emissary Odesláno Červen 15, 2013 Sdílet Odesláno Červen 15, 2013 Zdravím, asi od decembra počujem zvláštny zvuk keď turbo spomaľuje - deceleruje (pri preradení rýchlostného stupňa najčastejšie 1-2 2-3). Robievalo to hlavne keď bol studený motor - keď som jednotku vyhnal do 2500 otáčok a rovnako aj dvojku. Je to ako keby taký "výdych" turba. Nie je to moc výrazné. Len neviem, či sa nejedná o nejaké prve príznaky poruchy turba. Po tom čo sa motor zahreje to prejde. Ale mám pocit, že čím ďalej tým dlhšie trvá kým sa ten zvuk stratí. Prípadne, či by diagnostika vedela pomôcť odhaliť podstatu tohto problému. Respektíve, či sa jedná o závadu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavoj Odesláno Červen 19, 2013 Sdílet Odesláno Červen 19, 2013 Ahoj, mám podobný problém, při zpomalování turba při přeřazování z 1-2 2-3 je slyšet takové odfukování. Mě to dělá i při zahřátém motoru. Slyšel jsem, že by to mohlo být tím, že špatně reguluje nějaký regulátor (zpětný ventil, nebo klapka?) u sání turba. Prý to není nutné nějak řešit, ale je to znervózňující. Nevím co je na tom pravdy. Snad někdo o tom bude vědět víc. A jestli se to dá nějak řešit a jak? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lubinob Odesláno Červen 19, 2013 Sdílet Odesláno Červen 19, 2013 Neviem či to niečomu vadí alebo je niečo zle ale keby ste počuli ako mi to "vydychuje" cez otvorený K&N airbox tak by ste asi boli kľudný... :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
libero1071 Odesláno Červen 19, 2013 Sdílet Odesláno Červen 19, 2013 ty si,ale s autom niekde inde 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lubinob Odesláno Červen 19, 2013 Sdílet Odesláno Červen 19, 2013 aj si to dnes počul? :D a zase až tak moc inde nie som, žiadne ťažké úpravy sa ešte nerobili.. ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
libero1071 Odesláno Červen 20, 2013 Sdílet Odesláno Červen 20, 2013 osobne nie,ale Maťo niečo spomínal 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lubinob Odesláno Červen 20, 2013 Sdílet Odesláno Červen 20, 2013 ešte mi hovoril že Marcela sa ho ráno ako si zobral auto pýtala že čo to húka, že to ešte nepočula.. :D a Maťo sa tiež čudoval že mi turbo húka v podstate od voľnobehu do cca 1700 - 1800 otáčok a potom už nie.. to tiež neviem čím je ale stále tlačí 1,7 atmosféry tak neriešim.. :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavoj Odesláno Červen 21, 2013 Sdílet Odesláno Červen 21, 2013 Tak jsem byl včera v autorizovaném škoda servisu a diagnoza je taková, že je potřeba vyměnit EGR ventil-ten mi hlásí na VAGu chyby už přes měsíc. A co je horší, možná že to s tím EGRem souvisí - vyměnit turbo (přidírá se). Souvisí to s tím zvukem odfukování při jeho zpomalování a taky s takovým vf pískáním při otáčkách nad 2,5tis.otáček. To mi zase tvrdil jeden opravář, že to dělá oska v turbu, ale ten mi taky tvrdil, že to turbo nemusím řešit. Jenže včera tvrdili ve škodovce, že je to za 10min.12 a je potřeba to řešit co nejdřív. Jelikož soupis materiálu mi sepsali na 28tis.,který nemám, bude to stejně muset ještě nějaký ten měsíc počkat. Každopádně to jde poshánět i mnohem levněji. Toš tak... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lubinob Odesláno Červen 21, 2013 Sdílet Odesláno Červen 21, 2013 žeby mi to preto tak vydychovalo keď mám EGR softwarovo odpojený.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
emissary Odesláno Červen 21, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červen 21, 2013 Tak jsem byl včera v autorizovaném škoda servisu a diagnoza je taková, že je potřeba vyměnit EGR ventil-ten mi hlásí na VAGu chyby už přes měsíc. A co je horší, možná že to s tím EGRem souvisí - vyměnit turbo (přidírá se). Souvisí to s tím zvukem odfukování při jeho zpomalování a taky s takovým vf pískáním při otáčkách nad 2,5tis.otáček. To mi zase tvrdil jeden opravář, že to dělá oska v turbu, ale ten mi taky tvrdil, že to turbo nemusím řešit. Jenže včera tvrdili ve škodovce, že je to za 10min.12 a je potřeba to řešit co nejdřív. Jelikož soupis materiálu mi sepsali na 28tis.,který nemám, bude to stejně muset ještě nějaký ten měsíc počkat. Každopádně to jde poshánět i mnohem levněji. Toš tak... Tak to si ma moc nepotešil, asi zájdem aj ja do autorizovaného servisu, nech mi povedia čo a ako. Na koľko ťa vyšla tá prehliadka? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TDIfun Odesláno Červen 22, 2013 Sdílet Odesláno Červen 22, 2013 Naprosto beznej jev u OCT 2 odregulovani turba doprovazeno zvukovym projevem jako pfuu z vyfuku.. Je to zapricineni agresivnejsim nastavenim regulatoru uz z vyroby a zasahem PID controlu. Delaji to i uplne nove auta kdyz se jim slapne plnej, foukne turbo odreguluje ( onen zvuk z vyfuku) a dorovna regulaci... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavoj Odesláno Červen 22, 2013 Sdílet Odesláno Červen 22, 2013 No jo ale mě to dělá to pfuu jakoby u sání vzduchu do motoru. U výfuku jsem si ničeho nevšiml. Jinak diagnostika přijde na 700,-kč ale plus další proměřování a zjišťování dalších pár set, celkem něco přes 1600,-. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Červen 22, 2013 Sdílet Odesláno Červen 22, 2013 Kua takhle se vydělávají peníze ◇:-D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TDIfun Odesláno Červen 22, 2013 Sdílet Odesláno Červen 22, 2013 No jo ale mě to dělá to pfuu jakoby u sání vzduchu do motoru. U výfuku jsem si ničeho nevšiml. Jinak diagnostika přijde na 700,-kč ale plus další proměřování a zjišťování dalších pár set, celkem něco přes 1600,-. ty kraso, dobre cenovky a borci vubec nic nezjisti, nebo doporuci vymenit turbo zbytecne treba atd :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.