Přejít na obsah

přerušení křivky logu

Guest brven

Doporučené příspěvky

Mám 1,6 z 2003, motor BFQ. Občas se rozsvítí kontrolka emise. zapsané 3 chyby jsou 16485 MAF nevěrohodný signál, a dále 2x uvedena stejná chyba 16556 bohatá směs 1. řady válců, někdy je u všech chyb napsáno "sporadicky". Auto nemá žádné zjevné chybné chování, ani zvýšenou spotřebu, emisemi projdu. Závada nabírá na četnosti, hlavně při nízkých otáčkách,(např. v koloně) dřív se kontrolka rozsvítila cca 1x za 2 měsíce, teď 1x do týdne. Koupil jsem kabel a tak to mažu, ale štve mě to. Vyměnil jsem jsem MAF (Starline)- naprosto běze změny. Tak jsem originál MAF dal do ultrazvkové čističky (pouze senzory, bordel z toho lezl neskutečnej) a namontoval zpět - stav nezměněn. Udělal jsem pár logů a zjistil jsem, že pokud se v ŘJ objeví chyba je i na logu přerušení křivky a to ve VŠECH!!! kanálech. Podezření na čínský kabel, virtualPC v 64bit notebooku (NB) nebo na verzi použitého VAGu vyvrátilo použití originál kabelu a jiného NB s origo VCDS.

Profesionálové kroutí hlavami, nebo doporučují vyměnit MAF za origo. Protože se cítím být stále, byť letitý elektrikář slaboproudař, tak tomuto doporučení příliš nevěřím. Odhaduji to na chybu, která má společnou příčinu( napájení?)ale nejsem autoelektrikář. Uvažuji o záznamovém voltmetru a kontrole napětí na MAF a případně i jiných uzlech. Proto bych uvítal radu na další postup. V přiloženém obrázku je část logu s abnormálním výskytem přerušení křivky. Někdy je i po hodině jízdy vše OK, tak nevím.

post-29400-0-48517100-1369828573_thumb.jpg

Asi zde na foru není nikdo, kdo by se s podobným problémem potkal, usuzuji tak z toho, že i po 10 dnech od napsání je 0 reakcí. POMOZTE mi alespoň tak, že poradíte, jak napěťově otestovat MAF. Nějak podobně jak to má na stránkách v technických informacích PIERBURG (např.SI0079), bohužel ale k jiným typům MAF00.

Happyend 27.6.13:

Velkým počtem měření bylo zjištěno, že náhoda je prevít. Zavedla mě na falešnou stopu, že přerušení křivky má přímou souvislost s zapsáním chyby. Zaznamenal jsem i 2 měření, kde byla křivka souvislá a chyby se přesto zapsaly. Tak jsem se soustředil na MAF a snímal pouze napětí se záznamem do NB. Žádná výrazná anomálie se nekonala. Tak jsem opět pátral na netu a našel na www.audi-sport.net/vb/forum cestu k řešení.

PS MAF to NEBYLA!!!! což jsem od samého počátku tušil, i když VAG (potažmo i "odborníci") na ni ukazoval. Howgh.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 roky později...

Ahoj, sice už je to nějaký pátek od tvého happyendu, ale moc rád bych věděl, jak jsi to vyřešil.

Vypadá to, že mám na své 1.6 BFQ 2005 stejný problém. Chybové kódy stejné, MAF jsem nedávno vyměnil za novou a chybové kódy se zobrazily po několika kilometrech znova :-/

Na fóru, na které odkazuješ, jsem se dočetl, že snad ty podtlakové hadičky, nebo regulátor tlaku paliva? Hadičky vypadaly ok, ale asi bych to měl zkontrolovat znova a líp...

Takže se prosím poděl o své úspěchy ;-)

Díky

Odkaz ke komentáři
  • o 8 let později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...