Přejít na obsah

Bouračka

LukasZ

Doporučené příspěvky

Dnes jsem bohužel(ne svoji vinou) měl autonehodu, při které mám poškozené: přední nárazník, PP blatník, kapota, PP světlo a pravděpodobně nějaký věci za ním, protože se dost posunulo, PP mlhovka, nádržka na ostřikovač, podběh, PZ dveře, práh pod PZ dveřma a vystřelily předpínače pásů. Oktávka je RV 12/06, najeto 109000, výbava elegance 2.0TDi. Časovou hodnotu bych tipoval na 250tis. Co myslíte, bude to pojišťovna opravovat, nebo to auto odepíšou?

Odkaz ke komentáři

Tak tady jsou fotky. Podle servisu by to neměla být totálka, tak mě spadl kámen ze srdce. Ještě jedna věc je mě divná, vystřelily mě předpínače na předních a zadních bočních pásech, ale airbagy ne, nemá to být dohromady? A taky mě udivilo, jak to mají vymyšlený, že vzadu nikdo nesedí, tak se ty pásy napnou a roztrhnou potah sedadla...

post-1692-1256561446_thumb.jpg

post-1692-1256561461_thumb.jpg

post-1692-1256561474_thumb.jpg

post-1692-1256561482_thumb.jpg

post-1692-1256561490_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Záleží jak je hnutá karoserie, ale spíš to totálka nebude.

Ty zadní pásy jsou fakt zajímavé. Podle mě asi řídící jednotka nedokáže vyhodnotit jestli tam někdo sedí nebo ne. Bo nemá podle čeho.

Na airbagy jsou ještě čidla z boku a proto se zadní neaktivovaly.

Upraveno uživatelem j0ska
Odkaz ke komentáři
Záleží jak je hnutá karoserie, ale spíš to totálka nebude.

Ty zadní pásy jsou fakt zajímavé. Podle mě asi řídící jednotka nedokáže vyhodnotit jestli tam někdo sedí nebo ne. Bo nemá podle čeho.

Na airbagy jsou ještě čidla z boku a proto se zadní neaktivovaly.

pásy jsou celkem normálka, odpálej se všechny 4ks v autě při jakékoliv aktivaci airbagu, hezké josu ty přední, když nejsou použité, dá se na ně hrát jak na kytaru jak jsou napružené.

Skoda na autě je podle fotek tak 90t

jenom pásy jsou za cca 13t

Odkaz ke komentáři
pásy jsou celkem normálka, odpálej se všechny 4ks v autě při jakékoliv aktivaci airbagu, hezké josu ty přední, když nejsou použité, dá se na ně hrát jak na kytaru jak jsou napružené.

Skoda na autě je podle fotek tak 90t

jenom pásy jsou za cca 13t

Jenomže airbag se žádný neaktivoval, proto je mě to divný, myslel jsem, že předpínače pásů se aktivují zároveň s nějakým airbagem. Je mě to divný, protože podle mě se měl aktivovat boční airbag u spolujezdce a pravá záclona, ale nic, jenom ty předpínače. A airbagy by měly fungovat, před nehodou žádnou závadu nehlásily.

Odkaz ke komentáři
Na 99% to podľa fotiek nevyzerá na totálku. Ten prah a zadné dvere sa ako poškodili pri nehode, odhodením auta do stĺpika, značky alebo podobne?

Ten práh a zadní dveře se poškodily o to druhý auto. Já jsem toho moc z pohledu řidiče neviděl, vím jen, že se přede mnou objevilo to druhý auto, první náraz a pak ještě druhý náraz. asi se po nárazu (u mě PProh u druhýho LP kolo/blatník) ty auta skříply jakoby do nůžek a ještě se srazili zadkama. To druhý auto byl vw corrado, takže kratší, než oktávka a třídveř, tak myslím, že ty zadní dveře mám od jeho LZ blatníku a kola.

Odkaz ke komentáři
No tak to je celkem dobra zprava. V jakem servisu to nechavas delat? V Brne je to tragedie, tak me zajima ke kterym odbornikum si to dal ;)

No tak já tady mám servisy dobře zmapovaný:-) Tak začnu popořádku:

Autosalon Hora - kupoval jsem tam kdysi fábii, absolutně neuznali reklamaci-žádnou!!! Auto prodají, ale pak už na zákazníka kašlou.

Porsche Brno - tam jsem kupoval před 2 rokama oktávku. Po měsíci mě teklo do LP světla a bylo zevnitř zapařený. Sundali, vysušili, dali zpátky a chtěli po mě 200,-!!!

R.O.S. - nemám zkušenost

AZ servis - Tam jsme kupovali oktávku před 12ti rokama, takže nemůžu dát aktuální reference, ale tenkrát, když nám dodělávali CONSTRUCT, tak bylo všechno zas*aný, jak asi mechanik měl špinavý ruce, zapatlal i sluneční clonu(asi mu svítilo do obličeje při montáži)

K.E.I. - tam jsme kupovali jetou fabii, prodej v pohodě, auto v pohodě, ale se servisem nemám zkušenost

Jinak jezdím do TOP Autosalon, který je teda v Blansku, ale vyplatí se mi tam zajet. Mám tam známí, tak si nedovolí mě odrbat. A jsem tam 100% spokojenej. Cokoliv řeší expresně, dokonce i když jsem měl už oktávku po záruce a začala mi utíkat chladící kapalina, tak zjistili netěsnost v hlavě a bezplatně vyměnili! Doporučuju!

Odkaz ke komentáři

Ja doplnim sve zkusenosti

Porsche - nejdrazsi, spatny pristup

ROS - to sou totalni trotli a mechaniky tam maji asi ze zvlastni skoly vc. prijimacich techniku - vrele nedoporucuji

KEI - dobra zkusenost se servisem, prijemni, rychli, sice trosku drazsi, ale kdybych musel vybirat servis v Brne tak asi jedine je.

Blansko mam trosku z ruky. No uvidim, zatim to resim vsechno v Pardubicich kam jezdim k rodicum a mam tam znameho v servisu a zatim celkem spokojenost.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Hlavně se dobře informuj na viníkově pojišťovně. Aby ti proplatili celou výši škody. Taky se ti může stát, že ač jako poškozený, tak můžeš mít spoluúčast na opravě ( a to není vtip ). Mě se to stalo. Pak jsem musel hrozit občanskoprávní cestou, aby mi zaplatili mé peníze nazpět. A to jsem byl také jako poškozený. Podotýkám, že viník mé nehody byl pojištěn u ČP.

Odkaz ke komentáři
Hlavně se dobře informuj na viníkově pojišťovně. Aby ti proplatili celou výši škody. Taky se ti může stát, že ač jako poškozený, tak můžeš mít spoluúčast na opravě ( a to není vtip ). Mě se to stalo. Pak jsem musel hrozit občanskoprávní cestou, aby mi zaplatili mé peníze nazpět. A to jsem byl také jako poškozený. Podotýkám, že viník mé nehody byl pojištěn u ČP.

Viník je pojištěný u ČSOB, tak tam myslím, že by neměl být žádný problém. Navíc, to moje auto mám služební, takže já bych nic neplatil ani tak, ale doufám, že se to nestane.

Odkaz ke komentáři
Raději se informuj. V případě, že by pojišťovna vše neproplatila, tak to může zaměstavatel poté defacto požadovat po tobě. Jinak mě bylo řečeno, že amortizace i na poškozeného auto se uplatňuje v případě, že máš najeto více jak 110tis. km, nebo auto starší 6ti let.

Auto má najeto 108tis a je to ročník 2006... A na firmě odsouhlasuju faktury já, k majiteli(otcovi) se ani nedostanou, tak já si to nenapařím :) Ale kdyby jsme přece jen něco měli doplácet, tak to pak budu chtít po viníkovi, normálně se to tak praktikuje. I když podle toho, jak se choval před policajtama, že neměl na zaplacení pokuty 2000,- (na místě to chápu, každý u sebe nemá 2litry) ale že se mu pak ani nelíbila složenka se čtrnáctidenní splatností, že peníze nesežene, tak nevím, jak by jsme to z něj lámali. Na firmě řešíme zhruba 4-5 bouraček za měsíc, z toho jsou zhruba 3 totálky za rok, tak kolega, který se stará o auta vyřizoval i tu moji nehodu,snad má všechno zařízený...

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...