Luque Odesláno Srpen 29, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 29, 2012 Dobrý den, mám asi týden octavii 1,9 TDi combi. Včera jsem vezl docela velkou zátěž a jak jsem přijel, začal jít kouř zespod auta, načež jsem otevřel motor, a šlo to ze zadní části od motoru. Po schládnutí a bez zátěže to už neudělalo. Zadek motoru je mírně potečenej od motoru, přes noc je na zemi občas kapka. Má to najeto 180 tkm. Neví někdo, co tam může kouřit? Dík. Jsem nováček u oktávie. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Srpen 29, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 29, 2012 může se pálit olej co jde nejspíš od turba 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bladik Odesláno Srpen 29, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 29, 2012 Hmm a jaky zapach to melo...to spis vypada na spojku...podle me kdyz se objevuje sem tam kapka tak to nemuze kourit. Staci kdybys popsal jaky zapach to byl jestli jako kdyz se pali olej a nebo kovovy zapach. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luque Odesláno Srpen 29, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 29, 2012 Dnes se mi podařilo zastavit levou stranou trochu níž, dívám pod to, a olej teda kapal dost (asi loužička v tom deklu pod motorem). Tak mi to nedalo, vzal jsem baterku, a vypadá to, že napravo pod prvním deklem (asi kryt ventilů) tak to vypadá že to prosakuje. Otázka co se děje za tím motorem, tam nevidím. Předpokládám, že asi tohle těsnění špatný, možná to prosakuje i pod hlavou ale asi ne tak jak pod tím prvním. Na turbo jsem se moc nedíval, ale ty 4 svody do motoru vypadají suchý. Hodně mokrá je spíš pravá strana z pohledu když se dívám na motor. Jinak kouř spíš olejovej. Co může stát přetěsnění? Popř co s tím turbem? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Srpen 29, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 29, 2012 těsnění víka ventilů stojí cca 500,- ve škodovce. Nejspíš jak si tomu dal, tak se ohřál výfuk tak, že se začal olej co teče po motoru přepalovat. Bylo yb dobré to odmastit a určit přesný zdroj úniku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luque Odesláno Srpen 30, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 30, 2012 Tákže, další poznatek. Kouř z toho jde ihned po nastartování. Vychází to z pravé části v oblasti před turbem. Je tam něco jako pumpa nafty bych řekl, tak tam. Takže se nevypařuje olej tím že to je horký, ale je to nějaký kouř přímo asi z motoru a tím místem asi prosakuje i ten olej. Dlouholetý mechanik škoda a vw se s tím ještě nesetkal, že se musí poptat. Názory? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luque Odesláno Září 2, 2012 Autor Sdílet Odesláno Září 2, 2012 Dnes to vystřelilo víčko od eleje, a prskal z toho otvoru olej. Někde jsem četl, že takový motor bude před smrtí. Co vy na to? Máte někdo zkušenost s odstoupením od smlouvy? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bladik Odesláno Září 5, 2012 Sdílet Odesláno Září 5, 2012 No ja s odstoupenim od smlouvy jiste zkusenosti mam, neni to nic sloziteho, jen se musis pripravit na to, ze to nepujde tak jednoduse...u aut je to hodne slozite a kdyz ses tady priznal, ze si to auto pretizil, uz jen diky tomu neuspejes...takze doporucuji tohle u obchodnika rozhodne nerikat. S autem rozhodne nejezdi a pokus se nejdrive domluvit s tim od koho si to koupil, at si auto odtahne a na vlastni naklady necha opravit a nebo at ti vrati penize. Odstoupit od kupni smlouvy se da v pripade totalni poruchy(auto je nepojizdne => proto doporucuji nechat se odtahnout, pokud na to pristoupi tak mas eso v rukavu, ze auto bylo nepojizdne) a nebo opakujici se zavadou a neustalou reklamaci stejne zavady(coz je u aut hodne slozite, protoze vzdy se to svede na jinou soucastku)...ja jsem takhle bojoval se Skodovkou vice jak 1.5roku nez-li me Skoda dala nove auto, ale to bylo v pripade noveho vozidla, u ojetin je to ponekud slozitejsi, ale mel bys mit minimalne 6 mesicu zaruku na skryte vady. Doporucuji ze vseho nejdrive se pokusit domluvit smirci cestou s prodejcem, pokud to nepujde tak zacit pouzivat zakony CR :( Od koho si to porizoval? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luque Odesláno Září 6, 2012 Autor Sdílet Odesláno Září 6, 2012 Ne že přetížil, ale vezl jsem poměrně zaplněný kufr a motor musel makat o něco víc, než s prázdným. Ale na nějakou zátěž to musí být stavěný, když je to kombík s tak slavným motorem 1,9 ;-) Jako víc jak 2500 otáček sem tomu nedával, takže zas o nějakým přetížení ani řeč být nemůže...neřekl bych, kdybych to honil ve 4000 s plným nákladem 200 km :-D tak to opravdu nebylo. No každopádně auto je už na reklamaci a opravují ho, tak jsem zvědavej. Mají podezření na nějakou olejovou hadici od turba. A jinak, s tím odtažením na jejich náklady to zas tak růžový není, argumentovali s tím, že jsem koupil auto u nich, takže to tam mám prostě nějak dopravit. Odstoupení od smlouvy snad jen v případě, že by to auto vyhořelo ;-) No ja s odstoupenim od smlouvy jiste zkusenosti mam, neni to nic sloziteho, jen se musis pripravit na to, ze to nepujde tak jednoduse...u aut je to hodne slozite a kdyz ses tady priznal, ze si to auto pretizil, uz jen diky tomu neuspejes...takze doporucuji tohle u obchodnika rozhodne nerikat. S autem rozhodne nejezdi a pokus se nejdrive domluvit s tim od koho si to koupil, at si auto odtahne a na vlastni naklady necha opravit a nebo at ti vrati penize. Odstoupit od kupni smlouvy se da v pripade totalni poruchy(auto je nepojizdne => proto doporucuji nechat se odtahnout, pokud na to pristoupi tak mas eso v rukavu, ze auto bylo nepojizdne) a nebo opakujici se zavadou a neustalou reklamaci stejne zavady(coz je u aut hodne slozite, protoze vzdy se to svede na jinou soucastku)...ja jsem takhle bojoval se Skodovkou vice jak 1.5roku nez-li me Skoda dala nove auto, ale to bylo v pripade noveho vozidla, u ojetin je to ponekud slozitejsi, ale mel bys mit minimalne 6 mesicu zaruku na skryte vady. Doporucuji ze vseho nejdrive se pokusit domluvit smirci cestou s prodejcem, pokud to nepujde tak zacit pouzivat zakony CR :( Od koho si to porizoval? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bladik Odesláno Září 6, 2012 Sdílet Odesláno Září 6, 2012 No onim pretizenim jsem nemyslel ze bys to nejak turoval, ale ze si toho proste mel v kufru vice nez je povolene zatizeni vozidla...motor a vsechno kolem nej je delany na nejake zatizeni a pokud to se porusi => ztrata zaruky. Vsak ja jsem nerikal odtazeni na jejich naklady...ale v tu ranu mas obrovsky argument na odstoupeni, ze to auto je proste nepojizdne, takze odstoupeni od smlouvy je na miste. Nejak se mi nezda, kdyz ti litalo vicko, ze by to byla nejaka hadice, to by ti spis olej a tlak v oleji snizovalo...dal bych si na to velkeho bacha. Od koho si to kupoval...je to Skodovacky servis nebo z nejakeho bazaru nebo snad z AAA? PS: necituj predchozi prispevky, je to zbytecne a silene to zaplnuje celou diskuzi ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luque Odesláno Září 17, 2012 Autor Sdílet Odesláno Září 17, 2012 Tak vyřešeno. Motor na kaši, něco se tam prý urvalo a lítalo ve válci - dobouchanej píst, asi i válec odřítý. Vačka taky nějaká sedřítá. Řešení: nový (starší) motor. Hrazení ze strany autobazaru, zaujali k tomu férový přístup. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bladik Odesláno Září 17, 2012 Sdílet Odesláno Září 17, 2012 Mno novy(starsi) motor...z toho bych moc nadsen nebyl, buh vi co to je a kolik to ma naletano, ale drzim pesti aby to bylo v pohode. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sniper_2003 Odesláno Září 18, 2012 Sdílet Odesláno Září 18, 2012 Docela by mě zajímalo co ti tam dají. Pak nezapomeň poreferovat jak jsi dopadl. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luque Odesláno Září 19, 2012 Autor Sdílet Odesláno Září 19, 2012 Tak motor o 2 roky mladší (2009) než zbytek auta :-) vzhledově vypadá dobře, ještě od černé barvy z výroby, hlava bez rzi oproti té původní, tak uvidíme no. Dle faktury jejich opravářů motor v hodnotě 35 tis bez DPH. Kilometrovej nálet asi těžko zjistím, reklamační technik historii nezná. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sniper_2003 Odesláno Září 19, 2012 Sdílet Odesláno Září 19, 2012 Tak ať tady slouží. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.