kubiik Odesláno Srpen 4, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 4, 2010 myslim si, ze ty fotky co daval maty to vypada, ze je to az na plnic, tak tempo nebo jakykoliv rozlesteni nepomuze, jedine lakova, ale to nebude moc hezky vypadat nebo to obrousit, plnic, lak a prelestit.... ale nez zkusenosti bych to bud nechal nebo bych to dal lakyrkovi.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Noac Odesláno Srpen 5, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 5, 2010 To je pravda, ale pro domácí to tempo stačí. Jinak ještě jsem si vzpoměl, když jsem potřeboval dosti vybrousit nárazník tak jsem si koupil nějakou brousicí pastu, ale stála mě Tuba asi 300. A s tou to šlo perfektně - měl jsem na to nástavec do vrtačky. Jinak teď mám el. leštičku a jsem sní docela spokojený, ale nedostane se všude. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radim84 Odesláno Červen 19, 2013 Sdílet Odesláno Červen 19, 2013 Ahoj, zajímalo by mě jaké přípravky používáte k rozleštění škrábanců, případně co používáte pro rozleštění po opravě tužkou? Je tady zmíněné Tempo, taky Turtle. Pokud používáte tužku, nanášíte i tu vrstvu laku? Mě se vždycky povede lepší výsledek bez toho laku :lool: Potřebuju nějak obstojně spravit tyto škrábance - přední nárazník + zadní dveře: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červen 20, 2013 Sdílet Odesláno Červen 20, 2013 S lakovací tužkou to vždy bude dost vidět. Já bych to udělal tak, že to odlouplé místo na první fotce bych zatmelil, vybrousil, stříkl plničem, přebrousil a stříkl sprejem, který bych si nechal namíchat v lakovně. U té druhé fotky bych použil také ten sprej, popř. pokud je ten škrábanec hlubokej, tak to udělat stejně jako u první fotky. Se sprejem se dá dosáhnout dost dobrých výsledků, když si dáš záležet, tak po přeleštění by snad nemuselo jít ani nic poznat ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radim84 Odesláno Červen 22, 2013 Sdílet Odesláno Červen 22, 2013 Díky za radu ;) Akorát nevím jestli se do toho mám pouštět sám nebo to někomu dát k zalakování... Nerad bych to nějak zfušoval. Tu lakovou tužku, ale vynechám. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červen 22, 2013 Sdílet Odesláno Červen 22, 2013 Nemáš zač, pokud nemáš zkušenosti se spreji, tak bude lepší když to někomu dáš ;) a nebo se to prostě naučit, třeba na něčem jiném a pak se pustit na auto, ono na tom ve skutečnosti nic není, stačí když jseš trochu zručnej a dáš si záležet ;) Já jsem např. minulý týden opravoval odřený lem blatníku na škodovce a tak to dopadlo. Dělal jsem to sprejem, který jsem si nechal namíchat v lakovně :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radim84 Odesláno Červen 22, 2013 Sdílet Odesláno Červen 22, 2013 Ta tvoje práce vypadá dobře, docela mě to nakoplo. Ještě nad tím pouvažuju, ono se hodí umět si udělat takové drobné opravy sám. Akorát mám obavy z toho rozleštění, které asi ručně neprovedu, že? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červen 22, 2013 Sdílet Odesláno Červen 22, 2013 Ono je opravdu dobré tyto věci umět, ze začátku jsem se toho taky bál, ale dá se to celkem rychle naučit. Jinak co máš za barvu, vypadá to na klasickou černou, je tak? Co se týká rozleštění, tak u namíchaných sprejů, je kvalitnější tužidlo a když jsem udělal rozstřik, tak to pak nešlo vyleštit (klasický kupovaný sprej by šel rozleštit). Musel jsem to okolí, kde jsem to stříkal trochu vzít 1500 smirkem pod vodou a pak jsem to ručně přeleštil a je to téměř jako nový, s el. leštičkou by to bylo jako nový Nesmí se toho člověk bát, pak se dají takové menší věci snadno opravit doma, takže pokud máš kuráž se do toho pustit, tak směle do toho, popř. si to nacvič na nějakém jiném plechu ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radim84 Odesláno Červen 22, 2013 Sdílet Odesláno Červen 22, 2013 Máš pravdu, je to klasická černá metalíza. Zjistím tedy, kde se dá sehnat má barva ve spreji a někdy se do toho pustím :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červen 22, 2013 Sdílet Odesláno Červen 22, 2013 Tak to by neměl být podle mě až tak velký problém to doma opravit (nejjednodušší je opravovat obyč. barvu). Ten sprej ti udělají v každé lepší lakovně a měli by ti i poradit jak postupovat. Na zahlazení škrábanců a toho odlouplého laku budeš ještě potřebovat buď tmel nebo aspoň plnič, ten se potom přebrousí 800-1000 smirkem pod vodou, odmastí a pak můžeš stříkat ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hejdid Odesláno Červen 24, 2013 Sdílet Odesláno Červen 24, 2013 Bacha... Metalíza je něco jinýho něž obyč barva... tam už to není jen tak... na netu je pár članků o práci s metlou tak se zkus zeptat strýčka gůůgla.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červen 24, 2013 Sdílet Odesláno Červen 24, 2013 Hejdid: s metalízou nemám žádnou zkušenost a co jsem tu psal, tak jsou mé zkušenosti s obyč. barvou, takže pokud to je opravdu něco jinýho, tak by možná bylo lepší dát to lakýrníkovi a nebo to prostě zkusit po nastudování nějakého toho postupu ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest martin1972 Odesláno Červenec 5, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 5, 2013 Já jsem zkoušel na mé stříbrné a bylo to celkem k prdu. :) já to zkoušel taky a jsou to vyhozené peníze 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tomíno18 Odesláno Srpen 6, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 6, 2013 Tak jsem si dnes koupil štěteček v. 000 (nejmenší co prý existuje :D) a zkusil na starým krytu od zrcátka a výsledek? Nic moc, asi to je rukama, nebo nevím :-D Celkem se bojím to zkusit na autě, abych to neposr*l :/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.