Přejít na obsah

Nemá výkon

Doporučené příspěvky

Ahoj všichni. Dnes jsem se s autem vracel domů a z ničeho nic začalo jakoby blbnout turbo,auto začíná táhnout až od 2500 otáček,do té doby je to mrtvé,někdy sepne turbo dříve a táhne odspodu,ale koncem jízdy už pod 2500 vůbec netáhlo a to ani na dvojku,kdy mě to běžně tlačí do sedaček. Myslíte,že je to turbo? nebo něco jiného? Jedná se o OII 1,9TDi+chip, MR2005,najeto 161 tis... děkuji za případné rady :)

Odkaz ke komentáři

to jsem si nevšiml,jestli to kouří,poznám to i na volnoběh,když to vytočím? No právěže žádného pištění,nebo změny zvuku turba jsem taky neslyšel. Ono já jsem to svoje turbo snad nikdy pištět neslyšel. Vím,že když odchází,tak se to pozná podle toho,mi to udělalo z ničeho nic,včera jsem ještě v pohodě jezdil a dneska najednou ztráta výkonu a autu se vůbec nechtělo do otáček. Jsme na doovči,zítra mě čeká 500km cesta domů,tak uvidím,jak se to bude chovat...Takže turbo to být nemusí,jo? každopádně díky za opověď.

Odkaz ke komentáři

Tak mám nové poznatky ze servisu:) strejda má autoservis,napíchli to a závada zněla: Čidlo teploty nasávaného vzduchu-signál příliš velký(nebo tak nějak) + ještě nějaký žhavící okruh. Strejda volal známému do škodovky a ten mu řekl,že to čidlo ještě neviděl špatné,že nejspíš bude někde přerušený drátek. I tak jsme nejdříve zkusili vyměnit čidlo,ale dělá to pořád,takže to bude nejspíše nějaký ten drátek. Uvidíme... Zavezu to autoelektrikáři a poznatky zase napíšu. Jen se dělím o info,kdyby měl náhodou někdo někdy stejnou závadu :)

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Zdar, mám stejný problém.....Octu nastartuju, jede a najednou jak kdyby se snížila dodávka nafty o polovinu....žádnej tah...plyn k podlaze žádná reakce, na dvojku to jede sotva 40....a rozjede se to jen z kopce...pořádně.

Zastavim...vypnu zapalování, nastartuju znova a vše je najednou OK.

V servisu mi na otestování vymněnili regulátor turba (celá ta kostka stojí cca 4000,-)....a jezdil jsem týden s tím zkušebním, a začalo to dělat znova, takže regulátor turba to nebude.

Tak jsem zvědavej co s tím dál.....na Dg nic nenačtou protože je to sporadická závada....nejvíc, vlastně vždy to dělá jen když je motor studenej.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

To Petr Fido: Je to tak jak pise TDi FUN,byl to opravdu preruseny kontakt,dela to primo jeden dratek,elektrikar ty dratky prozvonil,vsechny odpovidaly,jakoze nehlasily zadne preruseni,ale mechanik vedel,ktery konkretni dratek to dela,tak ho prepajel a doted je to ok,nic jineho tomu nebylo. Popis moji zavady je ve vlakne,mi se to spise objevovalo pri teplem motoru,ale obcas to udelalo i za studena.

Odkaz ke komentáři

Zdar, mám stejný problém.....Octu nastartuju, jede a najednou jak kdyby se snížila dodávka nafty o polovinu....žádnej tah...plyn k podlaze žádná reakce, na dvojku to jede sotva 40....a rozjede se to jen z kopce...pořádně.

Zastavim...vypnu zapalování, nastartuju znova a vše je najednou OK.

V servisu mi na otestování vymněnili regulátor turba (celá ta kostka stojí cca 4000,-)....a jezdil jsem týden s tím zkušebním, a začalo to dělat znova, takže regulátor turba to nebude.

Tak jsem zvědavej co s tím dál.....na Dg nic nenačtou protože je to sporadická závada....nejvíc, vlastně vždy to dělá jen když je motor studenej.

Jak nic nenactou, i sporadicke zavady jsou v ECU jako chybovej kod.
Odkaz ke komentáři
Guest kudela.tom

Problem v kabelazi pod baterii, stava se to ze vyhnije..

Mám ten istý problém, Map senzor vymenený no po výmene problém pretrváva, predpokladám chybu kabeláže, ako by som mal postupovať, čo kde vymeniť resp kde sú tie káble ?

problém je v tom, že som premeral starý senzor a ten ide tiež (meral som len MAP, teplomer nie, ale ide úplne super podľa tabuliek) takže ho meniť vôbec nebolo treba, mám ísť normálne po kábeloch až pod baterku a tam hľadať závadu alebo kam tie káble vedú ? kontoxom som skúľal poprestrekovať nepomohlo. chybu vidím v +5v kábli alebo GND lebo pri diagnostike sa senzor správa úplne ako mŕtvy -38°C a 255kpa ukazuje permanentne.

nemeral som koncovku na senzore zatiaľ kvôli tomu, že tam je málo miesta a nechce sa mi s tým vonku na zime robiť...

Takže otázka, mám komplet poodpájať a povyberať káble z trubičiek zložiť všetky plastiky, kryty a premerať a vymeniť dead kábel alebo je nejaký jednoduchší spôsob ?

EDIT:

Už som to opravil,preťatý GND kábel z MAP senzora. Kábeli sa dotýkali ostrej hrany a vybrácie motora spravili po čase svoje. Problém prečo som to nevedel diagnostikovať bol, že keď som meral Voltáž medzi +5V a GND tak mi ukazovalo 4,18V čo som si myslel, že je v poriadku ale preťatý kábel sa dotýkal kostry auta takže som meral vlastne napatie medzi 5V a úplnou kostrou

Odhalil som to ale tak, že som meral odpory káblov na koncovkách medzi ECU a koncovkou MAP. všetky mali čosi okolo 0.07 Ohm čiže takmer nič kdežto GND mal 10MOhm ... a v tom momente mi to bolo jasné

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...