Přejít na obsah

Denní svícení přes vřazené relé na xenony - bude hlásit chybu?

Doporučené příspěvky

Chtěl bych poprosit o radu. Chystám se na přestavbu na facelift a chtěl bych rovnou dodělat i žárovkové denní svícení co je ve sdružených mlhovkách. Jde mi ale o to, že bych rád zapojil to denní svícení přes rozpínací (přepínací) relé a to tím způsobem, že kdyby byl spínač světel na poloze nula, nebo tunel light, tak by svítilo denní svícení a z napájení světel bych do relé přivedl plusový vodič a jakmile by se na tomto vodiči objevil el.proud tím, že bych přepl spínač světel na potkávačky, nebo by tam light asistent pustil šťávu při snížené viditelnosti, tak by relé denní svícení odpojilo. Kdyz o tom ted teda premejslim, tak tam mozna ani takovej spinanej plusovej vodic neni na xenonech. Nebo lze toto udělat třeba až z kablíku parkovací žárovky kde stoprocentně spínané plus je?

Mě jde ale o to, jestli to vřazené relé na vodič ze světla nebude dělat nějakej problém a nebude hlásit chybu na maxidotu? Nejlepší by bylo, kdyby se dalo denní svícení co mám teď udělané (naprogramované) na xenony přes VAG jen nějak přesměrovat na denní svícení ve sdružených světlech, tak by to bylo super, ale předpokládám, že toto nelze.

Díky za každou radu

Odkaz ke komentáři

p2p: no ale porad jsem nejak nepochytil kde to zapojit :-D

vevca: jak pisu v prvni prispevku: "a chtěl bych rovnou dodělat i žárovkové denní svícení" tzn. klasicke se zarovkama P21W.

Podle schematu by to melo byt zapojeni na M1 (leve predni obrysove svetlo, nebo M3 prave) na pozici konektoru 10 prednich svetel. Je to tak? Nerad bych, abych se s tim lopotil a pak mi na maxiku vyskocila hlaska, ze je nejakej problem s obrysovkama :-( Jde o to, ze proud kterej protejka obrysovkama najednou bude i pustenej do relatka ktery diky trafku uvnitr, ktery zpusobuje prepnuti kontaktu, ma taky nejakej ten odber. Nebo naopak mi pak popraskaj obrysovky a diky zapojenymu relatku zadna chyba nevyskoci, protoze se nezmeni odpor ve vodici?

Odkaz ke komentáři

Hmmm dalsi tipicky trapna rada. Kdyz prosim te neumis poradit, tak radej nic nepis. Dekuji za pochopeni.Vypada to snad ze bych elektrice vubec neholdoval, nebo si muj prispevek nedokazes vubec prelozit a z toho tak usuzujes???

Myslim, ze jsem dal jednoznacnou otazku s moznym resenim. Kdybys tomu rozumel ty, tak mi napises jestli to bude hlasit chybu. Mozne to samozrejme dle meho popisu je, ale to ty asi nevis. Takto uz jsem to delal na trech autech, ale ani jedno nemelo hlidani zarovek. Me stale jde o to zda to bude hlasit nejakej problem, takze prosim o vyjadreni nekoho jineho nez p2p co dokaze poradit. Si myslis, ze kdyz si moderator, tak jako co, ze tu budes nekoho poucovat a pritom sam nicim kloudnym neprispejes???? Hledam radu a ne hloupi reci. Myslim, ze o radach toto a jine fora jsou. Nejsme nekde na burze shanim cloveka co to umi.

Odkaz ke komentáři

je to jednoduché, spínací relé, na cívku přivedeš drát od přívodu parkovačky + dioda, druhý drát cívky na spínané plus. Spínací kontakt relé: přívod spínané plus, výstup k dennímu sv.

závadu nehází.

a p2p to myslel dobře, je tu hafo lidí, co by si to rádi ubastlili.... a někdy bohužel víc zkazí než udělají

PS: pokud má nyní auto automatické sepnutí světel, tak se musí vynout

Upraveno uživatelem Rolbař
Odkaz ke komentáři

Vrele diky Rolbari :palec: a samozrejme i Vevco.

Jj chapu, ze se kolikrat do neceho chtej poustet lidi kteri o tom vi prdlacku, ale myslim, ze z meho popisu snad lze i pro nezasveceneho usoudit, ze trochu šajna o tom mam. P2P to mozna myslel dobre, ale to by tu opravdu za chvili nemusel byt zadny prispevek a jen odkazy na vas profiky jako jsi ty Rolbari. Urcite vam nechci brat praci, ale kdyz jsem si jistej ze neco sam muzu udelat dobre, tak to udelam, ale radej se nejdriv poradim. Na tomto svete jsem uz pekenejch par let a musim rict, ze pokud vim, ze jsem neceho schopnej, tak to udelam sam a pokud o tom nemam ani tucha, tak si zavolam profiky.

Pokud tedy závada nebude hlasena s takto zapojenym rele, tak je to super a udelam to tak. S tim soucasnym nastavenim denniho pres xeny je mi jasny, ze to budu muset pres VAG zasejc vypnout :palec: Jeste jednou diky.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...