duben 26, 2015 Sdílet Odesláno Duben 26, 2015 Ahoj, už jsi s tou zásuvkou hotovej? já jsem si ji taky tahal a snažil jsem se to udělat tak jak by to mělo být z výroby (tak jako v kombíku). Jestli chceš poradit tak napiš, když jsem to montoval tak jsem si všechno fotil a zapisoval. Chtěl jsem udělat návod, ale pak jsem zjistil že nejsem první ... Nemel by jsi kvido foto jak udelat tu zasuvku do kufru?pls 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Duben 27, 2015 Sdílet Odesláno Duben 27, 2015 Celkem dost žádané místo na zásuvku je pod pásem, pak je dostupná i pod od klopení sedaček 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.