Přejít na obsah

1.8T 110kw - Chip + vyfuk

Kde nechat chipnout?  

5 hlasů

1. 1. Kde nechat chipnout?

• www.motordesign.cz - 148kw/295Nm - 9.900,-
    • www.diesel-technik.cz - 144kW/258Nm - 3.990,-
      0
    • www.sportmotor.cz - 136kW/300Nm - 4.999,-
    • www.chipforum.cz - teď jim nějak nemaká web:(
      0

• Prosím přihlašte se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Zdravim,

mam Octu 1.8T AGU 110kw a chci si ji trochu vymazlit. Teď dostala nový brzdy, chystám se na podvozek HP Sporting, chip a pak ještě nějaký kosmetický lazení (budík na turbo, blowoff ventil, vzduchovej filtr KN atp.) Mám jasno prakticky ve všem kromě toho chipu. Už jsem projel desítky fór a témat a nejsem si vůbec jistej kam se vydat:( Četl jsem a slyšel už fůru různejch příběhů, jak jsou tyhle špatní a tamty dobří, jak pořádnej čip musí stát aspoň desítku a naopak, že víc jak 3tis jsou vyhozený prachy atp. Můžu poprosit o doporučení/nedoporučení na firmy uvedené v hlasování (popřípadě nějakou jinou):

www.motordesign.cz - 148kw/295Nm - 9.900,-

www.diesel-technik.cz - 144kW/258Nm - 3.990,-

www.sportmotor.cz - 136kW/300Nm - 4.999,-

www.chipforum.cz - teď jim nějak nemaká web:(

A ještě jedna věc. Rád bych pořídil nějakej vejfuk ať to i trošku zní:) Ale nevím jak s tim naložit. Když jsem koukal tady http://www.highperformanceparts.cz/ , tak chtěj za vejfuk hrozný rakety (za celej bez svodů). Kamarád mechanik mi ale říkal, že maj v dílně týpka co vyrábí zakázkový vejfuky z nerezu a moc za to nechce. Je to ale jen rovná roura bez tlumičů a katalizátoru. To bude mít asi solidní zvuk, ale jak to bude s výkonem? A projde to pak na technický? Je to lepší než origo nebo nějaký ty lazený vejfuky třebas od Laityngu?? Někde jsem totiž četl, že tyhle zbastlený roury akorát hrozně řvou, ale výkon to naopak zhoršuje:(

Předem díky za tipy a rady.

Odkaz ke komentáři

čau,mám sport.vzduch.filtr do org.airboxu green,výfuk laityng a spokojenost-pokud ale zachováš komplet výfuk.svody(sportmotor je má za 18000kč-na moje jeřdění zbytečný)mám od nich chip a osobně sem spokojen,kamarád to zkusí trochu doladit :D jen po mě nechtěj detaily....nejsem odborník místo Bov mám twinport Forge motorsport,potom mám sport.podvozek,budíky na A sloupku-teplota a tlak oleje,tlak turba,menší úpravy v interieru od Momo a Victor,kola CMS 7,5x17 ET38 pneu Syron race1 215/47 plánuji nechat vytáhnout zadní lemy asi o 20mm a obovat 225/45...více neplánuji,s autem jezdím denně.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

S chipem zkus motorpower.cz, znám osobně a doporučuju ;-) já osobně jsem byl u tdichip.cz a jsem spokojenj. on sám vlastní a ladí si 1,8t, takže s timhle motorem nějaký zkušenosti má. Naopak na chipforum jsem slyšel dost špatnýho a mam s nim špatnou zkušenost sám (dřív jsem ho doporučoval, teď ho zatracuju)..... Co se týče výfuku, skládá se ze 3 dílů (doufam, že nekecam, protože takle to bylo na RSu). První vede od turba a je v něm katalyzátor. Pokud ten zachováš a změníš vejfuk až za nim, na výkon to nebude mít zásadní vliv. Pokavaď bys změnil první díl (tzv. downpipe), můžeš brát s rychloprůchozíma katama, nebo bez katu- o dost levnější varianta. Na to samozřejmě může navazovat značkovej vejfuk, kterej by měl koně přidat, ale u turbomotoru není vejfuk nijak zásadní, takže klidně stačí jenom roura. Má to tak pár mejch kamarádů a zvuk je parádní. Pokud by byl moc hlučnej, můžeš kdykoliv jako mezikus dodělat tlumič. na technický s tim samozřejmě neprojdeš - to jedině se značkovym, protože musí mít homologaci pro silniční provoz ;-). snad jsem trošku pomohl, kdyby něco, ptej se dál :)

a ještě jedna rada: radši se koukni na hothatchshop.cz, je levnější. když napíšeš, majitel ti určitě rád poradí.... a uplně nejvíc se dozvíš na fóru hothatchclub.cz

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...