Přejít na obsah

Vymena Octavky za jinou

Emilek

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny nadšence těchto aut. Vlastním Octavku s motorem AEE rv. 97 a řeším teď lehké dilema. Situace se změnila a studentské doby, kdy mi Octavka dostačovala na ježdění o víkendu jsou ty tam a já teď dojíždím denně do práce a řeším zda nebude AEEčko lepší vyměnit za nějakou naftu (1.9 TDI 66kw/81kw) a nacpat peníze do ní, protože bych je teď stejně nacpal do té co mám A NEBO bude lepší spravit AEEčko - udělat vše potřebné, trochu si s ní pohrát - a pak raději za rok, až něco našetřím koupit dvojkovou Octavku? U té jedničkové se bavíme o investici okolo 40 tisíc, víc bych do toho nedal, okolo 25 tisíc bych investoval do té co mám, ale nějak nevím jestli to má význam abych nekoupil nějakej šrot zbytečně, protože u té co mám, vím přesně co se s ní dělo, má přesný nájezd km, atd...

A teď babo raď :D

Díky.

Odkaz ke komentáři

Tam i zpět je to asi 50 kilometrů po dálnici. Pořád nevím, po té dálnici můžu jet v pohodě i s tou co mám za 6 a něco litrů a říkám si, že je lepší počkat na nějakou dvojkovou novější, protože teď bych do té staré stejně vrazil jen tak 40 000Kč a to si říkám, že může být vrak, na druhou stranu má teoreticky větší význam zachranovat naftu než benzín, ne?

Odkaz ke komentáři

Tak pár poznámek:

1) Nevidím smysl měnit auto při nájezdu 50km denně z důvodu spotřeby.

2) Stejně tak, pokud jde o v obou případech o auta těžce za zenitem (čili otázka, které bude větší kasička na peníze).

3) A to navíc, pokud by mělo jít jen o dobu jednoho roku a pak plánuješ další upgrade.

Doporučení:

1) Minimalizovat jakékoliv investice a snažit se jen auto dojezdit a udržet co nejdéle a hlavně levně „při životě“. Zmiňovaných 25-40tKč ber jako 100% vyhozené peníze. Ale pokud chceš zachraňovat ….

2) Nekupovat nic obdobného, ale našetřit na něco zásadně lepšího, spolehlivějšího.

Budeš asi tak miliontý v této republice, který mj. uvažuje o OI s legendární naftou. Bohužel jsem dodnes nepřišel na to, kde se tyto auta v dobrém stavu, udržované a s akceptovatelným nájezdem, o které je i v ojetinách trvalý a extrémní zájem, vlastně stále vyrábí. Já osobně doporučuji se dnes už jakékoliv „historické“ OI vyhnout obloukem a totéž i u OII, pokud nemáš 100% povědomí o konkrétním autě, jak se s ním zacházelo, kolik má naprosto prokazatelně km apod. A to navíc s ohledem na skutečnost, že jiná auta této třídy, které nejsou tak „profláknuté“, se jako ojetiny dají koupit o 25-35% levněji.

Odkaz ke komentáři

Určitě bych auto neměnil, za 40tis kč koupíš pěknej šrot. Nevím co máš s AAEčkem ale opravy za 25 tisíc to určitě nebudou, to by si musel mít všechno v hajzlu. Já sám mám AEE a občas si taky řikám jestli nevyměnit za naftu, ale s příjmem studenta bych měl maximálně na nějakej pelech, do kterýho bych musel nasázet dalších 50 tisíc. Určitě bych raději počkal až našetříš nějaké peníze, nebo pokud máš jistotu stálého zaměstnání, funglovka bude nejlepší volba.

25km tam a zpět, to pořádně v zimě to auto ani neohřeješ.

Odkaz ke komentáři

Auto je motorově naprosto v pořádku, v rodině je od nového auta a servis pouze u škody. Za ty peníze jsem chtěl udělat folie na okna a překopat interér aby to bylo trošku k světu a udělat nějaké opravy (výfuk, brzdy). Asi si ho ještě nechám, stejně nejezdím nějak rychle a spotřeba je v pohodě, po dálnici se dostanu na 6l na 100km, takže zas tak neprodělám oproti tdičku. Časem se uvidí na co budou peníze a na co ne, rád bych O2, ale bude to dle práce, jistota tam je, ale zatím jsem ve zkušebce navíc nerad kupuju věci s velkou půjčkou, nejdřív bych rád určitě něco našetřil.

Díkec.

Odkaz ke komentáři

Tak to není co řešit, auto už stejně nemá "žádnou" hodnotu a vyplatí se ho dojezdit, dokud to půjde, než ho prodávat. Interiér s velkou palubkou není nějak hezký, ale zase se to dá ustát. Výfuk komplet bude trošku dražší 10 tisíc, brdzy do 5 tisíc. K té rychlé jízdě, stejně se ani rychle jezdit nedá, na našich silnicíh :-) a AEE velmi dobře táhne v nízkých otáčkách a jsou na silnicích větší šneci. Dával jsem si sprinta s fábií tdi 77kw, sice mi ujel, ale né nějak závratně, maximálně o 2 auta.

Odkaz ke komentáři

Jak píšou, šel bys s bláta do louže. Navíc pokud s tím jezdíš za 6l, tak co řešíš. S naftou po tý dálnici budeš taky tak. Ve výsledku bys ušetřil H***by :)

Navíc počítat po koupi asi s údržbou a nevíš co autu je. Mě za 20tis na mém aute odešel startér (cívka) a váha vzduchu. A taky jsem musel dělat silentbloky nápravy (předek, udělal jsem i tlumiče).

Tak si to spočítej. A jestli uvažuješ o novém autě, tak se vyser na nějaké překopávání nebo folie. Zbytečně vražené peníze. Teda pokud by sis to neudělal sám za pár frflí.

Odkaz ke komentáři

Já taky řešil dilema, jestli před 3 rokama koupit jedničkovou oktávku, nebo to ještě vydržet s feldou a pak jít do dvojkové.

Jedničkový sice v té době nějaký byly, ale neměli výbavu jakou jsem si představoval (esp, klimu, elektrika aspoň v předu). Tak jsem si nechal feldu (ta měla vyhřívané el. zdrcátka, el. okna, abs - prostě výbavu jakou mělo minimum felicií a některé nabízené oktávky (v té době) měl téměř totéž). Tak jsem počkal a před rokem jsem začal hledat dvojkovou. Trvalo to sice půl roku, ale našel jsem si svou krásku :rolleyes:

Takže v tvém případě bych nechal teď oktávku ve stejný stavu, jezdil, jezdil a zase jezdil. Mezi tím něco našetřit a pak se mrknout po něčem novějším. Nemyslím si, že oktávka je auto, za které by ses musel stydět :palec:

Odkaz ke komentáři

Určitě to dojezdi. Něco si našetři a kup novější model. :palec: Kupovat fungl nové auto jsou vyhozené peníze. Škodovka má své bazary s ověřenými vozy. Tam bych se nebál. Kamarád koupil novou OII tour za 340.000,- Je to 1,6 se starým čumákem, ale novým vnitřkem. Na dvoře byla vystavená červená 1,8 TSI FL. Byla rok stará a najeto 30tis. Cena 350.000,-

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...