TGM1917 Odesláno Listopad 3, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 3, 2009 (upraveno) Povězte, jak Vam ráno chytá? Mně jak kdy. Podle toho jestli je chladno či vlhko :) Při vlhku se jí moc nece. Celý víkend stála v včera jsem ráno několikrát točil až blafla (byla zima) Nicméně žhavičky nechám proměřit :P Upraveno Listopad 3, 2009 uživatelem TGM1917 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luks Odesláno Listopad 3, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 3, 2009 Jak kdy..jednou naskočí hned,podruhý si potočí o 2sec dýl a flusne bílej kouř 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TGM1917 Odesláno Listopad 3, 2009 Autor Sdílet Odesláno Listopad 3, 2009 Jojo, to mi taky někdy udělá 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kenny Odesláno Listopad 4, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 4, 2009 mě jak kdy ale většinou na drc :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Listopad 5, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 5, 2009 Mně zatím pokaždý chytla hned,ale ještě moc nemrzlo? Už dáváte do nafty aditivum? A jak vám dlouho žhaví,když je třeba do rána kolem nuly, mně právě tak 1-2 vteřiny, což se mně zdá málo....:lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TGM1917 Odesláno Listopad 5, 2009 Autor Sdílet Odesláno Listopad 5, 2009 žhaví tak 4, max 5 sec při nule do cvaknutí relátka, jinak kontrolka svítí o chvilku dýl... Myslím, že je náladová :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petr101 Odesláno Listopad 6, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 6, 2009 Zdrvím, mě svítí žhavení tak sedm vteřin, motor naskočí tak po dvou až třech vteřinách co točí sterter. Tak doufám, že to není až tak velkej problém. Auto jsem koupil v září, je to 2003. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Listopad 13, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2009 kamoš má problém se studenýma startama. Po zapnutí zapalování kontrolka žhavení hned zhasne a auto chytá za dlouho a pomalu se chytá. čidlo teploty chl. kapaliny je vyměněné a po na píchnutí na pc nehlásí žádnou chybu. čím by to mohlo být? A pozná řídící jednotka špatný žhavič nebo jí to nevadí. A ještě žhavení se spíná relátkem? a ještě nemáte někdo schéma žhavení nebo je to tady někde na fóru? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
octaviaman Odesláno Listopad 14, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 14, 2009 je to čupka,chytne sice na drc ale za dobrovodu malého bílého kouře a moc dlouho nežhaví tak 2-3s,žhaviče jsem dával loni resp.letos v lednu nové NGK,posledně mi chytla tak blbě jak multikára,pak ještě 2x po pak už normálně a to bylo +6,nevím co jí hráblo,si neváží mé dobroty,kámoš má 66 honí to za studena,žádnej cit,prostě měšták,já jí šetřím točím max.1700 za studena a ona tohle,myslím že půjde .... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Maer Odesláno Leden 2, 2010 Sdílet Odesláno Leden 2, 2010 Je to moje prvni zima s mojim milim TDi ;) Ale kdyz je kolem nuly tak zhaveni sviti cca 2 vteriny a po otoceni klicem neni problem a naskoci temer okamzite :D Kdyz bylo kolem -10°C tak zhaveni svitilo kolem 7-9 vterin a motoru se moc nechtelo dvakrat se pravalil a sup a naskocil ... Obcas mi prijde ze slysim jak naskakujou valce pekne po sobe ale bude to jen muj pocit... Do nafty zadne pripravky nedavam uz jsem se ptal znamejch ale vsichni maj benzin a tohle opravdu neresi... Nekdo radi davat na nadrz nafty nejakej ten litrik benzinu , nezni to spatne ale co turbo a cerpadlo nemuze se neco vysrat ? Netusim ale zatim zkouset to nebudu .. Jinak auto mi 14 dni stalo na parkovisti v tech nejvetcich mrazech a naskocil krasne 7s zhaveni pak se prevalil a sup a uz jsem jen slysel jak pekne vrci :o 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Leden 2, 2010 Sdílet Odesláno Leden 2, 2010 benzin tam nedavej, to uz radsi nejaky pripravky proti zamrznuti ;) jestli ti naskakuji valce nejak po sobe, tak bud dobij baterku a nebo zkontroluj svicky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
škodik Odesláno Leden 2, 2010 Sdílet Odesláno Leden 2, 2010 taky už nemám problém,ale je nová baterka,žhaviče a měl jsem rozhozený čerpadlo na řemenici,takže jsem to jen seřídil a bylo ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alessi Odesláno Leden 2, 2010 Sdílet Odesláno Leden 2, 2010 TO Maer: do nafty si dávej TOHLE je to to nejlepší co tam můžeš dát někde tu na fóru je i test aditiv v pdf -ce. Dělá se jak zimní, tak i letní já to dávám jak do OI, tak i do OII ;) (jedno balení je cca na 600 litrů nafty) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Leden 2, 2010 Sdílet Odesláno Leden 2, 2010 akorat ze me TOHLE zamrzlo v kufru auta :D a to to nemam ani rok a je to zimni smes ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tazz7 Odesláno Leden 2, 2010 Sdílet Odesláno Leden 2, 2010 Na obalu VIF je napsané skladování do +5 °C. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Leden 2, 2010 Sdílet Odesláno Leden 2, 2010 ja vim :D ale zarazilo me to, ze to zatuhlo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
škodik Odesláno Leden 2, 2010 Sdílet Odesláno Leden 2, 2010 neměla by stačit zimní nafta? myslím,že to má OMW 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Leden 2, 2010 Sdílet Odesláno Leden 2, 2010 urcite by mela stacit :D ten VIF tam leju kvuli lepsimu spalovani 0 Citovat Odkaz ke komentáři
škodik Odesláno Leden 2, 2010 Sdílet Odesláno Leden 2, 2010 asi ho teda zkusím taky,až začnou mrazy... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Maer Odesláno Leden 2, 2010 Sdílet Odesláno Leden 2, 2010 Super tak to zkusim :D Diky za tip Jinak me auto startuje paradne nemam problem akorad se prevaluje kdyz je zima a dlouho to nejelo.... A jen dotaz OI TDi 81kW je motor Common rail?? Neni to nahodou OII??? Ptam se ze na tech strankach je ze je to pro tip motoru Common rail 0 Citovat Odkaz ke komentáři
maros Odesláno Leden 2, 2010 Sdílet Odesláno Leden 2, 2010 ja vim :D ale zarazilo me to, ze to zatuhlo JJ,to pekvapi kazdeho. Vseci mysli ze je to zimni ze to vydrzi¨ale chyba lavky.Funguje to jen naredene. zamrazji i pripravky od jichy firem. Proto VIF mam v teple a beru jen pri tankovani. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
maros Odesláno Leden 2, 2010 Sdílet Odesláno Leden 2, 2010 Super tak to zkusim :D Diky za tip Jinak me auto startuje paradne nemam problem akorad se prevaluje kdyz je zima a dlouho to nejelo.... A jen dotaz OI TDi 81kW je motor Common rail?? Neni to nahodou OII??? Ptam se ze na tech strankach je ze je to pro tip motoru Common rail ne ne. Ty mas jeste klasiku TDi. Common rail je az v O2 fc, Sup 2 a Yetak pokud jde o Skodovky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Leden 2, 2010 Sdílet Odesláno Leden 2, 2010 jinak o aditivu VIF tu tema taky nekde je, asi v hospode nebo kde, zkus pohledat, at to tady nezasirame necim, co uz tu jednou napsany je :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Leden 6, 2010 Sdílet Odesláno Leden 6, 2010 66 a 81 kw je klasika(nemá elktrickej vstřik),96kw je taky PD a O1 co mají 74 kw jsou PD. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kenny Odesláno Leden 10, 2010 Sdílet Odesláno Leden 10, 2010 (upraveno) ted nám hlásej že bude až -18 stupnu tak se na moji bohyni zvědavej :D taky mate v mrazech hodně hlučnej motor? :) Upraveno Leden 10, 2010 uživatelem kenny 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TGM1917 Odesláno Leden 13, 2010 Autor Sdílet Odesláno Leden 13, 2010 Hlučnej... zabrble si jinak je mu celkem jedno, zda je -5 nebo -15st, hlučnost je skoro stejná. Hlavně ta spotřebička, když jedu kolem komína, ta je sakra znát :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Leden 14, 2010 Sdílet Odesláno Leden 14, 2010 Hele teďka jak jsou mrazy, tak mi auto sice nastartuje na první šup, ale zdá se mi jako by nenaskočily všechny válce najednou. Tipuju to na zhavičky. Jak je zkontrolovat? Vytáhnout a napojit na baterku? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Leden 19, 2010 Sdílet Odesláno Leden 19, 2010 Buď vytáhnout a napojit na baterku nebo jenom odpojit ty gáble k nim a musíš multimetrem naměřit nějaký odpor, tuším 0,5. Pokud je odpor nula, tak je žhavič přerušený a nežhaví vůbec! Ale kolikrát odpor může být dobrý a žhavič žhaví málo. Rožhaví se jenom třeba vršek a pak to prostě není ono asi. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.