Přejít na obsah

Modelový rok 2014


160R

Doporučené příspěvky

Či skončia servisné knižky, ako ich poznáme doteraz, zatiaľ nie je celkom jasné z dostupných info. Všetko sa bude zbierať v online systéme, pri vkladaní záznamu nebude možné meniť dátum, vždy sa bude brať aktuálny. Zákazník po vykonaní servisu dostane výpis v tlačenej forme, bude obsahovať aj verifikačný kód, pomocou ktorého bude možné overiť autenticitu výpisu. Pilotná prevádzka a školenia by mali bežať teraz od septembra, ostrá prevádzka od 45KT.

Odkaz ke komentáři

Tak dopĺňam, čo som zistil:

DSK bude mať prvú stranu s nálepkou ako je teraz, na ďalších stranách bude rozpísaný len text záruky a popis činností, čo sa robí pri ktorej servisnej prehliadke. Celá knižka bude mať okolo 10 strán. Nikde sa nebudú dávať žiadne pečiatky, ani sa nebude nič dopisovať. Vždy po vykonaní servisu dostane zákazník protokol, kde budu poznačené činnosti, ktoré sa zapísali aj do online systému.

Odkaz ke komentáři

Obávam sa, že sa nič nezmení. Údaje budú len v online systéme, a majiteľ dostane zakaždým výpis. Ale čo ak ten výpis neukáže, alebo nedá k autu? Teraz stačilo nakuknúť do servisnej knižky a bolo jasné, či a kam chodilo auto do servisu.

Neviem ale, prečo je na každom takomto výpise overovací kód, musí k tomu byť niečo, pomocou ktorého sa bude dať výpis overiť. Uvidíme, ako to nakoniec bude...

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Konec aktivni kapoty? To znamena ze uz nebude to prizvednuti pri srazce s chdocem??

 

Jinak jsem prolejzal MR14 v kombi a videl jsem zlepseni u kastliku spolujezdce, jak byl ze zacatku problem s doviranim. A vzadu zadni sedacky uz jsou na boku calounene jen je tam asi 3cm plast pro bocni airbag. Alespon u kozenyho calouneni to tak bylo.

Odkaz ke komentáři

Vcera som absolvoval vylet do NR s jasnym cielom - preliezt v klude new RS :prcprc: Pripajam moje dojmy:

- volant, brzdy, 19 extreme, paka ( aj ked by mohla byt trochu dlhsia ) a sedacky vpredu super

- kridlo vyzera nazivo celkom ok, aj ked si stale myslim, ze sa k auto nehodi

- bola tam v tej sedej kastrolovej farbe, za mna :wallbash:

- vyfuky - nic moc riesenie, ale da sa to prezit. Tie falosne koncovky su z ocele a je tam aspon nejaka snaha o pokracovanie rurky z tlmica

- zadne sedacky su v poho, nic ma netlacilo ( mam 191cm ), miesta vsade dost

- malo columbus co je super, ale 2k € za to nedam. Bolero je krok s5.

- radlica na prednom narazniku je nazivo brutal, ale je to bohuzial trend u vacsiny model VW group

- nepaci sa mi ten umely zvuk, naco sa odrbavame? Stacil rezonator a trubilo by to pekne aj tak.

 

Este som zvedavy na test jazdu a potom vynesiem final ortiel. Zatial ostavam verny OII FL :palec:

 

Jedna otazka na kompetentnych? Bude zvysenie vykonu za priplatok? Ako ma GTI? Na nete sa o tom nieco pise, len neviem ci to nie je JPP...

Odkaz ke komentáři

Duri: Myslím, že zvýšenie výkonu ani za príplatok nebude. Challenge sú len dizajnové prkotiny, ktoré pôjde spraviť z hociktorej OIII, trebárs laptimer je len otázkou kódovania budíkov...

Ja zatiaľ stále neviem prehrýzť dizajn RS, ani exteriér ani interiér. Predné sedačky sú totálna katastrofa, pevná hlavová opierka je za trest a to nehovorím o kvalite resp skôr ich nekvalite. Čo som videl už pekných zopár RS, tak každé sedadlo vyzeralo, ako by ho šili čalúnnicky učni z pomocnej školy. Neskutočne odfláknuté, nepresné lietajúce švy. Celkovo kožené sedadlá v OIII javia podstatne vyššie známky opotrebenia, ako sedadlá v OII s podobným nájazdom km.

Bolero ale nie je až také zlé, ako sa zdá. V podstate po Columbuse je to druhé najlepšie, čo v OIII môžeš mať. Amundsen je len Bolero s navigáciou, nič iné. Najväčší rozdiel v porovnaní so starými rádiami a navi je rýchlosť, tieto nové MIB sú rádovo rýchlejšie pri všetkých činnostiach.

 

Dix: O CNG zatiaľ ani chýru ani slychu.

Odkaz ke komentáři

Ja som sedel zatial len v jednej RS a ta mala sedadla od vyroby (latka/koza) nie tie celo kozene. A to cervene presitie bolo velmi pekne, ani tie svi mi neprisli nejake zle. Ale zas som to nekontroloval kde ako sedi cele presitie. Celkovo sa mi v tom sedelo dobre a to mam slusne parametre :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Duri: Benzínová RS je pokiaľ viem v SR jedna jediná aj to importérska - modré combi BL-398FU. Všetci predajcovia podľahli naftovému fetišu a majú predvádzací diesel, 99% z nich v bielej farbe a combi. Rarita je vôbec liftback, a keď aj dajaký nájdeš, tak je na 100% biely s čiernymi kolesami a červeným prešitím interiéru :wallbash:

Keď som sa pýtal, že či sa neuvažuje aspoň o akej takej koordinácii pri objednávaní predvádzacích vozidiel, nech aspoň v regiónoch západ/stred/východ je zastúpený každý typ motorizácie, tak som dostal odpoveď, že konkrétna konfigurácia je vždy na rozhodnutí kompetenetnej osoby u daného predajcu :wallbash: A preto má každý ako predvádzacie RSy biele combi nafťáky a obyčajné O3 majú všetci 2.0 TDI v striebornej farbe :prcprc:

Odkaz ke komentáři

V PO predávajú už aj Lifty ale na otrasných diskoch.

http://www.pocar.sk/predaj/skoda/detail?car_id=198

http://www.pocar.sk/predaj/skoda/detail?car_id=207

na tomto kombíku robili predvádzacie jazdy celú sobotu a každý ju využil naplno vrátane mňa. Takže kilometrov uz má ovela viac, ale cena zostáva :wallbash:

http://www.pocar.sk/predaj/skoda/detail?car_id=134

Upraveno uživatelem TOMCAT
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...