Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Dobrý den, o víkendu si mám kupovat Škoda Octavia RS 1,8 T 132kw. Jelikož jsem byl ze strany kamarádů varován před koupí falešného RS, tak bych se chtěl zeptat, jak se dá poznat, že se jedná o skutečné RS a ne nejakou předělanou 1,8 T 20v 110 kw a celkově na co si dát při koupi tohoto vozu pozor. Děkuji za odpovědi. :-)

Odkaz ke komentáři

Taky se mi jedno starsi RS libilo. Prodaval to autosalon skoda a mel jsem kliku ze tam dela kamos, tem ni řek lže bylo bourané ale normální člověk nemá šanci to zjistit. Oni to tuším zjistili až kdž měřili tloušťku laku a zjistili že část auta je přelakovaná. Ovšem na pohled i když jsou odborníci na to taky nepřišli. Prostě doufej že budeš mít klidu ..

A hlavně jedna dobrá rada .. VYHNI SE AUTOBAZARU MAMACAR .. i když jim dělá reklamu Pepa Vojtek už bych od nich nekoupil ani kolo ..

Odkaz ke komentáři

Pokud jsou kilometry poctivý tak bych se toho nebál (serviska, výpis z Cebia), navíc většina majitelů RS se o své miláčky dobře stará :)

Rozhodně se se s ním projeď a je dobré se nejříve s RS projed u někoho známeho ať víš jak to má jed (klidně si zajeď do nějakého autobazaru že máš zájem o RS a chceš se svézt, i když zájem nemáš ale jen se chceš projed aby jsi věděl jak to jede.. ) .. Taky bych rozhodně chtěl vyzkoušet auto za studena (jak startuje, jestli po startu nekulhá atd ..).. Pokud se dohodneš s majitelem, že se přjedeš svézt, dorazíš tam a auto už bude "připravené" zahřáte na 90, tak bych určitě zpozorněl (a výmlyvy typu .. ještě jse se chtěl naposled svézt neber .. :) ) ...

a když se budeš nudit mrkni sem .. http://www.penize.cz/spotrebitel/18258-koupe-ojeteho-automobilu-znate-sva-prava

asi je to víc informací než jsi chtěl a to snad neuškodí :)

Jen tak mimochodem, malá odbočka pokud Vám bazarník vykládá jak je auto ve špičkovém stavu a jako důkaz je ochodtný Vám dát na auto záruku celej jeden rok tak vás okrádá a ještě z toho dělá přednost protože zákon stanoví záruku 2 roky, která múže být po dohodě obou stran zkrácena na jeden rok.

Odkaz ke komentáři

Díky za rady :-) projedu to pres tu cebii. Je pravda že majitelé se většinou starají a takovy auta ale zase je uplne nešetří. Spíš mi jde o ten stav zvenku je fakt uplne spickovej az me to zarazi ale jak pises proverim si to co nejvic a uvidim snad nekoupim zajice v pytli. Díky :)

Odkaz ke komentáři

Jen tak mimochodem, malá odbočka pokud Vám bazarník vykládá jak je auto ve špičkovém stavu a jako důkaz je ochodtný Vám dát na auto záruku celej jeden rok tak vás okrádá a ještě z toho dělá přednost protože zákon stanoví záruku 2 roky, která múže být po dohodě obou stran zkrácena na jeden rok.

Jen tak mimochodem jsi kolegu lehce mystifikoval, protože záruka na použité zboží je na prodejci a je to výhoda vždy, protože jako taková žádná ze zákona není. Jen odpovědnost za vady v době prodeje.

Při prodeji zboží použitého prodávající ze zákona neodpovídá za vady, které se projeví později, než při převzetí zboží. Na použité zboží se tedy žádná zákonná záruka nevztahuje, pokud ji prodávající sám dobrovolně neposkytne. Prodávající odpovídá podle § 616 odst. 1 občanského zákoníku pouze za vady, které prodávaná věc má již při převzetí (což musí kupující prokázat), přičemž se za takové vady nepovažují vady odpovídající míře běžného opotřebení. Pokud se vada vyskytne v prvních šesti měsících po převzetí zboží, musí prokazovat bazar, že vada vznikla teprve po převzetí zboží - pokud to neprokáže, občanský zákoník stanoví v § 616 odst. 4 vyvratitelnou domněnku, že se jedná o vadu, která již existovala v době převzetí (neodporuje-li to povaze věci). Nejde však o záruku (tou je totiž odpovědnost za vady, které se projeví až po převzetí zboží). Pokud prodávající nadto poskytl dobrovolně na výrobek i záruku, měl v záručním listu určit její podmínky. Pokud tak neučinil, použijí se pravidla zákonná. Z povahy věci plyne, že není možné uplatnit možnost řešení reklamace výměnou zboží, neboť při prodeji použitého zboží prodávající nemá kvalitativně shodný výrobek odpovídající prodanému. Proto je možné v případě vady požadovat opravu. Není-li pak oprava možná, je možné odstoupit od smlouvy. Jde-li o vadu, která nebrání řádnému užívání věci, je možné též požadovat slevu z kupní ceny.

Odkaz ke komentáři

Jen tak mimochodem jsi kolegu lehce mystifikoval, protože záruka na použité zboží je na prodejci a je to výhoda vždy, protože jako taková žádná ze zákona není. Jen odpovědnost za vady v době prodeje.

Myslím že se mýlíš ty ...

Koupě ojetého auta z autobazaru: prodávající odpovídá za vady, které má auto při převzetí kupujícím, ovšem mimo vady odpovídající míře jeho používání či opotřebení. Pokud se vada projeví v prvních 6 měsících a prodávající neprokáže, že vznikla až po převzetí vozu, považuje se za vadu existující při převzetí a prodávající za ni ručí. Po uplynutí 6 měsíců naopak prokazuje vadu při převzetí kupující. Vadu použitého auta můžete reklamovat nejpozději do 24 měsíců ode dne převzetí vozu

Vím že záruka jako taková neexistuje, ale zde jí supluje právě odpovědnost za skryté vady viz víše ... Otázka je spíše jak posoudit co byla skrytá vada v době prodeje a co ne ... to je spíše otázka pro znalce z oboru strojírenství ..

V podstatě jde asi jen čistě o rozdílné výklady téže věci a nejsem právník takže to nedokážu odborně posoudit ..

Navíc je ještě rozdíl pokud byla smlouva uzvřena odle obchodního zákoníku nebo podle občanského . .tyto dvě formy smluv se také liší v rozsahu odpovědnosti.

tak toho bych se už nebál protože to bude v ČR už bohužel skoro každé bazarové :angry::blink:

Tohle je bohužel smutná skutečnost ..

Odkaz ke komentáři

Na fotkách vypadá pěkně :) Nikdy neuděláš chybu když si s sebou vezmeš někoho kdo tomu rozumí .. já jsem si tady taky vyhlídnul kombíka 4x4 na fotkách vypadal pěkně ale ještě že jsem sebou měl někoho kdo tomu rozuměl a odradil mě od koupě protože to byla pěkná past .. :angry:

Odkaz ke komentáři

Má nádhernej lak .. skoro jak novej .. skoro jak kdyby bylo z nějakého důvodů přelakované :D Ne nechci tě děsit .. třeba je to opravdu nějaký mazel :)

Je zachovala.:palec:

Podla fotiek sa mi nezda 5.dvere kufor ze boli menene+ pravy predny blatnik .B)

Ked tu RS pojdes pozriet tak sa zameraj na to alebo ti to povie aj predavajuci.:)

btw .. toho kufru jsem si všimnul taky že není uplně dovřený .. já mám kombíka tak jsem to nechtěl psát protože přesně nevím jak moc to má být zavřené ..

Odkaz ke komentáři

Má nádhernej lak .. skoro jak novej .. skoro jak kdyby bylo z nějakého důvodů přelakované :D Ne nechci tě děsit .. třeba je to opravdu nějaký mazel :)

btw .. toho kufru jsem si všimnul taky že není uplně dovřený .. já mám kombíka tak jsem to nechtěl psát protože přesně nevím jak moc to má být zavřené ..

No právě :-D jako to auto chce brácha a nemá tu profil tak to řešíme přes můj. Já mám 1.9 TDI rok 2002 lak má něco za sebou ale jinak po technické stránce perfektní. Tak aby tohle nebylo přesně naopak :-D už tady nad tím autem maturujeme 14 dní

Upraveno uživatelem Ladews
Odkaz ke komentáři

Vem nějakýho kámoše karosáře a jeďte se podívat ;)

Jak jsem psal výše .. koukal jsem na RS ve škodovce v autosalonu a jenom díky tomu že tam dělal kámoš mi řekl že bylo bourané ... ani oni to prý napoprvé nepoznali .. ažk když změřili tloušťku laku zjistily že bylo přelakované vlevo vzadu tak ho odstrojili a ejhle .. :)

Odkaz ke komentáři

Prodávající z Liberce a jestli dobře vidím,tak auto nemá xenony. Tohle vypadá na angličana s předělaným řízením.

Ja nwm :-( kur*a jsem z toho špatnej. A čemu by vadilo že je to z Anglie ? popřipadě vadí něčemu dovoz z německa ?

Upraveno uživatelem Ladews
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...