Přejít na obsah

Zvuky z volantu?

Doporučené příspěvky

Zdar, potreboval bych poradit. Koupil jsem jetou O2 facelift 2009 1.4 TSI elegance (najeto 65tkm). Zatim se s nim seznamuju (moje prvni okta) a postupne objevuju ruzne neduhy.

Prvni z nich je zvlastni zvuk vychazejici jakoby z volantu, nebo z pod volantu (ten je kozeny). Pri jizde na silnici bez nerovnosti neni slyset nic, ale staci jet chvili po nerovnostech a hned se to ozve (cim vetsi nerovnosti, tim vice - staci nerovna D1). Prirovnal bych to ke zvuku, jako bych o sebe trel dve polystyrenove desky, nebo nejakou kuzi o plast. Zvuk je nezavisly na toceni volantem. Zkousel jsem pri jizde ruzne hrabat na desky kolem volantu, ale jde to od nekud ze vnitr. Prosim poradte, co by to mohlo byt?

Odkaz ke komentáři

Ak zvuk počuť aj vtedy, keď auto stojí na mieste a točíš volantom, je možné, že sa dotýka volant v určitej polohe plastovým krytom stĺpika. Vtedy treba zhodiť dole volant a skontrolovať osadenie volantových páčok, krúžka a konzoly.

Ak ten zvuk počuť len počas jazdy a je to zvuk polystyrénu, pravdepodobnou príčinou môže byť spodný kryt palubnej dosky. Máš ročník 2009, tam sa ešte používali tieto kryty z polystyrénu. Pozri sa zospodu nad pedálmi a skontroluj, či je správne osadený. Môžeš ho aj vybrať a skúsiť pojazdiť bez neho, či to pomôže. Ak áno, je zdrojom zvuku kryt. Treba skúsiť ho nanovo osadiť, ale ja by som to riešil tak, že by som ho zahodil a dal tam ten novší kryt. Ten je už z lisovaného plsteného materiálu a ani nevŕzga, ani nepraská.

Odkaz ke komentáři

Diky to zni jako mozna pricina, akorat nevim, jestli je uplne easy poustet se do rozebirani volantu. Neni na to nejaky navod s obrazky? Abych nemusel experimentovat. Zkousel jsem pohledat servisni prirucku, ale nenasel jsem...

Upraveno uživatelem 160R
Vyhodená zbytočná citácia
Odkaz ke komentáři

No neodpovedal si na to, že odkiaľ ide ten zvuk - takže neviem, na čo konkrétne potrebuješ návod. Ale ak chceš dať dole volant, tak ak nemáš doma na to náradie, sám to nespravíš, ani keby si mal návod...

To, či koliduje volant horným alebo spodným krytom, vieš zistiť aj bez demontáže hocičoho - stačí sa poriadne pozrieť na medzeru medzi volantom a spomínanými krytmi a na mieste otáčať volantom z jednej krajnej polohy do druhej.

Ale ak to ide naozaj niekde zvnútra, tak bez demontáže volantu sa neobídeš.

Odkaz ke komentáři
  • o 7 měsíců později...

Ahojte, mam OII, 1.9TDI, 2006, DSG, Zeder ... zacalo mi pri jazde nieco "suchotat" (zvuk podobny treniu).

Ozyva sa to spod pristrojovky, mam pocit ze niekde pri volante. Zvuk je umerny rychlosti od >10km a polohe volantu (ked mam vytocene kolesa to prestane), takisto pri prejazde nerovnostami to prestane.

Brzdy neboli horuce, takisto pod kapotou a na podvozku nevidim nic nezvycajne. Radio a ventilator bol pocas jazdy vypnuty.

Neviem ci to ma suvis ale pred 2 tyzdnami mi menili v servise silentbloky (predne, zadne), sponovaciu kladku na alternatore a volnobezku, olej + filter, vzduch. filter, palivovy filter.

Odkaz ke komentáři

Šúcha to kedy, keď točíš volantom? Ak áno, tak je možné, že sú nesprávne namontované kryty na stĺpiku volantu a pri otáčaní volantom dochádza ku kolízii volantu s horným alebo spodným krytom...

vdaka za odpoved. praveze ked tocim, v zakrute a na nerovnostiach to nie je pocut, iba na rovine a od rychlosti 10km a viac.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...