Ororo Odesláno Červenec 15, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 15, 2013 Možná to někomu pomůže. Rozhodl jsem se vyměnit zadní tlumiče na mé O II,nejsem žádný profi automechanik,ale něco si na autě opravím sám. 1.Řádně zajistit auto, zvednout na zvedáku a sundat kolo. 2.Vyndat plastové nadkolí- je drženo několika samořezkami na hvězdičku a dvěma plastovými příchytkami, které povolí poté co jim zatlačíme střední rozpěrku. 3.Vyšroubujeme dva horní šrouby které drží horní držák tlumiče,použil jsem ráčnu s dlouhým prodloužením a 16 ořech. 4.Pro povolení spodního šroubu jsem použil očkový klíč 21 a asi 1,5 kg paličku Pro lepší manipulaci s klíčem a šroubem tlumiče jsem nápravu podložil ještě jedním zvedákem pro jemné přizvednutí a nebo povolení. 5. Tlumič jde volně vyndat ven. 6.V klidu venku v dílně nebo někde ve svěráku přehodíme horní držák tlumiče ze starého na nový tlumič 7.Připravíme si montážní prostor, očistíme, natřeme apod. 8.Montáž nového tlumiče provedeme opačným postupem než demontáž, nejprve namontujeme spodní šroub a pak oba vrchní 9.Všechny tři šrouby řádně dotáhneme, spodní samozřejmě opět za pomoci palice. Namontujeme plast nadkolí. 10. Namontujeme kolo, řádně dotáhneme šrouby kola a je hotovo. 11. A protože jsme byli šikovní a pro velký úspěch si vše ještě jednou zopakujeme, protože máme zadní kola dvě. Hodně zdaru při montáži Honza-Ororo. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pavlus Odesláno Červenec 22, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 22, 2013 Dobrý, jen doplním že ten spodní šroub se dotahuje zásadně s autem na kolech. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ororo Odesláno Červenec 22, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 22, 2013 Dík za doplnění. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
libero1071 Odesláno Červenec 22, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 22, 2013 stačí,ak si pred prácou zmeráš vzdialenosť od stredu náboja kolesa po najvyšší bod na blatníku a tú potom pri doťahovaní dodržíš 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.