Přejít na obsah

hadička vedoucí od hrdla olejové nálevky

Guest Ondraaa

Doporučené příspěvky

Ahoj, nějakou dobu jsem tady na foru hledal, ale moc toho nenašel. Chtěl bych se zeptat na co přímo slouží hadička, která vede od olejové nádobky a ústí v okolí olejového filtru viz. foto. A u toho olejové filtru se mě zdá, že je dost zpuchřelá a nejspíš brzo upadne. Všude v okolí hadičky je to dost zašpiněné od oleje. Nevíte někdo, kde by se dala sehnat nová a kolik stojí? A jak je to důležitá součást? Je to zhruba rok, co byl měněný olej a od tý doby jsem dekl z motoru nesundával, tak je možný, že s takhle rozpojenou hadičkou jezdím půl roku i víc.

Mám motor 1,6/75kW r.v. 2001

Motorům nerozumím, tak budu rád za každou radu:-)

post-4579-0-86814700-1370080340_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Díky. Něco jsem si o tom načetl. Trubku jsem koupil novou za 1 092 Kč:-P Musim ji vyměnit, protože jsem zjistil že je upadlá i dole. Dočetl jsem se, že tam má přijít ještě nějaké těsnění. Nevíte jaké? Nevím, jak na tom bude původní těsnění, tak bych si koupil nové...

Odkaz ke komentáři

Takže v pátek po noční jsem se pustil do výměny trubky. Byla to docela fuška.Těsnící kroužek jsem sehnal v originální dílech škoda za 79 Kč:-/. Musel jsem sundat vzduchové čerpadlo a tu plechovou konzoli, co čerpadlo držela. Trubka byla dole utržená, takže jsem musel opatrne vytahat kouksy plastu, které tam zůstaly. Byl tam dost malý prostor k manipulaci, tak jsem občas drknul do trubky olejové měrky a kousek jsem ji nalomil:-( Takže jsem do krámu pro novou. Naštěstí replika stála jen 26 Kč:-). Trubku jsem nasadil, zajistil závlačkou. Olejovou trubku jsem taky nasadil a dal všechno do původního stavu. Trvalo mě to cca 3 hodiny. Ale jsem rád, že jsem se do toho pustil.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...