Přejít na obsah

Moje béžovo - černá potvůrka

Doporučené příspěvky

• o 2 týdny později...

Tak dnes konečně dorazily díly do interiéru, fotky budou zítra.

Potřeboval bych od vás poradit, potřebuji nějaké lepidlo jako nabízí Milotec - polyuretanové jednosložkové lepidlo - na jejich stránkách stojí malá tuba 35Kč a nechce se mi to objednávat a dávat ještě za poštu. Poradíte kde a jaké koupit?

Odkaz ke komentáři

pokud je to na spoilery, obecně plasty, tak kup Terosan a k tomu Primer.. Mají to v každé prodejně Barvy-laky.. Je to lepidlo na sklo, já tím měl lepené křídlo na Fabce a drží to jak přibitý palec.gif Ale bacha, jde to pak špatně sundat a poškodí lak...

Odkaz ke komentáři

Potřeboval bych poradit od místních znalců. Narazil jsem na netu na tyhle pružinky na kufr. Majitel mi odepsal, že je měl na své OII liftback, ale sdělil mi, že na mého combíka jdou použít také. Je to pravda nebo ne, v tomhle tématu ještě nejsem zběhlý.

post-15147-0-97812900-1344674224_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak už jsem po výměně brzdových destiček a konečně už auto brzdí tak jak má a hlavně brzdy nepískají. Kotouče se měnit nemusely. Nechal jsem to dělat ve škodovce.

Sepisuji moje poznatky o podvozku a až to dokončím, tak to sem vložím.

Odkaz ke komentáři

Takže tady přináším moje poznatky se stavitelným podvozkem JOM.

1) Výběr podle motorizace

Mám 1.9TDI sice chipnutou na výkon 2.0TDI, ale váhově je to prostě 1.9TDI. Na OII se prodávají 2 typy, 1.typ je pro benzinové motorizace a 1.9TDI bez DSG (čili můj případ, ale...) a 2.typ je pro 2.0TDI, RS a 1.9TDI s DSG. Takže jsem logicky vybral tu 1.variantu, v dílně ho mechanici nahodili na auto a jezdil jsem bez problémů necelý den, k večeru to začalo. Při sebemenším náklonu, přejezdu drobné nerovnosti a když jelo v autě víc lidí, tak to byla katastrofa a co se dělo? Strašné dunivé zvuky a rány od přední nápravy, tak jsem zajel do dílny, kluci se na to podívali a zjistili, že přední pružiny se zmáčknou a o sebe dřou a že prostě neunesou váhu předku. Ono nám to přišlo divný už při instalace, protože předek byl vyšroubovanej úplně nahoru a auto vypadalo, jako teď, když je stočenej 1cm od maximálního snížení. Takže následovala hádka s prodejcem, ptal jsem se, jak je to možný, že podle popisu to souhlasí, ale ty pružiny prostě tu váhu předku neunesou a chtěl jsem, aby mi poslali pružiny pro 2.0TDI, nakonec jsme se domluvili. Už 2 dny to mám přehozené a je to v pořádku. Když jsem viděl ty pružiny co jsme vyndali, tak jsou oproti těm na 2.0TDI o hodně slabší a o kousek kratší a byly pěkně odřené. Tohle je moje zkušenost a možná i rada pro ostatní. Nevím jestli se to děje normálně nebo jsem chytil nějakou špatnou sadu. Každopádně mám 1.9TDI bez DSG, ale bezproblémově fungují pružiny jenom z 2.0TDI.

Zadní pružiny jsou na všechny motorizace a karosářské verze stejné a ty jsou bezproblémové

2) Snížení nebo zvýšení zadní nápravy

Když chci výšku upravit, tak předek si v pohodě udělám sám, ale když chci nastavit zadek, tak musím sundat kolo, abych se k tý štelovací matici dostal a ta se stejně protáčí, (nevím jestli je to takhle u více štelováků nebo jenom u těhle levných), takže se musí povolit šroub co drží pružinu a tu štelovací matici vyndat a v ruce nastavit výšku a potom vše vrátit. Někde na zvedáku v dílně není problém, ale tohle kdybych měl dělat doma na škodováckým heveru se škodováckým klíčem na kola, tak se asi zblázním. A to se někdy stane, že se výška nepodaří nastavit stejně, takže bych to musel třeba dělat několikrát. Takže musím zamířit do dílny, kde mi ten podvozek montovali, aby mi to zvedli nahoru a misku vyndali.

3) Hlučnost podvozku

Mám ho na autě od dubna a od té doby je hlučnější, co tím myslím? Myslí tím jakoby povrzáváním tlumičů, třeba při pomaličké jízdě jak se tlumiče do sebe zasouvají a po té vysouvají, tak vydávají takoby jako gumový až vrzavý zvuky, těžko se to popisuje. Není to nic tragického, ale ze začátku se nic takového nedělo.

4) Celková tuhost a tvrdost

Na podvozku jsem vyzkoušel 3 výšky a je pravda, že čím je auto níž, tím je tvrdší. Mně osobně jeho tvrdost nijak moc nevadí, ale vadí mě jeho celková tuhost. Tím myslím, že i při menším naložení celkem dost (víc než sériový podvozek) klesne k zemi. A i když se nenaloží, tak s ním musím jezdit opatrně, protože ty tlumiče i pružiny jsou jakoby měkký a když jsem s tím říznul zatáčku, tak se ozvala docela rána, jak se stlačila pružina i tlumič asi na maximum a to jsem jel sám. A na nerovných cestách se auto jakoby rozkolíbá do stran, prostě ty tlumiče i pružiny jsou nějaký slabý a málo tuhý.

Můj názor:

Chtěl jsem vyzkoušet nějakej štelovák na začátek, abych zjistil, kam až můžu auto snížit. Tím mi JOM docela posloužil. Určitě bych ho NEDOPORUČIL. Ale nelituji toho, že jsem ho vyzkoušel.

Až mě přestane bavit což bude za nedlouho, tak tam buď vrátím ten sériovej nebo koupím škodováckej buď sportovní sníženej a nebo ten zvýšenej - paket pro špatné cesty a řeknu vám proč.

Dneska jsem jel s kamarádem, který si pořídil scouta a mě se ta jízda hodně zalíbila. Komfort jízdy úplně někde jinde, žádná starost jestli někam vjedu nebo ne, jestli někde urvu spodek auta nebo ne. Dost mě to chytlo.

Odkaz ke komentáři

TAk tě trochu navnadím :palec:

JJ scout je best celkově, je to mazec, taky bych hnedka měnil za Scouta i pro sebe, taková haluz co s tímto, se nepodaří a normální scouty co se mě zamlouvají jsou tak 250-300 a to je na octavku out, je to nejdražší verze OII :lol:

Ta průchodnost a to že s tím někam vletíš a vše OK, železo pod motorem atd. a je to furt jen vzhledově krásnej osobák :palec:

post-17195-0-45272300-1345063584_thumb.jpg

post-17195-0-25918100-1345063668_thumb.jpg

post-17195-0-96206900-1345063813_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Neber to doslova. Tím myslím, že bych za něj dostal nějakou směšnou částku, protože mi ho nějakej vocas před 3 lety naboural, takže byl měněný přední nárazník, výztuha, chladič atd. Není to poznat, nezanechalo to žádné následky, ale jakmile při prodeji toto řeknu, tak prodejní cena padá úplně (podle mě).

A teď ten dnešní promáčklej zadní nárazník.

Upraveno uživatelem boukic
Odkaz ke komentáři

to není pravda, záleží na stavu. já ho měl taky tuklý a co, kamoš má Octu kterou kooupil před 1,5 rokem za 270 a ted jestli by za ni dostal 130 tak supr, je domrdaná ze všech stran v kaši spojka apod. Máš pěkný auto, ale samozřejmě ceny padaj, takže asi za to nedostaneš to co jsi do toho dal, ale myslím si že řeba 190-200 by si mohl dostat

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...