Přejít na obsah

Bez plynu auto dymy

Doporučené příspěvky

Ahojte pani.Chcem sa opytat ci sa niekto z vas nestretol s tym ze ked mi ide auto na rychlosti bez plynu dole kopcom zacne dymyt.Dym je husty a je modry.Z toho automaticky vyplyva ze mi to zere olej.Myslel som ze to budu pieste kruzky.Rozobral som motor vymenil som piestne kruzky a gufera ventylov na hlave.(popritom sa zviezol aj rozvod)Motor som poskladal chodi bez problemov ale dym neprestal.Co myslite cim to moze byt? Mam este jeden tip - turbo:(:(

Odkaz ke komentáři

dělá mi to to samé :) žere to olej a když jedu z kopce bez plynu a pod kopcem přidám tak to zadýmí. Prvně jsem vyměnil turbo a tím to není. Pravidelně mi to žere asi 1L oleje na 1300km. V sobotu jsem ale udělal objev když jsme jeli do Frankfurtu na autosalon a ujeli jsme po dálnicích 1300km a auto nesežralo ani kapku oleje. Tím jsem vyloučil že to je problém opotřebení motoru (kroužků) a definitivně padlo podezření na těsnění ventilů. Pravděpodobně propouští některé těsnění ventilů olej. Zkus zapátrat tímto směrem. Já to budu řešit až po novém roce kdy jsem domluvenej na výměně gufer ventilů..

Odkaz ke komentáři

Tak pokud přijdeš na to čím to je tak mi dej vědět. Já budu po novém roce měnit ty gufera tak pak uvidím ..

Jak dlouho ti to dělá ? Jak to začalo .. mě to začalo dělat nějako dobu po první výměně oleje po tom co jsem to koupil .. auto pravděpodobně jezdilo na longlife olej a já tam dal OMV a vypadá to že ten olej začal rozpouštět karbon v motoru a proto mi to začalo žrát olej .. taková je zatím hypotéza, uvidím po novém roce jestli pomůže ta výměna gufer...

Odkaz ke komentáři

Ja mam taky pocit ze mi to tiez zacalo robit nejaky cas po prvej vymene oleja.Postupne to zacinalo dymyt najprv len po pridani pod kopcom a potom pri dlhsom kopci uz aj bez pridania ked sa islo dole.Uvidim par ludi mi teraz povedalo ze mam pojazdit nech si to riadne vsetko sadne a potom sa uvidi.Takze spravim nejakych 2000-3000 km a urcite sem napisem ci sa nieco zmenilo alebo nie.Ak by sme prisli aj na nieco ine tak rovnako dam vediet.Je mi to trosku zahadne ze to robi len vtedy ked auto ide bez plynu:/

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...
  • o 8 měsíců později...

Ahoj co je nového od vašich posledních příspěvků? Mně se to projevilo minulý týden. Asi 3000 km po výměně oleje na co to jezdilo před tím nevím. A taky jsem měnil 2 trubky odvětrávání byly popraskané. Že bych něco utěsnil a teď se takhle projevovala nějaká závada ? Začalo to taky zadýmením po přidání plynu a po nějaké době při jízdě bez plynu hulí jako náklaďák ale jenom někdy.

Rady jsou taky jako gufera ventilů ale u minulého auta to nepomohlo žralo olej i potom. Dále turbo ale to jak jsem četl výše taky nic neřeší. Tak to vypadá že budu jezdit a ono něco odejde. Je to těžký každý má zaručenou radu a když to nevyjde tak zkusíme něco jiného no a až nebudeš mít peníze na další experimentování tak to odstav...a třeba vytáhni kolo a nebo se poser...

Odkaz ke komentáři

gufera jsem nakonec nedělal ... zkoušeli jsme to vyměnit je seshra od vačky ale to je prakticky nemožné . ty ventily jsou hodně utopený v hlavě a hlavu se mi sundavat nechtělo tak jsem se nato vybodnul .. (tada kámoš co má servis .. já to k němu jen dovezl aby bylo jasno :D )

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Ty gufera to asi nebudou posílám citaci uznávaného mechanika na motory 1,8 T:

tak gufera stoji 0 0 prd (300). Ale upozornim,ze nevim proc stale pretrvavaji nazory,ze vadne gufera na ventilech udelaji nejakou extra spotrebu oleje a jeho zrani. Guferama snad jeste nikdy nic nebylo. Je to jen takove zbozne prani majitelu. A pokud uz jsou opravdu ko, tak byvaji chycene i voditka.

A k tomu moje zkušenost která to potvrzuje v loni na 1,6 74 kW po výměně gufer spotřeba oleje neklesla a byla zhruba tak místo 0,8 l na 1000km klesla možná odhaduji na 0.7 a auto nehulilo vůbec. A to najedu převážně po dálnicích i 4000 měsíčně.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...