jir34 Odesláno Červenec 27, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 27, 2013 Protože jsem čerství majitel Octavie, prosím o radu. Rozsvítila se mi kontrolka "systém kontroly výfukových plynů". Na diagnostice to vypsalo dvě chyby: První chyba; 18671 Lambda sonda 1 řada válců 1 -zkrat na plus v čerpacím obvodu . zkrat na plus. Druhá chyba; 16556 Systém dávkování paliva - řada válců 1 -směs je příliš bohatá - Nahodilá závada . zkrat na kostru. V servisu mi řekli, že je špatná první Lambda sonda. Po přečtení všech témat o Lambda sondě v tomto fóru, ale nemám jistotu, že to je ona. Ještě jednou prosím o radu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jir34 Odesláno Červenec 30, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 30, 2013 Tak jsem včera vyčistil klapku. Potom jsem zkusil vyresetovat ŘJ. Protože nemám kabel, použil jsem metodu, odpojení baterie. Po ca 1,5 hodině, jsem baterii zapojil, zapnul zapalování, nechal /asi dvě minuty/ načíst ŘJ data. Potom jsem nastartovala a ca 20 minut nechal běžet na volnoběh, ale po ca 5 minutách, začal volnoběh pulzovat mezi 500 - 900 ot. a to vydržel celých 15 minut, než jsem motor vypnul. Po ca 3 minutách, jsem auto projel. Po rozjezdu lehce cukalo, pak jelo pěkně bez cukání. Asi asi 0,5 minutě po zastavení, ale začaly otáčky znova pulzovat. Dnes ráno znovu po zastavení pulzování. Odpoledne otáčky držely. Tak uvidíme. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jir34 Odesláno Srpen 20, 2013 Autor Sdílet Odesláno Srpen 20, 2013 Tak závada zatím opravena. Na další diagnostice to hlásilo přední Lambdu, zadní se také moc nechtělo, ale občas se hnula a problikávalo sekundární vzduchové čerpadlo. Včera výměna přední Lambdy, na diagnostice po projetí ca 5 km OK. Snad to bude tímto vyřešeno. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.