Přejít na obsah

Brněnská knajpa # 4x4+1 O:-)

SKAJA

Doporučené příspěvky

Je pravda, že v poslední době potkávám plno aut, co ji má na desce / skle... dnes to stojí pakatel, od pár stovek do tisíců jen je pak horší zavézt trvalý skrytý napájení, respektive ne horší ale asi nejdražší investice a čas :D Na druhou stranu, nevím jestli je lepší přední kamera než třeba zadní, když přední natáčí to předemnou, kde se vlastně víceméně zaznamenává moje jízda a moje reakce a dění před autem, přičemž, předpokládám lidé nedobrzdí apod. a naopak bourají oni do mě, tak zda není lepší mít zadní kameru, popřípadě obě. B)

Odkaz ke komentáři

To chce to autozapínání při nastartování, pak propásneš nějakou nehodu a budeš se proklínat B)

JIM: podle Alzy má ethernetový vstup (běžnou síťovku) a nebo do USB dongl s Wifi příjmem ;)

Kabel je levnější, zase není skladnější máš-li TV od routeru daleko... já to mám doma kabelem a youtube, voyo apod. bez problému funkční, naopak u těch Wifi adaptérů si někdo na foru stěžoval, že se odpojuje, vypíná apod. ale je to jistě kus od kusu...

Odkaz ke komentáři

To je pravda strejdo, takže vlastně přední kamerou natáčíš naopak své nedobrždění? Nějak mi to nejde do hlavy, proč mít vlastně kameru ze předu a čekat, než já do někoho nabourám a nebo čekám, než mě někdo sejme zepředu (z protisměru), než to, že mě někdo nabourá zezadu (spíš reálnější nehoda) a proto bych byl raději pro 2 kamery ale zase asi pořád lepší nějaká kamera než žádná a pak se dohadovat :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Jim: Ten bezdrát jedinně, pokud tomu zajistíš dostatečnou kvalitu a sílu signálu, jinak trvá dlouho načítání streamu, případně pokud budeš chtít pustit nějakej vysokej bitrate (HD, full HD, Bluray, apod.) tak to nemusí stíhat vůbec, a bude se trhat. A dále jak říká technikus, může docházet k výpadkům.

Každopádně za mě určitě doporučuju kabel a když už by jsi chtěl řešit bezdrátem, určitě je levnější a na kvalitu signálu ideálnější, nepořizovat ten jejich USB wifi modul, ale připojit pomocí AP Wifi bodu do LAN konektoru televize.

Edit: já mám v ložnici připojenou televizi přes LAN do WIFI routeru TP-Link za cca 500,- (v módu AP) a jede to tak na hraně, full HD (1080p) by to už asi neutáhlo, jak budu předělávat v chodbě podlahu tak budu tahat kabel.

Upraveno uživatelem Jack_Reacher
Odkaz ke komentáři

Já do své LG pouštím filmy přes DLNA z notebooku přes wifi do routeru a ten kabelem do TV a bez problémů, nicméně těm Wifi bych fakt moc nevěřil. Za prvé jsou ty origo (LG, Samsung apod.) USB Wifi adaptéry drahé a účinnost kdo ví jaká (podle síly signálu, dosahu apod.) takže kabel za pár korun, ale samozřejmě zda máš lištu a nebo možnost ho táhnout bytem...

Například u mého Samsungu S4 funguje DLNA i z mobilu, konkrétně třeba v Youtube kliknu na jistou ikonku a mám video přenesené do TV, stejně tak obrázky a videa.

Odkaz ke komentáři

Já vozím s sebou gopro :D. Doma nabiji, přilepím a jedu. Baterka ty 2 hodiny vydrží, kartu průběžně promazávám.

Technik: Také přední kamerou natáčíš třeba vybržďování tebe autem před tebou.

http://www.pozary.cz/clanek/66879-k-vyprosteni-posadky-pouzili-hasici-hydraulicke-zarizeni-pro-jednoho-zraneneho-priletel-vrtulnik/

Chudák eReSko

Upraveno uživatelem Wokhiii
Odkaz ke komentáři

To není špatný, když na první pohled není nic vidět a interiér ti nehyzdí nějaký držák či kabel od napájení. Jako jde všechno, jen se musí trochu připlatit :huh:

Navíc je to i komfortní, přijdeš, nastartuješ a automaticky to začne i nahrávat, než se zabývat pokaždé zapojením drátů a zapínání kamery... taky je dobrý to samopřehrávání, tzn. nahrávání v cyklu, nač mít X paměťovek z nahrávek, pokud se nic nestalo a nebo opět přes menu povolit nahrávání opět od začátku...

Odkaz ke komentáři

Olaf: chip kamery včetně objektivu předpokládám :rolleyes: Protože jen chip by nestačil :D

Edit: Budeš nějak řešit případnou polarizační vrstvu před tou čočkou toho čipu? Se trošku bojím, že to bude bez jakékoliv krycí vrtsvy házet odlesky a zrdcadlit palubku v předním okně, ale jinak zajímavej nápad, teď tady nad tím přemejšlím už chvilu jak to udělat, zkusím rozberat jednu starší cam co mám doma a zkusím ja se to bude chovat po oddělení části s čipem, mám trochu obavu jak dopadne signál/přeno informace při prodloužení propojení mezi deskou čipu a tišťákem zbytku.

Upraveno uživatelem Jack_Reacher
Odkaz ke komentáři

No a to je přesně ten důvod, proč zatím kameru v autě nemám. Protože jsem zatím nikde neviděl optimální řešení, který by stálo za pořízení.

Jako koupit kameru za pár stovek a přilepit ji na sklo je sice jednoduchý, ale je to bastl. A žádná "tovární" sada, která by se dala jednoduše namontovat a byla nenápadná, automaticky se aktivovala, napájela a nahrávala rozumnou smyčku, mi do oka nepadla. Tak až to někdo vyřeší, pak se rád nechám inspirovat palec.gif

Odkaz ke komentáři

V podstatě mě zatím od finálního namontování odrazuje jen ta "nenápadnost", protože ostatní je řešitelné = automatická aktivace, skryté trvalé/spínané napájení na samostatnou pojistku a smyčka není už problém. Ale ten vzhled a umístění je z mého pohledu to co je potřeba nějak dořešit, a ten Olafův nápad by nemusel být špatnej, pokud by se to dotáhlo ...

Odkaz ke komentáři

je to kamera pro RPi - http://www.raspi.cz/2013/03/kamery-pro-raspi-budou-prodeji-dubnu/

Kamerka za 25$ je postavená na pětimegapixelovém senzoru OmniVision OV5647, který umí zachytit fotografie v rozlišení 2592×1944 bodů a 1080p video při 30 snímcích za vteřinu.

Pri velikosti RPi by nelem byt problem schovat RPi i pod stropnici pokud by bylo treba zkratit vedeni od kamery k vlastnimu RPi. Polarizaci by se dalo vyresit koupi nejakeho sitovskeho polarizaku ten oriznout a nalepit na optiku.

Odkaz ke komentáři

No já asi půjdu do Blackvue DR500GW-HD + alternativní firmware s optimalizovaným bitrate a kvalitou obrazu.

Přičemž v tom odkazu je i vidět jak se to dá rozebrat, takže se zkusím zamyslet nad nějakou alternativní montáží. (každopádně i v případě standardní instalace, budu mít skryté, trvalé a spínané na spínačku napájení pod tapecem)

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...