Přejít na obsah

Dvě sady šroubů? zimní/letní


JayFader

Doporučené příspěvky

Auto jsem koupil na original 17" alu kolech se sadou šroubů včetně pezpečnostních. Teď mám připravené nové zimní gumy na 16" plechu, ale přemýšlím, než to přehodím, jestli použít stávající sadu šroubů vč. bezpečnostních, nebo koupit šrouby nové. Poraďte mi prosím, jak to řešíte vy. Předem dík.

Odkaz ke komentáři

Já mám na létních jiný šrouby než na zimních a to mám obojí hliníky. Na zimu škodovácký 15 a na léto neoriginální 17.

Jen jsem to zpočátku nějak nedomyslel a když jsem v létě píchnul, tak mi nějak ty letní šrouby nešli na originální škodováckou rezervu :wallbash: Od tý doby vozím v létě jednu sadu šroubů v kufru.

Odkaz ke komentáři

heh :D to mi připomíná když jsme v zimě u táty píchli taky neorigo hliníky tak jsme tam nedostali klíč na povolení ty kola měli tak malou díru že jsme nakonec museli koupit ráčnu a slabostěnej ořech protože žádnej klíč tam dostat nešel, taky sem se tenkrát málem smíchy neudržel :lool:

Upraveno uživatelem header009
Odkaz ke komentáři

Tak tak, já taky používám 2 sady šroubů zimní neorig 17" , letní orig 18", ale v mém případě bych to tam dostal oboje, jinak na scoutu tam jsou obě Alu sady orig, takže orig šrouby. No a na fabii mám Borbety 14" původem Toyota (zvětšovala se středová díra) no tam přesně sednou orig šrouby taky, jak délkou, tak hlavou, takže je to jen o typu kol, ale jak už to bylo psané, orig alu a orig plech= orig šrouby (včetně pojistnáků).

Odkaz ke komentáři

Už neplatí, že na hliníkáče bys měl mít šrouby s kuželovou a na plecháče s kulovou plochou?

Na originál disky či už plechové alebo či hliníkové boli vždy rovnaké šróby, aspoň čo si u Škody pamätám. Samozrejme, keď niekto má hliníky iných značiek, tam to neplatí.

Nejsem si jistý Igore - na Fabii jsem taky měl dvě různé sady šroubů, tak jak píše George.

 

Jinak bezpečáky na plechy je snad blbost - stačí hasák a jakýkoliv bezpečák (na plechu trčící ven) je hned povolený...

Odkaz ke komentáři

Pokud máte originální hliníky a originální plecháče, tak nepotřebujete dvě sady. Já osobně používám dvě sady, protože nemám originální hliníky, ale používal bych je stejně tak, protože do letňáků chci mít ty šrouby pěkne stříbrný, což v zimě by dostaly hrozně na pr*el...

Odkaz ke komentáři

Díky za reakce. Hodil jsem tam ty plecháče, šrouby sedí, jak jste psali, takže ok. Přemýšlel jsem, že bych koupil taky sadu navíc, abych měl šrouby na léto a šrouby na zimu do soli, ale bodám na to. Stejně jsou ty šrouby z nějakého ušlechtilého materiálu, takže akorát ztmavnou, ale jinak jsou ok. Na letních discích mám jestě originál krytky šroubů, takže ani vidět nebudou...

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...