Přejít na obsah

servo


Guest mt.radek@seznam.cz

Doporučené příspěvky

Guest mt.radek@seznam.cz

Dobrý den, před měsícem se mi ozvalo, když jsem zatáčel vrzání v řízení. Nejdřív co mě napadlo, tak jsem zkontroloval olej v servu, bylo to prázdné. Teď po měsíci mám zase prázdno, tak jsem se koukl, kde by to mohlo téci a teče to přes pravou manžetu.Máte někdo nějaké zkušenosti s opravou?Nemáte někdo i schéma rozebrání serva. Dá se to opravit?

 

Děkuji za jakékoliv informace

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...
Guest 24pavel

v domácich podmienkach NIE!! :pest:

 

Chtěl bych se zeptat, jak se otvírá nádobka od servo oleje, abych mohl zkontrolovat kolik tak je oleje? Zkoušel jsem ju otebřít a nešla mi, tak abych něco neulomil.. Díky za radu

Odkaz ke komentáři

Nádobku otevřeš tak, že např. vezmeš kus pásoviny nebo nějaký velký šroubovák, strčíš to do toho výřezu na víčku nádobky od serva a normálně vyšroubuješ ;)

 

moc díky povedlo se, teď jen dotaz, když je tam málo kapaliny , stačí jen dolít a nebo se musí dávat nová? kapalina má takvou zelenou barvu pokud se nepletu. Díky

Odkaz ke komentáři

Nemáš zač. Jak moc málo kapaliny tam máš? Pokud se pohybuješ při studeném servo oleji 2mm nad nebo pod značkou MIN, tak je to v pořádku. Pokud chybí víc oleje, tak je lepší nechat olej celý vyměnit, viz. obr. ;)

 

attachicon.gifservo.jpg

 

tak je to cca 3 mm pod hladinou min. A ještě otázka, muže mít vliv to, že tam mám málo toho oleje, na to že, když zatačím kolama uplně do strany , že je slyšet servo ? A pak jaký olej se tam dává? na netu jsem našel dva druhy

Odkaz ke komentáři

3mm pod hladinou MIN bych řekl, že ještě únosné. Jinak to, že na konci dráhy otáčení kol je servo hlučnější je normální, protože servo pořád tlačí, ale už nemá kam, tak dostává víc zabrat, proto ten hlučnější zvuk.

Jaký olej se tam dává netuším, protože když jsem si ten olej nechával před asi 6 roky vyměnit, tak mi tam v servisu dali nějaký červený hydraulický olej (jestli je přímo určený na serva netuším), ale vím že po výměně oleje šel volant o něco lehčeji, takže já osobně tu výměnu doporučuji, to platí i o oleji v převodovce ;) . Pokud to nebudeš měnit sám doma, tak ten servo olej nech na servisu, oni už s nějakým jejich olejem mají určitě zkušenosti... ;)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...