Přejít na obsah

Kontrolka tlaku v PNEU a rozpalene zadni kiolo

Topolik

Doporučené příspěvky

Ahoj,

chtel bych se prosim zeptat jestli mohu dal pokracovat v ceste. vcera jsem vyrazil z Prahy do Bratislavy (kde jsem ted) a na sedesatem kilometru za Prahou se mi rozvistila kontrolka KONTROLA TLAKU V PNEU. Zastavil jsem na prvni pumpe , vylezu s auta a kourilo se mi od zadniho kola u ridice. Hustej hnedo-modrej dym. Kolo bylo uplne rozpalene ,ze se na nej nenechalo sahnout. Kontroluju tlak v PNEU ale vse v poradku. Zvedam to na hever a pokousim se kladivem a klicem opdrazit kolo. Po te snim zatocim a nezda se ,ze by neco drhlo. Teda trosku to drhlo ale to by melo byt asi normalni.Nic hrozneho. Po te jsem se rozjel a az do Bratislavy bylo vse v poradku ale kontrolka tlaku v PNEU stale sviti :( . Chtel bych se zeptat jestli nekdo nevi proc stale sviti kontrolka. Je mozne ze shorela jak bylo rozpalene kolo?

Doplnujici informace: Auto jsem mel tri mesice pres zimu v bazaru. pak jsem si ho vzal zpet a byli dosti orezle koutece. Najel jsem na tom cca1000km a nic. az ted se stal ten problem. Trosku mi dochazi ,ze se toho asi zbavim obrousenim kotoucu ale co to cidlo ? :-( kolik muze stat nove? a je cesta do prahy zpet bezpecna? zatatecnik honza dekuji za kazdou radu . OCTAVIA II- 2,0 TDI ,combi

Odkaz ke komentáři

Pravděpodobně máš zaseklej zadní třmen a stále ti lehce brzdí kolo. Kontrola tlaku se musí zresetovat dlouhým držením čudlu.

Dekuji za reakci. Zmacknutim jakeho cudlu? a zadni trmen je co ? muzu ho nejak sam jeste na heveru pred cestou odblokovat? predpokladam,ze ten cudl bude v kabine ale kde ? mam vybavu alegance s dvouzonovim climatronicem. dik

Odkaz ke komentáři

.... ta kontrolka tlaku se ti rozsvítila proto, protože vlivem přibržďováním (zřejmě zaseklej třmen jak psal Vasekk) se ti změnil poměr otáček kola a kontrola tlaku si myslela, že je to z důvodu defektu kola. Tím, že jsi zresetoval nastavení kontroly tlaku, tak ti sice zhasla kontrolka, ale nevyřešil jsi příčinu rozpáleného kola. Takže si to kolo kontroluj ....

Odkaz ke komentáři

laicky - to je část brzdy na kole, která ti svírá kotouč při brzdění a pravděpodobně se ti nevrací a tudíž pořád trochu brzdí, proto máš ohřáté kolo, možná jsi už i spálil destičky nebo kotouče, které se teplem zkroutí, kotouč je to lesklé v kole a třmen je to na něm nasazené

Odkaz ke komentáři

... při troše šikovnosti se to dá zvládnout, ale v tvém případě (laik) bych asi vyhledal autoservis a nechal to zkontrolovat ideálně vyměnit kotouče a desky. Když už ti šel modrý kouř od kola, tak budeš mít pravděpodobně stejně spálený desky. Za luxusní cenu je koupíš zde www.cc-autodily.cz více info zde stačí se domluvit s členem jELDA :palec:

Odkaz ke komentáři

tak jsem dal obe zadni kola na haver a poravnal jak se toci. rekl bych ze jdou obe stejne bez rozdilu . mackatl jsem pedal brzdy a kontroloval zda se brzda vraci a zda se ,ze ano. dnes budu vyrazet smer praha tak dam vedet jak jsem dojel. jinak dekuji za radey a zitra pro jistotu navstivim servis na brerouseni kotoucu a kontrolu desticek. vsem dekuji za vase prispevky.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...