deleted Odesláno Březen 15, 2012 Sdílet Odesláno Březen 15, 2012 (upraveno) Souhlasím s Tebou Palo.Červené světlo přikazuje zastavit vozidlo,ale ne na jak dlouho. V příslušné § zákona by stačilo doplnit "...a vyčkat do dalšího světelného signálu." Bylo by po problému.věřím,že by s tím mohlo uspět a nemusí to být hned právník. O té analogii ke zančce "stůj,dej přednost v jízdě.Tu také nikdo neodstraní,aby se mohlo projet. Upraveno Březen 15, 2012 uživatelem mikl 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VSemi Odesláno Březen 15, 2012 Sdílet Odesláno Březen 15, 2012 Já neřeším značku stop-ale řeším červené světlo-červené je stát... Jelikož mě to docela zaujalo tak zkusím ještě sojku na DI já pokud opravdu pospichám a v noci široko daleko nikdo tak s disko i přes červenou...jinak na červenou nejezdím. Dost těžko by se to vysvětlovalo např nad fotkou z automatické kamery na semaforu :-D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zabiak Odesláno Březen 15, 2012 Sdílet Odesláno Březen 15, 2012 Stejně tomu nevěřím. Dokud neuvidím nějaký právní rozbor. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Březen 15, 2012 Sdílet Odesláno Březen 15, 2012 i kdybych ten tu měl vyjádření od nejvyššího soudu, tak prostě na červenou se nejezdí 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mole.first Odesláno Březen 15, 2012 Sdílet Odesláno Březen 15, 2012 Myslím, že to byl přesně jeden z těch lidí, kvůli kterým má naše legislativa desítky zprasených zákonů. Protože se vždycky najde nějakej arogantní ignorant, kterej si myslí, že mu patří svět a mermomocí to pak musí všem dokazovat dokud někoho nezabije. Kvůli těmhle idiotům se pak ty zákony nesmyslně látujou, přepisujou, na oko pečlivě formulujou a je to k čemu? Proč nemůže prostě fungovat, NE - TOHLE SE NEDĚLÁ??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deleted Odesláno Březen 15, 2012 Sdílet Odesláno Březen 15, 2012 i kdybych ten tu měl vyjádření od nejvyššího soudu, tak prostě na červenou se nejezdí Jasně,máš pravdu.Na červenou vědomě projede a potom ještě hledá díru v zákoně asi prase. jde o to,že tam ta díra asi je. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Březen 15, 2012 Sdílet Odesláno Březen 15, 2012 No až mě nějakej chytrák zboří takovou to jízdou na červenou a já to náhodou přežiju a uslyším nějaké podobné žvásty o zastavení a ne stání, tak se asi neudržím ...., ale ne smíchy ale 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ViktorMPI Odesláno Listopad 24, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 24, 2012 (upraveno) ..někomu to třeba prošlo, ale bylo to spíše neznalostí toho poliše. Myslím si to samé. Nevěřím, že by tahle interpretace ustanovení mohla u soudu obstát. "Při řízení provozu na křižovatce znamená pro řidiče a) signál s červeným světlem "Stůj!" povinnost zastavit vozidlo před dopravní značkou" - i kdyby neměl řidič povinnost stát, tak v případě uvedení vozidla do pohybu by okamžitě musel opět zastavit, protože zobrazení signálu s červeným světlem stále trvá a s ním i povinnost zastavit vozidlo. I označení vysvětlovaného signálu určitě zákonodárce nezvolil libovolně a napovídá tak, jaký je jeho smysl. Text ustanovení má dále logickou strukturu textu, právě možnost pokračovat v jízdě dává až signál se zeleným světlem. I kdyby jeho interpretace byla logicky korektní, pak by ale vedlo ve svých důsledcích do zjevně nesprávného závěru a takový výklad by se měl vyloučit na základě argumentu ad absurdum. Asi takhle nějak bych to vyložil já a mezeru v zákoně bych v tom ani nespatřoval. Upraveno Listopad 24, 2012 uživatelem ViktorMPI 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.