Přejít na obsah

Nenastartuje

Doporučené příspěvky

Zdravím,

doufám, že jsem nezaložil duplicitní téma. Mám octavku 1,6 74 KW r.v. 97 rok předělanou na LPG. Včera jsem s ní ráno jel a v pohodě a odpoledne jsem přišel k autu a nemohl jsem nastartovat. Auto jsem napojil na Vag, ale ukázalo mi to pouze 00557 - Tlakovy spinac servorizeni (F88) 29-00 - zkrat na kostru, 00537 - Regulace lambda 18-10 - horni hodnota dorazu - Sporadicky. Pojistky jsem zkontroloval. Jsem laik, tak bych potřeboval poradit, kde začít. Dnes jsem chtěl testnout palivové čerpadlo, ale nevím jak rozdělat u motoru hadičky, abych se přesvědčil, zdali benzín tlačí. Díky za rady.

Odkaz ke komentáři

mohlo by to být relátkem ale nejdřív důkladná kontrola pojistek a dukladná kontrola a očištění kontaktů konektorů čerpadla potom vyndat relé čerpadla a proklemovat v patici kontakty č.30 a 87 pokud se čerpadlo rozjede může bejt k.o relé nebo mu chybí na kontaktu č.86 plus 12V po klíčku a nebo moh odejít mínusovej výstup z ŘJ co de na kontakt č.85 - setkal sem se stím že kabely na kontaktech 85 a 86 byly přehozeny proto si to proměř

pokud by se čerpadlo nerozjelo po proklemování silových kontaktů 30 a 87 tak bud neni na kontaktu 30 v patici plus 12V nebo čerpadlu chybí kostra

pokud vše selže a ty budeš v koncích lze udělat jednoduchou věc čerpadlo napojíš na přímo po klíčku a jezdíš jak šlak :palec:

jo ještě je možnost že odešlo samotný čerpadlo -napojit na přímo a pomocí hadičky a petlahve skusit zda tlačí benzín

Odkaz ke komentáři

Zatím Vám děkuji za rady. Kontrola pojistek v pořádku. Zkusil jsem nejdříve napojit čerpadlo na přímo (hnědej minus modrej s červeným pruhem plus) a čerpadlo nezavrnělo (což předpokládám, že by mělo). Dnes jsem si přečetl Vaše příspěvky, tak se do toho ještě pustím. Doufám, že na to příjdu:-)

Odkaz ke komentáři

Tak jsem se dostal zase k opravě auta. Nejprve jsem změřil kolik je napětí na pojistce (rele zapojené a klíček otočený). Na pojistce jsem naměřil cca 1,15V. Vyměnil jsem celé rele a napětí zůstalo stejné. Poté jsem relé vytáhl a změřil napětí na konektoru 30 (plus od baterky). Tam bylo 12 V. Na patici 86, s otočeným klíčkem, bylo 9,4V a na 85 bylo 2,4V. Ještě jsem proklemoval patice č.30 a 87 a na pojistce jsem měl už 12V, ale auto jsem nenastartoval. Ještě zkusím to čerpadlo, ale toto je také divné. Co s tím?

Odkaz ke komentáři

pokud si proklemoval 30a 87 a čerpadlo nejelo a napětí tam jak píšeš je tak změř jestli se ti proti kostře oběví to napětí i v konektoru čerpadla pokud v konektoru 12V bude skus k čerpadlu přitáhnout novou kostru pokud se i tak nerozjede bude čerpadlo mrtvý

a pokud si čerpadlo napojil na přímo a nic tak čerpadlo ven a schánět jiný

Odkaz ke komentáři

Tak auto je opraveno! Takže pro ostatní, který budou mít stejný problém. Bylo to čerpadlem, ale při měření koncovky u čerpadla s otočeným klíčkem jsem naměřil jenom 1,2V. Nevím proč nemůžu naměřit 12V, ale funguje to. Ještě jednu radu, čerpadlo se skládá z plováku a čerpadla s plastovým krytem a filtrem. Pokud Vám odejte čerpadlo, stačí zakoupit pouze samostatný čerpadlo cena(Starline). Na závěr bych chtěl ještě jednou poděkovat za rady, které mi pomohli k opravě auta. Díky

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...