Přejít na obsah

Automatické rozvícení světel

Luks

Doporučené příspěvky

Tam je problém, že takhle to funguje tak, že otočíš klíčkem a zapnou se světla otočíš na startovaní a světla se vypnou nastartuje to a pustíš klíček a světla se zapnou.

Takže 2x rozsvícení při startu což by to nebylo asi ideální.

Další problém, by byl, že kdybys třeba nafukoval gumy zásuvkou pro zapalovač tak musíš otočit klíčkem a svítili by ti hlavní světla.

A ještě jestli by to utáhly kabely aby to nevyhořelo to ti musí říct někdo kdo rozumí elektrice.

Odkaz ke komentáři
Tam je problém, že takhle to funguje tak, že otočíš klíčkem a zapnou se světla otočíš na startovaní a světla se vypnou nastartuje to a pustíš klíček a světla se zapnou.

Takže 2x rozsvícení při startu což by to nebylo asi ideální.

Další problém, by byl, že kdybys třeba nafukoval gumy zásuvkou pro zapalovač tak musíš otočit klíčkem a svítili by ti hlavní světla.

A ještě jestli by to utáhly kabely aby to nevyhořelo to ti musí říct někdo kdo rozumí elektrice.

Nevim jak je to s temi svetly ale v zasuvce na zapalovac je staly proud.Tzn.ze nemusi byt klicek v zapalovani otocen na kontrolky

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Ahoj potřebuji poradit. Dostal jsem origo od škody relé denního svícení. Ale bohužel jsem se dočetl že funkce je taková že po nastartování se zapnou světla ale to je vše. nesvítí SPZ, dálkové ani prý budíky a přepínače. Takže v noci musím stejně otočit přepínač světel, což nechci. poraďte prosím jak to přepojit aby to šlo tak jako bych měl zapnutý přepínač. děkuji

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...
zapalovač by měl i podle manuálů mít stálej proud i bez klíčku...já ho tam mám taky...zeptám se táty jestli by tam nešlo přidat relátko který by seplo cca 15sekund po nastartování ;)

Ahoj Luksy,

tak jak jsi vyřešil denní svícení, sehnal jsi nějaké relátko? mě se taky líbí tahle varianta propojení pinů a konec.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Podle mně je nejlepší denní svícení napojit na pin 6 a (8) (bud mlhovky nebo si dat led diody dopředu), jak psal kolega connect8, http://www.skodaoctavia.cz/Interiernavody/denniSviceni.htm[/url] , doufám, že nevadí, že sem dal sem tvůj odkaz. :facka: Sice při startu se ti světla rožnou dvakrát ,ale jak to je u nových aut??... stejně.Takže v tomhle bych problém neviděl, hlavně v zimě musíš mít dobrou baterku. A je výhoda, že při jízdě máš menší spotřebu elektriky a tím i menší zatížení alternátoru a o malinko menší spotřebu paliva.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...