Přejít na obsah

zvláštní chování ventilátoru a klimy

Guest Qweer1231

Doporučené příspěvky

Guest Qweer1231

Ahoj. Jsem čerstvým majitelem Škody Octavia 1 facelift 2001, 1,9 TDI 66 kw, manual klima. Tady na foru ani nikde jinde jsem nenašel můj problém, proto zde zakládám nové téma. Klimatizace se mi chová velmi zvláštně. Funguje pouze na prvním stupni topení, ale to mi zase nefouká ventilátor. Poznám to tak, že zhasne kontrolka AC když otočím na jiný než 1 stupeň a zároveň přestane chladit klima, což poznám mírným nárustem výkonu a přestane jít chladný vzduch z ofuků pokud mám zaplý vnitřní okruh. Pokud jej vypnu tak mírně fouká z ofuku klimatizovaný vzduch ale to nestačí. Pokud otočím na 2,3, nebo 4 vypne se klima a fouká pouze normální vzduch. Na prvním stupni se mi zase netočí ventilátor. Takže když chci používat klimu když jedu musím nechat chvíli nachladit na 1 stupeň, potom otočit na 2 chvíli foukat a když je zase vzduch teplý, znovu nechat nachladit. Co mám udělat aby mi to klimovalo na všech 4 stupních a co mám udělat aby mi ventilátor fungoval i na 1 stupeň. Sečteno a podtrženo proč klima jede jen na první stupeň a ventilátor zase fouká 2-4 stupeň? Děkuji předem za rady.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...
  • o měsíc později...

Ahoj, táta má u své Octavie také problém s ventilátorem a větráním. Ventilátor tak nějak pulzuje a v autě kondenzuje voda na sklech, takže je špatně větráno. Kabinový filtr jsem už vyměnil, ale moc se to nezlepšilo. Poznamenávám že je to automatická klimatizace klimatronic. Při výměně filtru jsem zkouknul cirkulační klapku na kterou je pod filtrem vidět a ta se otvírá a zavírá správně. Nemůže to být tím předřadným odporem ventilátoru - stoupají a klesají otáčky...? Nebo nějaká klapka ještě?

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Ahoj, mam Octavii TDi rok 2005 a v ní automatickou klimu Climatronic. Mam problém s ventilátorem, který málo fouká. I když dám ventilátor na plno, tak to sotva fouká z výdechů na palubce a když to pustím jen na přední sklo, tak to nezvládne v tomto vlhkém počasí ani odmlžit, případně udržet neodmlžené okno. Zkoušel jsem ho rozdělat a vyčistit. Vyfoukal jsem ho vzduchem, zkontroloval uhlíky a promazal ložiska. Po smontování to bylo sice trochu lepší, ale teď už to zase fouká jako před čištěním. Diagnostika házela chybu motorku ventilátoru, ale už si bohužel nepamatuji co přesně. Četl jsem tu, že to může dělat předřadný odpor, ale ten nevím jestli Climatronic má a navíc tu někdo psal, že když je špatný odpor, tak ventilátoru kolísají otáčky. Když motorek držím v ruce a mám ho stažený na menší otáčky (běží rovnoměrně), tak po přidání na maximum trošku zaškube, jako kdyby zakolísaly ty otáčky a pak se točí plynule, ale už neškube a nekolísá. Tak nevím, jetli by to mohl dělat nějaký ten odpor. Nenapadá Vás někoho, co by to mohlo být? Děkuji za odpověď :)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...