Přejít na obsah

Klimatizace - jde a nejde

HonzaP

Doporučené příspěvky

Zdravim,

mam O1 1.9TDI , 66kW,ALH,rv2003.

Zlobí mi klimatizace je to climatronic.Občas fouká studeno (klima), a pak zase bez klimy

Myslel jsem si, že je někde něco poškozené a chladivo uniklo, ale když mi to před 2 měsícema plnily řekli ,že nic neuniká, a že je to OK .To je vyloučilo, když to začalo normálně chladit.Jako by se to samo přepínalo, ale drží to pořád na auto.

Napadá Vás co by to mohlo dělat ?

Díky

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...

Zdravim,

mam O1 1.9TDI , 66kW,ALH,rv2003.

Zlobí mi klimatizace je to climatronic.Občas fouká studeno (klima), a pak zase bez klimy

Myslel jsem si, že je někde něco poškozené a chladivo uniklo, ale když mi to před 2 měsícema plnily řekli ,že nic neuniká, a že je to OK .To je vyloučilo, když to začalo normálně chladit.Jako by se to samo přepínalo, ale drží to pořád na auto.

Napadá Vás co by to mohlo dělat ?

Díky

Zajeď s tím do servisu. Já měl problém s klimou na dovolené....dovezl jsem to do servisu a hned po otevření kapoty zjistili, že mám vypadlou spojku na klimakompresoru. Našroubovala se zpět a vše opět funkční. Doplnili mi chlad. medium - po 3 letech jsem tam měl místo 750g pouhých 150g....zkouška těsnosti je ok.

Max. co můžeš tak zkontroluj saharu jestli se točí, pojistky nad baterkou + v bočním krytu palubky a jestli ti spíná klimakompresor. Může ti to dělat podle mě i ta spojka klimakompresoru...třeba je jen povolený ten šroub (prý se rád povoluje)..mě vypadla celá a naštěstí i po 3500km zůstala zaklíněná na krytu motoru :D jinak nová spojka stojí cca 1000kč a klimakompresor 5000kč. Mě vyšla oprava na 850kč vč. nového naplnění. Ode dneška když jsem se vyškolil s nefunkční klimou v extremních podmínkách budu dávat na kontrolu před každou dovolenou a nebudu jezdit na ECON nebo aspon 1x za 14 zapnu klimu at se promaže klimakompresor :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...