MistrBoss Odesláno Listopad 29, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 29, 2012 Zdar chlapi, chci se zeptat na náše názory... Otázka zní, jestli motor utáhne novou převodovku? Borec co mi to má dělat z toho má respekt, aby to nepadalo do nouzáku... Mám O1 AGR bez chipu - tzn. krásných 66 kW :). Je to starší model s menším turbem. Chtěl bych předělat převodovku na 6q z PD - pěkně dlouhý ERF... Dělám to hlavně kvůli snížení hluku v autě při dálniční rychlosti. Jezdím hodně dlouhý trasy a poslouchat celou dobu motor vytočený do 3 - 4 tis. otáček nic moc... Že to bude línější, než se roztočí mi zas až tak nevadí. Taky jsem případně uvažoval o chipu, kdyby to vyřešilo problémy... Zatím se mi nejvíc zamlouvá varianta dát vstřiky z 81 kW a chip na 88 kW. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Jestli někdo děláte chipy kolem Brna, nabídněte... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
xshreck Odesláno Listopad 29, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 29, 2012 na 88kw to mám i bez trysek 81kw. Jinak taky mě to štve, nechci ale zase přijít o zpřevodování nižších kvaltů tak chci zkusit spíš jen prodloužit 5ku. Ale nevím jak by to šlo, nikdo mi ještě neporadil ve vedlejším vláknu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MistrBoss Odesláno Listopad 29, 2012 Autor Sdílet Odesláno Listopad 29, 2012 dá se vyměnit jen "5-té kolečko". Mám i kontakt na borce z dieselpower, co to umí vyměnit. Ale hluk to moc neřeší, ve finále ti to sice sníží otáčky, ale s šestkou se to moc srovnat nedá... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MistrBoss Odesláno Listopad 29, 2012 Autor Sdílet Odesláno Listopad 29, 2012 mimochodem, kolik tě stál ten chip, kde jsi ho dělal? Hulí ti to při záběru? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
xshreck Odesláno Listopad 30, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 30, 2012 nehuli to vubec, nejak jsem to nikdy nepostrehl. zkousel jsem tomu davat plny kotel na 1 2 a nic. aj kamos rikal ze to nic nedela. ma to od tdifun. 6ka je velka investice, meni se moc veci. jen delsi petka je lakavejsi, cela delsi prevod. z fabky je zase na ukor jezdeni po meste. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MistrBoss Odesláno Listopad 30, 2012 Autor Sdílet Odesláno Listopad 30, 2012 hlavně když dáš převodovku z fábky, bude se ti pořád sypat. Není moc rozumný, dávat do velkýho auta... Aspoň co jsem četl zkušenosti lidí co už to udělali. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MistrBoss Odesláno Prosinec 1, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2012 co říkáte na tohle: http://auto.bazos.cz...dnotka-CHIP.php můžou nastat nějaké problémy, když to dám do auta? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
xshreck Odesláno Prosinec 1, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2012 Do toho bych osobně nešel. Kdo ví, co tam je. Aby ti to pak jenom nehulilo a nešlo něco do háje, mě se líbilo u mojeho chipu - odbrzdilo se to (tzn kdyby byl při ladění problém, snad by se na něj přišlo už při dělání softu). Navíc komu bys to pak chtěl dojet omlátit o hlavu, kdyby ti prokazatelně kvůli tomu odešel třeba motor? :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MistrBoss Odesláno Prosinec 4, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 4, 2012 Tak jsem dospěl k závěru, že bude potřeba prvně udělat turbo + vstřiky, pak chip a na závěr teprve tu dlouhou převodovku. Nění tu někdo, kdo by to uměl udělat? Neřešilo se to tu už někde? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Prosinec 6, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 6, 2012 Jestli nevyjde lépe prodat oktu a koupit něco lepšího. :) Ty máš nevýhodu že máš AGr a obtokové turbo, pokud bys chtěl dávat lepší turbo, tak se toho musí upravit a udělat více. Ale myslím, že by ti bohatě stačil soft,záleží taky kolik chceš HP a kolik si ochotnej investovat.:) ale pokud chceš jezdit dlouho, jelikož AGR motory jsou nesmrtelnéí skoro, tak dej chip a budeš mít klid. Zkus kontaktovat užovatele MARENA, ten to dělá spočně s fanem. Ted dělají auto SPOOKYMU, kde se pořád něco řeší.:) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MistrBoss Odesláno Prosinec 6, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 6, 2012 jn, auto bych prodal moc rád! Jenže pak bych nesháněj jen nové auto, ale taky novou ženskou :). Má pro ni sentimentální hodnotu, říká mu "Běloušek" a není ochotná se smířit s tím, že by se mohlo prodat... Je to složitější :) Na chip + EGR off už jsem domluvený, jen ještě váhám s tím turbem... Tím odbržděním jsi myslel zaslepení EGR ventilů, nebo to je ještě něco jiného? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Prosinec 6, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 6, 2012 Tím odbržděním se myslí ladění(chip) auta na brzdě online, třeba tdi fun.toho ti doporučí tady každý. Hlavně než něco budeš ladit, tak si dej všechno do cajku a EGR off(to si uděláš doma, pokud tomu torchu rozumíš a jsi zručný) už je na každým, jestli oddělá nebo jenom vyčistí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.