Přejít na obsah

Spojkový Pedál

Doporučené příspěvky

• o 10 měsíců později...

Zdravim pani

Kedze som cerstvim majitelom octavie 1.9 TDI 81 KW a spojka mi zabera hore tak sa chcem opytat ako to vlastne zo spojkou je?

Ide o to ze Mslx pise ze pokial pedal spojky zabera hore tak je spojka v pr..li. Len mi to pride troska divne ( nikoho nijako nespochybnujem a ani neurazam) lebo ci som mal Š 105, Favorit alebo teraz poslednu Nubiru tak pokial mi odisla spojka tak mi zaberala celkom dole az kym sa nedala zaradit rychlost a nie hore. Stale som si myslel ze pokial zabera hore tak je dobre a ked dole tak je zle. Spojka mi zabera medzi 1/3 a 2/3 skoro uz v tej 1/3 chodu pedala tak by som chcel vediet ci sa chystat ma vymenu sojky alebo nemam panikarit. Zatial som nepostrehol ( najazdil som na nej cca 200 km) aby mi preklzovala ani pri prudsom zrychleni.

Dakujem za odpoved

Odkaz ke komentáři

Opotrebovaním spojky dochádza väčšinou k posunu jej záberu smerom hore...to znamená, že keď spojka zaberá až pri konci tak je pomerne dosť opotrebovaná. Na niektorých autách (presný princíp nepoznám...možno niekto zainteresovanejší to vysvetlí) bolo možné spojku nastaviť a teda aj keď bola opotrebovaná bolo možné záber posunúť k začiatku vyšlapovania. :palec:

Odkaz ke komentáři

Opotrebovaním spojky dochádza väčšinou k posunu jej záberu smerom hore...to znamená, že keď spojka zaberá až pri konci tak je pomerne dosť opotrebovaná. Na niektorých autách (presný princíp nepoznám...možno niekto zainteresovanejší to vysvetlí) bolo možné spojku nastaviť a teda aj keď bola opotrebovaná bolo možné záber posunúť k začiatku vyšlapovania. :palec:

No tak teraz neviem ci myslim HORE to iste co Mslx Ja som myslel ze pedal je hore polial je pusteny a dole pokial je zosliapnuty na doraz. Lebo teba som pochopil tak ako som pisal ze spojka je optrebena cim viac treba pedal vysiapnut.

Mne zabera takmer hned po zosliapnuti pedalu cca 8 cm a uz mozem radit bez skrypania.

Edit: Tak som riadna trupka :facka: , Uz som pochopil. Pre istotu som to nechal skontrolovat kamaratovy v servise a ten skonstatoval ze zabera ukazkovo. Takze som spokojny. Len mi to prislo trocha divne lebo ako som pisal ze spojku na favorite a aj nubire som menil ked mi zaberala az uplne po zosiapnuti pedala na podlahu a hned po jej uvolneni sa auto s preklzanim lameli tak tak ze pohlo.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...