Přejít na obsah

táhne doleva

Guest Vladha

Doporučené příspěvky

Zdravím, mám problém, mám combi TDI O2, vozilo mně mírně táhne doleva. Volant rovně, jede rovně, pustím volant skočí o 2-3 stupně vlevo, zde zústane jako na nulové hodnotě serva a vozidlo jede vlevo. Měl jsem vozidlo v karosárně na měřící stolici, vše OK, 5x geometrie, několik sad pneu, nová ramena a silenbloky přední nápravy, pořád stejné. Brzdy nepřidírají. Zajímavé je, že vozidlo jezdilo normálně, ale dal jsem si do servisu vyměnit volant s ovládaním a zapojit navigaci a když se vrátilo tak táhlo doleva. Nemá někdo podobnou zkušenost? Děkuji

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann

Přesně možné to je ale ja bych to viděl na špatne seřízení nulové hodnoty volantu pokud ti dávaly multifunkční volant tak ti musely asi měnit i jednotku pod volantem a udělaly špatne nastavení úhlu

Odkaz ke komentáři

No volant mně přesazovali, ale to bych poznal, nejde o křivý volant. Spíše bych se přiklonil k té nulové hodnotě, ale dotazem u 20 autorizovaných servisů po republice, nikdo nedokázal sdělit možnost seřízení jednotky a nastavení nějakého úhlu. V tom jsem mimo, jak se nastavuje úhel a čeho? Řízení? Díky

Odkaz ke komentáři

Sensor for Steering Angle (G85)

Prerequisites:

Start the vehicle.

Turn the steering wheel one turn to the right and one turn to the left.

Drive in a short distance straight line on a level surface at a speed not higher than 20 km/h.

If the steering wheel is straight during the test drive then stop the vehicle with the wheels pointed straight.

Ensure that the steering wheel is not moved again.

Keep the engine running and do not switch off the ignition.

System voltage at least 12.0 V.

[select]

[03 - Brake Electronics]

[Measuring Blocks - 08]

Group 004

[Go!]

Check field 1, the value has to be between -1.5 and +1.5 °.

[Done, Go Back]

[Coding-II - 11]

OR (if Coding-II is not available)

[security Access - 16]

Enter 40168, to enable the basic setting.

[Do it!]

[basic Settings - 04]

Group 060

[Go!]

After a successful basic setting, field 2 should say "OK".

[Done, Go Back]

[Close Controller, Go Back - 06]

Odkaz ke komentáři

Zdravím, všem děkuji za příspěvky. Není nad dobrou radu, díky ní jsem donutil v servisu konat a všem kdo má podobné potíže sděluji, že skutečně řízení se nastavuje na vagu přes počítač. U mne zjistili, že při výměně volantu použili jinou jednotku, která nekomunikovala s daným typem vozidla. Vše smazali a nahráli nový program a vše je jak má být. Děkuji.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

hosi mam podobny problem. akurat ze mne auto taha do pravej strany. nie je to moc a zacina to az od cca 70km/hod. ked idem po dialnici tak aby som siel rovno musim drzat volant mierne pootoceny dolava cca tak 2-3 mm od zakladnej cize nulovej polohy. ked volant pustim pomaly uchodin do prava. na geo som bol uz 2krat za tento mesiac a nic. na 15 kolach zimnych sa mi skor zdalo ze to zas taha do lava ale len obcas. robi mi to az na 17palc. kolach. neviem ci mam dat prestavit geo na nejake ine hodnoty. kola su nove takisto aj pneu a su vyvazene. nafukane su na tlak 2,2 bar. vdaka za pripadne rady

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...