Fakt7 Odesláno Únor 6, 2013 Sdílet Odesláno Únor 6, 2013 Zdravím. Nedávno mi z ničoho nič začal intenzívne páchnuť benzín pri chode motora. Vo vnútri auta to našťastie necítit pokiaľ neotvorím okno. Pod autom som nespozoroval žiadny únik benzínu. Teoreticky by to mohlo byť odídením filtra s aktívnym uhlím. Ale problém je v tom, že ako zistit či je K.O. alebo nie. Niekedy ho po pár kilometroch bolo počuť tak, že mierne klepkal. Dozvedel som sa ale, že to je normálne. Mal by to spôsobovať elektromagnetický ventil. To cvakanie bolo ale len zriedkavé. Neviem teda ako sa dá zistit či je už nefunkčný. Alebo v čom inom môže byť problém? Ale môžu to byť aj spaliny a nie benzín. Výfuk ale vyzerá tesný. Tá fotka nie je moja je len ilustračná filtra s aktívnym uhlím. Ja mám skoda octavia 1.6 74kw. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Únor 6, 2013 Sdílet Odesláno Únor 6, 2013 Zkus projít všechny hadičky vedoucí benzín na MPI na Fabii mi před lety nějaká kun(d)a udělala svými malými zoubky několik dírek do jedné z nich a benzín stříkal na teplý motor. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fakt7 Odesláno Únor 6, 2013 Autor Sdílet Odesláno Únor 6, 2013 Pozeral som len tie ku ktorym som sa dostal. Nemam doma jamu ze by som to pozrel pozornejsie. Mne to ale pripada viac menej ako spaleny benzin. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Únor 6, 2013 Sdílet Odesláno Únor 6, 2013 U mé Fabie to bylo nahoře nad motorem na straně ke kabině, dalo se tam dostat i bez sundání krytu. Zmáčkl jsem hadičku a už benzín tekl. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fakt7 Odesláno Únor 6, 2013 Autor Sdílet Odesláno Únor 6, 2013 Kontroloval som už aj to. Ale vravím toto sú spaliny skorej ktoré cítiť len ked je motor v chode. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Únor 6, 2013 Sdílet Odesláno Únor 6, 2013 OK, upravím nadpis. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fakt7 Odesláno Únor 6, 2013 Autor Sdílet Odesláno Únor 6, 2013 Jo diky. Privítam akekolvek rady :) Našiel som návod ako skontrolovať funkcionalitu toho filtra ale bez diag. pomôcky mi to mi je na 2 veci. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šipan Odesláno Únor 6, 2013 Sdílet Odesláno Únor 6, 2013 Zdar.Zkontroluj si hadici,kterou jsem označil na fotce.Já ji měl prdlou v té pružné části a při zastavení mi ten spalinovej pach šel přes ventilaci do auta.Běž po ní od začátku až do konce.Já ji měl nakonec vyrvanou i dole v motoru a byla už tvrdá ja umělá hmota.Vyměnil jsem a bylo po smradu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Únor 6, 2013 Sdílet Odesláno Únor 6, 2013 šipan: píše že má 74kw, takže má předface a tu hadici co ukazuješ nemá, tu měly až facelifty (75kw) :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MiR Odesláno Únor 6, 2013 Sdílet Odesláno Únor 6, 2013 Marto spravne bude dira v hadici odvetrani ventilu misto jsem oznacil :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fakt7 Odesláno Únor 6, 2013 Autor Sdílet Odesláno Únor 6, 2013 Zajtra rano sa na to pozriem. Diky za radu. :) Potom dam vediet na co som dosiel . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MiR Odesláno Únor 6, 2013 Sdílet Odesláno Únor 6, 2013 Ok dej vedet ale na sto pro bych rekl ze to bude ono drzim palce 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Únor 6, 2013 Sdílet Odesláno Únor 6, 2013 Myslis Miso, ze by to z te hadicky bylo az tak citit? :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MiR Odesláno Únor 6, 2013 Sdílet Odesláno Únor 6, 2013 Marto, ja mam to odvetrani od klikovky i od tech vetilu svedeno hadici ven pod auto aby to neslo zpet do sani a pokud pri nastarovanym motoru cuchnes k te hadici tak je to presne tak citit ale treba u neho to bude jeste neco jineho pockame az to zitra omrkne :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fakt7 Odesláno Únor 7, 2013 Autor Sdílet Odesláno Únor 7, 2013 Tak odskúšané. Dospel som k nazoru , že to je najviac cítit v týchto miestach čo som označil. Žiadnu netesnosť som tam ale nenašiel. Možno tam je len neni tak velká aby to bolo spozorovatelné. Nechce to zobraziť fotku tak nájdete ju tu- foto 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fakt7 Odesláno Únor 9, 2013 Autor Sdílet Odesláno Únor 9, 2013 No takže vyzerá to na filter s aktívným uhlím. Elektromagnetický ventil už vôbec nepočuť pričom predtým ho bolo niekedy počut klepkať. Neviete mi poradit čo tam mohlo odísť, ako to opraviť a kde zohnať náhradný diel? Predpokladám že odišla cievka elektromagnetického ventilu. Neviete ktorá poistka to istí? Můj odkaz 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šipan Odesláno Únor 9, 2013 Sdílet Odesláno Únor 9, 2013 http://www.cc-autodily.cz/nadobka-s-aktiv-uhlim-1_1?brand=SKODA&model=OCTAVIA 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fakt7 Odesláno Únor 9, 2013 Autor Sdílet Odesláno Únor 9, 2013 To je nádobka s aktívným uhlím. Ja by som potreboval elektromagnetický ventil. Tú cievku. Najlepšie keby mám V.A.G. len v servise 20 euro len za to ze mi to pozrú cez V.A.G. edit: Poistka 43 je OK a vie mi niekto povedať kde najdem túto "The fuse 132 in fuse holder on battery must be O.K." ? Tieš som zmeral podla toho návodu konektory napajacieho kabla a sú v pohode. Ďalej už asi nič nezistím bez V.A.G. Inak dá sa nejako dostať k tej cievke? Viem len odpojiť tú hadičku pred ňou ale ako sa k nej dostat. Je tu niekto kto to už robil alebo vie ako na to? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.