Guest pavelcer Odesláno Březen 1, 2012 Sdílet Odesláno Březen 1, 2012 Zdravím Vás, měl bych dotaz ohledně motoru 2.0 TFSI typ AXX v Golfu GTI V (vím že je to Škoda fórum, omlouvám se, jde ale o motor který se používá(l) i v Octaviích RS :) ). Jedná se o to, že motor při delší době ponechání na volnoběhu docela hřeje. Takto, ostřeji se svezu, zastavím, motor je poměrně málo teplý, teplota ukazuje 90 stupňů, nechám na volnoběhu chladit turbo a po chvíli se mi zdá, že motor hřeje víc než těsně po zastavení, jakoby na tom volnoběhu více hřál, což se mi zdá divné. Byl jsem na diagnostice, nevyhodilo to nic, vše bylo v pořádku. Jinak auto jede normálně, nepozoruji žádné snížení výkonu, jen při tom volnoběhu, kdy by se měl opravdu ochladit se mi zdá, že prostě hřeje nějak víc, ručička na palubovce ale stále ukazuje 90 stupňů. Kdyby někdo něco věděl o tomto "problému", budu rád za každou odpověď. Díky. ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Březen 1, 2012 Sdílet Odesláno Březen 1, 2012 tak to je jasné, že se ti bude na volnoběh hřát víc jak za jízdy. Když stojíš, tak motor není chlazen náporem vzduchu a může se tím pádem zdát teplejší 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest pavelcer Odesláno Březen 2, 2012 Sdílet Odesláno Březen 2, 2012 tak to je jasné, že se ti bude na volnoběh hřát víc jak za jízdy. Když stojíš, tak motor není chlazen náporem vzduchu a může se tím pádem zdát teplejší Ano, taky jsem si to říkal, že za jízdy se přeci jen chladí proudícím vzduchem. No, radši jsem se ale zeptal znalců :) Díky za odpověď. Edit: Ještě dotaz, měl bych tedy nechávat motor po ostřejší jízdě chvíli běžet, aby se ochladilo turbo, nebo je to zbytečné? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Březen 2, 2012 Sdílet Odesláno Březen 2, 2012 záleží, jak ostřejší jízdu zakončuješ, pokud pojedeš po dállnici, dojedeš na pumpu a hned chcípneš, tak to je špatně. Ideální je před pumpou zvolnit, odbočovacím už jen bublat a klidně si i vybrat stojan, kde někdo už je, nechat běžet motor cca 1 min. Uvědom si,že v části hlavy motoru jsou teploty od výfuku cca 500°C až 900°C, pokud hned chcípneš, tak přestane kolovat voda, ta začne vařit a materiál se roztahuje, což neni pro hlavu vůbec dobré. To samé platí pro turbo. všimni si co dělají kamiony u pump, když dojednou, většinou několik minut bublaj na volnoběh a pak teprve chcípnou 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest pavelcer Odesláno Březen 2, 2012 Sdílet Odesláno Březen 2, 2012 Dobře, to jsem potřeboval vědět, tak nějak obecně se říká, že ty turbomotory by se měli nechat chvíli po jízdě běžet... Díky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.