Přejít na obsah

chybějící pojistky

iphonik4

Doporučené příspěvky

Ahoj, dneska ráno jsem měnil pojistku interiového osvětlení, když jsem procházel příručku a umístění pojistek, tak jsem zjistil, že chybí pojistka podtlakého čerpadla a řídící jednotky automatické převodovky. (viz obrázky - ve fotce jsem jejich umístění zakroužkoval a v návodu odpovídající zvýraznil). Rád bych doplnil, že automatickou převodovkou auto disponuje (DSG). Jinak jsou to pojistky v přístrojovce. Převodovka funguje normálně. Jak je možné, že chybí a není v návodu "neobsazeno", jak u jiných slotů pojistek. Děkuji (kliknutím obrázky zvětšíte)

IMG_4490.JPG Bez_nazvu.jpg

Odkaz ke komentáři

Takže si odpovím sám. Známý ze škodovky (servisu) mi to objasnil. Ta pojistková skříň je univerzální pro všehny typy Octávií, takže proto dochází k tomu, že některé pozice jsou neobsazené. Konkrétně moje auto má dvouspojkovou převodovku DSG, která je z hlediska pojistek zastoupena na pozicích 6 a 14. Ta neobsazená pozice 30 je pro převodovky s měničem (ne DSG).

Podobné je to s tím podtlakovým čerpadlem, moje auto má mechanické podtlakové čerpadlo (vývěvu), která je poháněna přímo z vačkového hřídele. Nevím teď konkrétně které motorizace nebo výbavy mají elektrické podtlakové čerpadlo, ale na mém vozidle není.

Osobně jsem o převodovce s měničem u Octavie nevěděl. Řekl mi, že volič páky vypadá úplně stejně, akorát na něm není napsáno DSG a má to normální měnič jako klasický automat, řadí to asi tisíckrát pomaleji a jsou s tím problémy :D

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...