Přejít na obsah

Škoda Octavia – Jak vybrat novou Škodovku?

Guest tesa.petr

Doporučené příspěvky

tak a já bych raději za ty peníze šel do OII lehce ojeté, jelikož nová OIII je sice krásná, ale jak už všichni víme a všude slyšíme, Škodovka to posrala se zadní nápravou a tam to bude časem průser jako hrom, už teď u nových to poskakuje po silnici jako postřelený klokan

tady jsem jen tak zadal nějaké prametry do vyhledávače a : http://www.tipcars.com/skoda-octavia/kombi-16i-sr-serviska-cz-18421855.html

seber sebou nějakého mechanika kterému věříš a auto jako víno máš doma

píšeš rodinné, tak raději kombíka, krátké vzdálenosti = benzínové auto, pro mě jasně motor 1.6,údržba super

Odkaz ke komentáři

edit/ sry Palo, ale tvůj odkaz mi vyhodil 1,6 TDi :lool:

za ty peníze bych taky asi volil mírně jetou O2 FL v benzínu

jj taky na to čumím jako pako, a přitom jsem tam zadal benzín, nechápu, ale už to opravím, díky za upozornění :palec:

tak už jsem to opravil, je tam teď benzín 1.6i, krásný kombík : http://www.tipcars.com/skoda-octavia/kombi-16i-sr-serviska-cz-18421855.html

zadal jsem kriteria Škoda,Octavia, benzín, vyrobeno od 2011,cena do 300.000,-Kč,najeto do 30.000km, objem 1350 až 1620 , je tam asi 13 aut, mě se líbí tenhle červenej krasavec, 8.000km a vše okolo super

jsou tam jasné předváděčky 1.4TSi ze salónů, které tam stály a popojížděly, tady není nad čím uvažovat, pokud nenajedeš minimálně 25tis. km ročně, tak se na diesel vyser, pokud na krátké trasy, tak se na diesel vyser, jen tě to bude stát peníze na servise, tahle s tou 1.6 budeš jezdit za 7-9 L/100km a budeš max. spokojený, stále platí to stejné = jde o rodinný vůz na krátké vzdálenosti, max. jednou do roka Chorvatsko, pak můžeš být v klidu na 6 let a nemělo by se nic moc stát,

jo psal si že na to máš 320.000,-Kč, tady máš káru skoro novou za 290.000,-, když se zadaří, tak to ještě třeba o 5-10tis. srazíš dolů, ale i kdyby ne, tak ti zůstane 30tis. na servis a zimní pneu i s disky, co více si přát pane? ;)

Odkaz ke komentáři
Guest tesa.petr

Je otazka, zda chces nove auto nebo jete. Za tyhle penize uz bych zkusil zajit za prodejcem a rekl mu kolik na to mas penez a co ti muze nabidnout. Bys mohl dosahnout na o3 combi s 1,4tsi treba jejich predvadecku atp ... vybavou to ale nebude zadnej zazrak. A nebo pak sahnout po lehce jete O2FL ...

Díky za info.Raději novou ale nevím zda Octavii 2,3 nebo raději Rapida 1.2 TSi 85kW?

Odkaz ke komentáři
Guest tesa.petr

jj taky na to čumím jako pako, a přitom jsem tam zadal benzín, nechápu, ale už to opravím, díky za upozornění :palec:

tak už jsem to opravil, je tam teď benzín 1.6i, krásný kombík : http://www.tipcars.com/skoda-octavia/kombi-16i-sr-serviska-cz-18421855.html'>http://www.tipcars.com/skoda-octavia/kombi-16i-sr-serviska-cz-18421855.html

zadal jsem kriteria Škoda,Octavia, benzín, vyrobeno od 2011,cena do 300.000,-Kč,najeto do 30.000km, objem 1350 až 1620 , je tam asi 13 aut, mě se líbí tenhle červenej krasavec, 8.000km a vše okolo super

jsou tam jasné předváděčky 1.4TSi ze salónů, které tam stály a popojížděly, tady není nad čím uvažovat, pokud nenajedeš minimálně 25tis. km ročně, tak se na diesel vyser, pokud na krátké trasy, tak se na diesel vyser, jen tě to bude stát peníze na servise, tahle s tou 1.6 budeš jezdit za 7-9 L/100km a budeš max. spokojený, stále platí to stejné = jde o rodinný vůz na krátké vzdálenosti, max. jednou do roka Chorvatsko, pak můžeš být v klidu na 6 let a nemělo by se nic moc stát,

jo psal si že na to máš 320.000,-Kč, tady máš káru skoro novou za 290.000,-, když se zadaří, tak to ještě třeba o 5-10tis. srazíš dolů, ale i kdyby ne, tak ti zůstane 30tis. na servis a zimní pneu i s disky, co více si přát pane? ;)

Chlapi moc dík za info ale pořád mám v hlavě ten hlas NOVÉ AUTO.

tak už jsem to opravil, je tam teď benzín 1.6i, krásný kombík : http://www.tipcars.com/skoda-octavia/kombi-16i-sr-serviska-cz-18421855.html

Zdravím,OC 1.6 má spotřebu jak píšete 7-9L ale OC3 má kolem 5L....tak nevím.

Odkaz ke komentáři

Za sebe bych šel do něčeho takové ... poměr cena/výkon excelentní, stejně jako spotřeba. S tímto motorem vcelku svižné svezení a výbava standardní, postačující.

http://www.tipcars.com/#nove-skoda-octavia/prima-champion-14-tsi-90kw-5800727.html

Jako soukromé auto bych teď ještě OIII rozhodně nekupoval (nejdřív tak po škodovácké dovolené), protože jako u každého jiného modelu, i tady bude trvat pár měsíců, než auta budou skutečně "sériové", tzn. než všechny díly budou skutečně padat ze sériových nástrojů, budou finálně nastavené svařovací automaty apod. Do té doby je to co kus to skutečně originál ...

A jestli uvažuješ o tom, že si auto necháš víc jak 5-6 let, tak prodejní cena v té době bude u obou modelů bídná a rozdíl zanedbatelný.

Odkaz ke komentáři

Chlapi moc dík za info ale pořád mám v hlavě ten hlas NOVÉ AUTO.

Zdravím,OC 1.6 má spotřebu jak píšete 7-9L ale OC3 má kolem 5L....tak nevím.

no jestli budeš jezdit krátké vzdálenosti, tak se rád podívám na těch bájných 5L/100km, tomu neuvěřím, dokud to neuvidím na vlastní oči ;) to ani ta 1.2TSi nedokáže na krátkých vzdálenostech, leda že pojedeš pořád z kopce dolů :D

a nezapomeň, obsah ničím nenahradíš = čím více lidí v autě (sám si psal rodinný vůz), tím větší zátěž, tím větší spotřeba předimenzovaného motoru 1.2,, ale zase, je to jen můj osobní názor

já ti ukázal tu 1.6-tku jen jako příklad, já bych šel do kterékoliv 1.4 nebo 1.6, níž bych obsahově na tak velké auto nešel, už těch 1.4 je myslím jen tak tak, ale jak psal kolega výše, zajdi do salonu, sedni, svez se a uvidíš

ještě jedna věc, když koupíš zcela nový vůz, tak si uvědom, že ihned jak opustíš brány toho autosalonu, tak to auto minimálně o 50.000,-Kč ztrácí na ceně, ihned v tu vteřinu

ale jak se říká, kup si co chceš, tvoje peníze, tvoje starost :palec:

každopádně ti přeji co nejvíce ujetých km v klídku, pohodě a bez jakéhokoliv problému :palec:

Odkaz ke komentáři

Já kupuju zásadně 3letý auta z jasnou minulostí a v super stavu,a ve výbavě.

Příjde mi zbytečný dávát za SII milion sto tisíc,když ho za tři roky koupím za 400.

Kamarád ho kupoval novýho za 1160000,- a když sem ho pak svezl ve svém,tak si trhal vlasy. :lool:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Já (my) doma už jen roční, na nových už jsme prodělali dost.

Teď máme ročního supa a bez problému a už se vyhlíží nový (roční):D

Ja uz v budoucnu, pokud nejake bude, tak nove uz taky nekoupim... Mam 2. nove a uz jsem na dvou jedno dalsi novy projel.. Vedel jsem to, nelituju, jen uz bych to v dnesni "drsnejsi" dobe neudelal! sel bych taky do rocniho, ci neco takeho ;)

Odkaz ke komentáři

Tak nový auto je hezká záležitost. Je pravda, že sotva vyjedeš ze salonu, jdeš s cenou hodně dolů. Na druhou stranu třeba můj taťka s mamkou si nikdy ojetý auto nekoupili, ale zase jim každý auto vydrželo hodně dlouho, poslední nový auto si koupili v roce 2005 a stále ho mají. Tady si myslím, že nový auto smysl má. Stejně tak třeba Jarda, kterej si taky vybírá auto na delší dobu.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...