Přejít na obsah

BRZDY... mekky pedal pruslap skoro az na zem

spirus89

Doporučené příspěvky

ahoj prosim o radu

mam OI r.v 2004 najeto 175tis. brzdovy pedal mi zacal mekknout myslel jsem ze to klasicky odvzdusnim tak jsem odvzdusnoval odvzdusnoval a brzdeni bylo lepsi ale po par mesicich pedal zase zmeknul a pri razatnim brzdeni mi zabira pomalu az dole ..proslapnu skoro az nadoraz a tam mi teprve sepne az ABS pedal je po celou dobu jak na vzduchove bubline.. a pruslap tak do pulky drahy pedalu je temer bez reakce ..cim by to mohlo byt ?? odvzdusnovano 2x!! a pri spodni poloze se ozve od brzdoveho valce cvaknuti jinak obuti je 225/40 R17 chtel bych radu nez to sverim servisu a vyplacnu majlant ..diky za kazdou odpoved a radu

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Přesně tohle jsem řešil teďka nedávno. Mysleli jsme že je to brzdovej válec a není. Byla to nějaká brzdová hadička od zadního kola. Tu mi vyměnili a už je to ok. Takže pokud jsi měnil už brzdový válec a pořád žádné zlepšení tak se zaměř na tohle. Na STK ti to dají na válce a zjistí které kolo brzdí později a bude to ončo. Takhle mi to vyřešili a mám pokoj. :) No a jestli chceš úplně černej scénář tak máš špatnou hydrauliku od ABS (cca 25 tis.) co mi tak říkali :-D takže se modlím aby už byl pokoj.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...
  • o měsíc později...
najdi si zasněženou cestu a pořád dupej na brzku jako by si ji chtěl vykopnout z auta aby se propadal pedál, nebo tomu dávej mazec 14O a dupni na to co to de pak po kiláku zas znova desetkrát dvacekrát a ten efekt padání zmizne

pokud máš strach tak se ti bude pedál propadat pořád

Nazdar, z ničoho nič mi začalo auto nejako slabo brdiť - teda aspoň mne sa to tak zdá. Pedál je nejaký mäkký a zaberá nízko, podotýkam, že som z brzdami nič nerobil. Vyskúšal som teda dnes na dialnici hore uvedenú metódu, ale zlepšenie nenastalo. Brzdil som opakovane pri 130-150 km/hod. tak, že som pedál zatlačil až na podlahu. Čo ma zarazilo je, že ABS začal pracovať až okolo cca 50 km/hod., v podstate keď som už skoro stál. Je to normálne? Brzdná dráha pri 130 km bola asi 80 m, vychádzal som z dialničných stĺpikov, ktoré by mali mať vzialenosť 50 m. Podľa tohoto testu http://www.auto.cz/pravdy-myty-bezpecne-vzdalenosti-iv-jaka-brzdna-draha-normalni-71969 sa mi to zdá veľa. Auto má najazdené len 43.000 km, kotúče sa zdajú byť v poriadku, opotrebenie dosiek nehlási. Ako sa dá najlepšie overiť účinnosť bŕzd a ako dosiahnúť zlepšenie brzdenia? Ďakujem.

Odkaz ke komentáři

Tak pánové já mám po problému :-) . Nakonec to byl Špatnej zadní třmen. Stačilo mi, že to poštelovali v servise. Ten váleček co tlačí na destičky se blbě vysouval. Něco s tím podělal dotáhl ruční brzdu a je to úplně ok oprava cca 500 kč. :rolleyes: Tak zkuste se mrknout i na tohle. DVA ROKY SEM SE S TÍM DRBAL A KONEČNĚ MÁM KLID :lool: :lool: :lool: :lool:

Odkaz ke komentáři

Zdravim , včera sem jel a auto mi přestalo míň brzdit , kapalina se mi nikde neztrácí jen mi při nastartovaném mooru měkne pedál , když zhasnu motor pedál je natvrdo nevíte čím by to mohlo být ??

Může to být víc věcí, např. brzdový válec, zavzdušněná soustava a nebo jako u mě něco se třmeny.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...