Přejít na obsah

Sterace - zadny proud

Doporučené příspěvky

Vim ze je tu hromada temat na sterace, bohuzel zadny neresi problem ktery je na aute.

O2 1.9Tdi, rv2004

Pri koupi jsem mel klasicky zatuhly kloubek sterace, ani se to nehlo (auto cca rok stalo venku). Sterace jsem rozhybal, zkontroloval pojistky a vratil je na sve misto. Nefungovali, takze jsem je nechal otestovat u elektrikare, motorek funkcni, na tistaku zadna vada, ale maji cip a do toho se pry nedostane, ze je mozna spatny ten. Vzal jsem tedy z aukra druhe sterace. Po instalaci jsem zjistil ze se chovaji uplne stejne. Absolutne nereaguji. Po promereni konektoru k nim nemam absolutne zadny proud na pinech.

Vedou tam 3 draty, +12V, zem a pak slabej fialovej drat na signal. Zem je v poradku, ale zbyle dva draty jsou prazdne. Na pojistce v motorovem prostoru proud je. Ostrikovac funguje.

Mam verzi s cyklovacem (tzn bez destoveho senzoru)

Hledal jsem na internetu opravdu dlouho, takze jsem prosel rady co jsem tady a na jinych forech nasel.Nic nepomohlo.

1) Cidlo uzavreni kapoty funguje (s otevrenou kapotou nejde ani ostrik, po zavreni ano)

2) pojistky OK

3) Cetl jsem neco o prodirani toho fialoveho dratu v prostoru kolem baterky, mel jsem to rozdelane, kabelaz se zda byt neporusena

4) kostry pod celnim sklem a v oblasti LP svetlometu jsou ocistene a zkotrolovane

5) koukal jsem i na tu jednotku co je pod volantem, na tistaku nejsou znatelne zadne vypalene cesty

6) Zkousel jsem prohazovat i relatka pod volantem (stejne za stejne samozrejme), bez vysledku

7) diagnostika nic nehlasi

Nesetkal se s tim nekdo? Proud z pojistky v motoraku jde primo na motorek, nebo jde pres klicek? Maji u O2 sterace nekde relatko, nebo vse obstarava mozek v mechanismu?

Schemata co jsem nasel v dilenskem manualu mi nic moc nerikaji, oproti schematum co mam napriklad k 200SX jsou ty k oktavce neprehledny a naprosto k nicemu. Auta tak trochu delam, ale s timhle si uz vazne nevim rady. Budu vdecny za napady, popripade kdyby mel nekdo celkove schema, kde bude videt kompletni zapojeni toho stiraciho systemu. Predem Diky Mirek

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...