Přejít na obsah

Octavia 1.8T 4x4

Doporučené příspěvky

Rád Vám představím moji další Octavii, kterou jsem podědil, první mi ukradli. Ta první byla v lepším stavu (už je někde nejspíš rozebraná, vzhledem ke stavu se to muselo prodávat samo :wallbash:), ale tahle je takovéto "rodinné dědictví" :D, každopádně auto je po první majiteli s řádně vedenou servisní knihou a momentálně má najeto kolem 352tis. Snažím se ho dát do co nejlepšího stavu a doplnit ho o to, co mi chybí. Jinak je opravdu zajímavé k autu dostat cca 5kg papírů za servisní prohlídky, účtenky za gumy, benzín a občas i kapalinu do ostřikovačů :D... prostě kompletní historie:)

Jinak ohledně úprav, zatím jediná a je to Chip od Cimbu na 132KW-je to hodně znát.

Jedná se o Octavii I 1.8T 4x4 Elegance, s originální příplatkovou výbavou:

Parkovací senzory

Climatronic

Paket pro horší cesty

Malý kožený paket

Elektricky ovládaná všechna 4 okna

Zadní stěrač

Ochranné nášlapné lišty a síťový program

Autorádio Blaupunk- hraje opravdu bídně :D

To, co chybí:

Xenony, tempomat, maxidot vyhřívané sedačky a božní airbagy.

Co jsem na autě už opravil:

Úplně první věc byla dořešit problém s haldexem, řešil jsem výměnou za zánovní kus.

Drobnosti, které mi velice vadily:

Ohnuté prahy od neodbornosti servisu+osekané hrany blatníků od kamínků-vyřešeno, viz foto.

Poničený spolujezdcův ofukovač-vyměněno

Loketní opěrka se rozpadala-vyřešeno, koupeno tlačítko a repas z druhé co jsme měl doma :)

Nové koberečky- s dekorem 4x4

Přední i zadní znak zoxidoval-vyřešeno, na fotce ještě starý zadní, už je nový.

Držáky masky kapoty zkorodovaly-vyměněno :)

Držák baterie zkorodoval-vyměněno:)

Ošahaná řadička- vyměněno za koženou originál škoda 4x4, společně s koženou manžetou.

Neskutečně zašpiněný motorový prostor-250ml Cyclostaru a několik hodin čištění pomohlo:)

Co mi schází:

Výhřevy sedaček, boční airbagy, nové autorádio a na léto bych rád sehnal nějaká hezčí kola, a dořešit lak od kamínků:)

Fotky jsou spíše starší, interiér jsem zatím nefotil, mám tam pořád potahy které byly na autě od 0km, ale sedačky už čekají nástupce-v neděli jedu pro Kožená Recara z Golfa GTI s Bagy i výhřevem. B)

Díly objednávám průběžně, momentálně řeším ta zmíněná sedadla, po nich bude následovat očalounění výplní do kůže+ dořešení rádia.

P.S. : Kdyby jste měl někdo na prodej lištu L&K nad zadní lištu (ta nad SPZ) tak bych ji rád koupil :)

post-2119-0-58867800-1346619118_thumb.jpg

post-2119-0-90998500-1346619383_thumb.jpg

post-2119-0-77991300-1346619626_thumb.jpg

post-2119-0-33814500-1346620551_thumb.jpg

Upraveno uživatelem VLAN
Odkaz ke komentáři

Fotky nového znaku, koberečků(ten řidičův vzhledem k dnešní návštěvě zaolejované fabriky zatím původní), manžeta+řadička, již funkční loketky a prostě jak vypadá ten interiér s potahy :). V neděli bude následovat buď výměna za Recara, pokud budou pěkná, nebo sundání potahů.

post-2119-0-50855100-1346762565_thumb.jpg

post-2119-0-64252800-1346762972_thumb.jpg

post-2119-0-74342800-1346763331_thumb.jpg

post-2119-0-68666100-1346764180_thumb.jpg

post-2119-0-04830800-1346764510_thumb.jpg

post-2119-0-97751700-1346765105_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Děkuji moc. :)

Péče byla vcelku velmi slušná, auto nikdy nebylo v myčce, což je paráda. :)

Snažím se jí dát do parády, zatím se snažím dávat do pořádku funkční věci a interiér, po zimě bych se pustil i do exteriéru.

jestli to vyjde, tak budou sedačky co jsou v příloze+kožené výplně (zřejmě červená kůže) dveří+Cupra volant (černá kůže, červená nit) a pořád jsem nevybral nějaké to autorádio.

post-2119-0-28959300-1346767469_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

L&K bohužel už nemám, ale snažím se jí podle času a financí dávat postupně do pořádku.

Aktuálně řeším spojku, přijde mi, že už prokluzuje, ale zase pořád zabírá, neztuhla a jezdit se s tím dá, tak nevím. :( Každopádně je původní, což mi přijde vzhledem k tomu, že poslední dobou skoro nejezdím po dálnici asi sci-fi, aby se mi tohle povedlo s novou. :)

Odkaz ke komentáři

V mých službách už budou přibývat mnohem pomaleji. Ono ohledně těch kilometrů už si nelámu hlavu, nedávno jsem četl pěkný článek v autobildu, kde majitel OI L&K 1.8T s automatem měl najeto myslím 520000Km a auto si velice pochvaloval, to mi zase zvedlo náladu. :pivo:

Jinak spojku nedávno zkoušel kamarád co mi i nabízel výměnu a kroutil nad tím hlavou, jak je možné, že ještě funguje. :D

Kdyby jste někdo měl zájem tak to můžu oscanovat, bylo tam víc rozhovorů s rekordmany, ještě např. pán s Passatem a PDčkem 74KW, zase s automatem měl najeto 920kkm. :)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Dnešní důkladná očista nynějšího interiéru, nový bude velmi brzo. :)

Každopádně musím uznat, i přes ty kilometry vydržely hrozně moc. Přední u řidiče už má sice trochu prosezelý sedák, každopádně jsem rád, že jsem zase jednou vyndal sedačky a všechno pořádně vyčistil.

Kdyby jste někdo měl zájem o ty tyhle sedačky a tapecy+loketku tak budou zřejmě už v neděli k mání sedačky a v průběhu týdne loketka+tapecy. Pak nahodím do bazaru. ;)

post-2119-0-77371000-1347648780_thumb.jpg

post-2119-0-39579600-1347648931_thumb.jpg

post-2119-0-62666900-1347649379_thumb.jpg

post-2119-0-67090300-1347649508_thumb.jpg

post-2119-0-36807100-1347649652_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Já z toho tu leštěnku udělám, jen to bude nějakou dobu trvat:) Recara z R32, přečalouněná v krásném stavu.

=zbývá zapojit výhřev a dodělat airbagy.

Omluvte prosím kvalitu, před chvilkou jsem dojel a narychlo fotil mobilem, berte to jako preview. :pivo:

post-2119-0-59359600-1347730958_thumb.jpg

Upraveno uživatelem VLAN
Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Bohužel, díky člověku který ve finále ani nezastavil, vytlačil mě do lesa je moje Octavie totálně zničená. :( :( :( :( :( :wallbash:

Postupně do bazaru dám spoustu dílů co mám doma a do auta jsem ještě nedal, z auta není použitelné prakticky nic, prolomená střecha, do půlky podlaha, vytržené poloosy...

Odkaz ke komentáři
  • o 8 měsíců později...

Vracím se po dlouhé době, postupném zotavování se.Problémy se zády už asi budou pořád, každopádně poučil jsem se díky tomu ve spoustě věcí. Nikdo nechycen, kdyby jste někdo potřeboval tak mi doma leží hodně, i nových dílů.

1) Nedělat na autě nic na úkor bezpečnosti

2) Vozit kladívko na rozbití oken- dveře se mi zapříčily, okna nešla dolů..

3) Dávat si pozor na debilní šetření Policie, aneb nakonec jsem se ještě musel jít hádat ke správnímu řízení, protože policie celý spis uzavřea, že jsem viník co poškodil strom... :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Originál RS koberce-neprošoupané, pěkný stav

RS nášlapy-úplně nové, Milotec

Kožená manžeta, nová orig. škoda

4x4 Řadička, originál škoda, prakticky jen vyzkoušená

Zimní Pirelli rezerva na novém ocelovém disku-3roky staré neužité pneu

Letní rezerva - pneu asi 7 let staré, nikdy nepoužitá, navoskovaná, ještě poslouží ;)

Filter Mann pro 1.8T, úplně nový

Stírátka Bosch Twin Spoiler- úplně nové, v krabici

V autě jsem měl při nehodě Recara, původní Elegance sedačky jsem nestíhal prodat, pořád je mám doma- řidičova má mírně vlevé části molitan, čalouník to dříve viděl na opravu za cca 1000kč včetně práce. Jinak pojezdy, platy... všechno nepotřené, neponičené a skvěle funkční. Čalounění díky potahům absolutně neponičené.

Pravý ofukovač-prakticky nový, originál..

Zvedák, žárovky a spousta drobností..

Pokud by měl někdo o něco zájem, ideálně mi zavolejte na 725943493 a můžeme se domluvit, rád bych se těch věcí za rozumné ceny zbavil, jelikož je už nevyužiji. Bydlím kousek od Berouna, sedačky u zazimované v Praze 4, zbytem mám všechno doma a ideálně bych to viděl na osobní předání, aby bylo vidět, že je vše opravdu v pořádku.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...