Přejít na obsah

Jakou fólii do interiéru OII?

Stickler

6 hlasů

1. 1. Jakou fólii nalepit do interiéru?

• 4D lesklý karbon, tmavě šedá - viz. foto
      2
    • Hliníkovou, či titanovou fólii
      4

• Prosím přihlašte se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Ahoj všem :pivo:

současný stav mě tak užírá, že jsem se rozhodl poprosit o váš názor prostřednictvím hlasování (či klidně komentářů níže).

Před časem jsem si koupil 4D fólii v imitaci karbonu, částečně lesklou, tmavě šedou. Poněvadž v ČR nelze sehnat tuto fólii v této barvě pod 30 metrů, musel jsem kupovat fólii z dovozu. Výsledek zatím prvního polepeného dílu posílám níže.

Ovšem poněvadž mám černý interiér a poměrně neočekávaně fólie barevně de facto přesně odpovídá barvě plastů, nejsem si jist, zda mé rozhodnutí bylo správné. Proto přemýšlím, zda neobětovat již koupenou fólii a nekoupit fólii v imitaci hliníku, či trošku tmavšího titanu.

...jaký je váš názor? Dělám to i proto, aby se to líbilo ostatním.

Díky! :palec:

post-28923-0-73189600-1379528986_thumb.jpg

post-28923-0-74156000-1379528992_thumb.jpg

post-28923-0-98862700-1379528997_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

"4D" - to je dobrý :P

Vypadá to pěkně, taky to tak mám - folie od 3M, běžně k sehnání v jakémkoliv formátu. Do toho jsem si ještě udělal ve spodní hraně červenou linku ze zbytků, co jsem měl na plotru.

Výhoda těhlech efektů jako karbon je ta, že to relativně pěkně splývá s tvarováním a profilama lišt, co OII má. Navíc se dá i docela pěkně navázat, pokud si dá člověk záležet. Imitace hliníku a tomu podobné tyhle vlastnosti nemá a v některých provedeních to vypadá dost "placatě".

Moje další stage bude potáhnout stávající lišty pravým karbonem, červenou linku lakem a to celý zalakovat do čirého laku. Vyjde to prakticky na stejno jako nějaký nesmysly co se prodávají po netu. Akorát je to děsně práce.

Odkaz ke komentáři

Přesně tu červenou linku mám také v plánu, nechám-li karbon :palec:

Jinak to 4D je rozdílné v odrazech světla, vypadá malinko realističtěji, no na dotek je naopak horší - a právě takovýto (oficiálně nazvaný) 4D je rerlativní novinkou a v této barvě je v ČR nesehnatelný pod 30 metrů :)

Už jen proto by mi bylo líto ho měnit, nicméně chci hlavně, aby to vypadalo dobře :pivo:

Odkaz ke komentáři

Neee, s červenou linkou jsem jedinej, co vím! :D

Hele zkus vzít jednu lištu nebo prostě nalep folii na nějaký materiál a zkus zalakovat bezbarvým lakem. Buď to krásně vyleze a bude to vypadat fakt peckově a ne jen jako folie nebo se z toho stane černej flek. :) To záleží od typu folie. Na 3M to právě prý moc nefunguje, ale ještě jsem nezkoušel.

Odkaz ke komentáři

S lakováním problém nemám a také jsem nad tím přemýšlel (je vidět, že máme podobný vkus :D), no na mé bývalé OII, kde jsem si lakoval klavírní černý lesk a na spodní hrany jsem nalepil chromový proužek, jsem právě tento chromový proužek následně přelakoval bezbarvým lakem. Po pár měsících, vlivem pohybů, začal ten lak na té chrom liště praskat - a totéž očekávám od této fólie. Pokud by se tak stalo, znehodnotí to celý interiér - vzhledem k té práci tedy přemýšlím, zda to riskovat, nebo ne :unsure:

Odkaz ke komentáři

Tyjo tak to bych býval vůbec neřekl, že tam nějaký pohyby vznikaj, aby to popraskalo, zajímavý. No a co zkusit sklo? :)

S lištama se dá určitě dost vyhrát, já půjdu do toho pravého karbonu. Na netu se prodává set co používá Benet (asi za 7.5k). Věřím, že já to zvládnu za 2k, možná i míň.

Odkaz ke komentáři

Tak pravý karbon je mimo, mám služebáka (pro osobní používání) a jen jsem takový blázen, že jsem do nich historicky vždy investoval. Pravý karbon je hezký, ale trochu mimo...

S lakovanými plochami jen malinko váhám také proto, že jisté doplňky (jako rádio, panel klimy, apod.) mám (budu mít) v leskle černé. Ona ta fólie má jiné vlastnosti, než plast a vlivem tepla se smršťuje a roztahuje. Proto to může popraskat, lak tak elastický není.

Já tu fólii kupoval jako lesklou, jenže je to spíše takový pololesk, 100% lesklá je jen 2D carbon fólie - a ta je zase hnusně laciná..

Každopádně mnohokrát díky za názor, zajímají mě také ostatní názory, no aspoň jsi mě zase trošku utvrdil v tom, že nákup této fólie měl smysl :pivo:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...