Přejít na obsah

Občas nefunguje ASR+ABS

Guest Ondis

Doporučené příspěvky

Zdravim členy Octavia clubu,

Mám problém s ASR a ABS. Začlo to již minulou zimu, kdy se mi občas rozsvítilo ABS, ale nějak jsem to přešel bylo to totiž třeba 1-2x za týden. Letošní zimu se to objevilo znovu, ale už to svítí téměř pořád.

Začlo to cca týden zpátky, kdy při cestě domů se to rozvítilo a zůstalo to svítit. Po nastartování ráno zhaslo ASR a zůstalo ABS - po ujetí cca 500m zhaslo i ABS - celou cestu se to nerozsvítilo (cca 50km), dojel jsem auto stálo cca 7 hodin a po nastartování se jak ASR tak ABS zase rozsvítilo (pak už celý den svítilo, co jsem jezdil) a takhle dokola pořád. Až do dnešního dne, kdy už nezhaslo ani ráno. Počítám, že to tak už asi zůstane nebo možná nachvilku zhasne, ale to nic nevyřeší.

Chci se tedy zeptat, kde může být chyba. VAG beru jako posl. možnost. Pojistky ? - Má smysl je vytahovat a čistit - autobaterie byla vyměněna na podzim minulého roku ? ...čidlo ABS ?

Na konec jen dodám: Dělá to pouze v zimě (začlo to, když přišly mrazy + sníh) v létě ani na podzim (i když hustě pršelo) se to ani 1x nerozsvítilo.

Děkuji všem za pomoc.

Odkaz ke komentáři

Čau pane, tento problém jsem měl teď na své OI RS a vyřešil jsem to jednoduchým způsobem. Vytáhl jsem pojistky na baterii, očistil je (popřípadě vyměnit) a dal na své místo z5. ASR+ABS již funguje opět bez chyb. Pokud nepomůže tohle, tak jedině vyčíst přes VAG paměť závad.

Mně osobně to zapsalo závadu zadní pravé čidlo ABS (elektrický obvod), ale po těch pojistkách opravdu funguje vše na 100% momentálně.

Odkaz ke komentáři

Zdravíčko, mam otázku. Tak opět se mi objevil problém s ABS a ASR po výměně pojistek a prostříkání sprejem na kontakty.

Pouze jsem zjistil, ze moje ruční brzda má strašně velkou vůli, než vůbec skočí na první zoubek. Nemohou být zaseknuté lanka ruční brzdy? Vzhledem k tomu, že mi při jízdě do předu trochu pískají zadní kola a při couvání je to kravál neskutečný od zadních brzd? Jelikož právě potom couvání se mi vždy rozsvítí ASR + ABS. Nemůže to mít nějakou spojitost? Dík za info :rolleyes:

Vůz OI RS, rv. 2001

Odkaz ke komentáři

Tak dnes provedena demontáž pravého zadního kola. Ihned po kontrole ABS čidla jsem usoudil kde je chyba. Bohužel předchozí majitel byl opravdové prase. Čidlo ABS je v pořádku částečně, nějakým neodborným zásahem totiž někdo urazil na čidle část, kde se konektor uchycuje a vedou z čidla pouze dva konce, na které se konektor nasunuje.

Během jízdy došlo k nechtěnému posunutí konektoru a na dva žebráky co jdou z čidla, sedlo náledí. Dnes pročištěno sprejem na kontakty, částečné nasunutí konektory na zbytek čidla a prozatím funguje, jen prostě co nejdříve vyměnit :wallbash:

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...