Přejít na obsah

Navigace s GPS

Doporučené příspěvky

Ahoj všem,

vím, že možných odpovědí k mému dotazu je zde, i na SH spousta, no stejně zkouším štěstí alespoň touto formou, protože jsem už bezradný :unsure: :

Do mé OII (MR 2012) jsem si koupil neoriginální rádio ERISIN se spoustou funkcí (vč. GPS). Navigace je iGO 8 a je super, no tím to tak nějak končí - jinak mi to rádio příliš nevyhovuje a vážně zvažuji výměnu, ačkoli jej mám teprve měsíc a stálo mě (nové) 12 tisíc..

Jenže jaké jsou možnosti?

Swing - nemá navigaci, kterou používám denně, to je pro mě nutnost.

Bolero - hezké, no platí totéž, co pro Swing

Amundsen - měl jsem, už nikdy více. Dle mého je to docela děs, absolutně mi nevyhovoval

Columbus - nejlepší možná volba v oblasti funkčnosti, asi mu není co vytknout.. Jenže se krade a ten týden, než by mi ho šlohli bych si asi moc neužil...

Nexus - ten je asi docela mimo, funkčně bude docela zastaralý, stejně jako vzhledově

... Proto se ptám vás ostatních - máte nějaký tip na rádio s GPS, které alespoň přibližně vypadá jako originál a je ve všech ohledech kvalitní a spolehlivé za všech situací bez výjimek? Pokud neoriginál, tak pouze s podporou CANu.

Nebo případně, jak efektivně ochránit Columbus před odcizením? Garáž nemám, parkuji denně venku a navíc jsem skoro denně na cestách..

Navigace v mobilu mě neuspokojí, mám Navigon, mám i Parrot, který umožňuje hlasové navádění, no hlas je velmi umělý a musel bych pořizovat držák na mobil, který jednak nechci a jednak by degradoval smysl Parrotu.

Předem všem děkuji za cenné rady a zkušenosti :pivo:

EDIT: až nyní jsem si všiml mého nadpisu, který už nemohu změnit - mělo tam být "rádio s GPS", ne "navigace s GPS" :lol:

Odkaz ke komentáři

Tak jedině něco neoriginálního s odnímatelným panelem... Nevím jakou máš představu ale cenově to je ranec docela :(

Ale například Kenwood DNX-7230DAB 2DIN jede na Garmin navigation engine včetně smart link, umí CAN-BUS a má odnímatelný panel :)

http://www.audiocom....-9230dab-2896cz

Nebo ještě nějaká alternativa třeba od ALPINE :)

http://www.audiocom....na-w928r-2189cz

i když se to tak vezme tak columbus stojí taky docela dost, myslím že tato zařízení jej plnohodnotně nahradí.... Taky se o něj bojím kdykoliv vytáhnu paty z auta sad.gif

ještě jeden edit, oba dva jsou vlajkové lodi svých značek, jsou i nižší modely které jsou výbavou podobné ale to si prohlídni sám pivo.gif

Upraveno uživatelem header009
Odkaz ke komentáři

Moc ti děkuji za rady, které mi pomohly s výběrem :)

Rádia z odkazu budou kvalitativně určitě velmi zdařilá, no rozměrově by vyžadovala redukce, což by příliš estetické nebylo. Cena je navíc opravdu hrozně vysoká.

Hledal jsem sám možnosti a vesměs jsem opravdu narazil buď na něco podobného, na něco levnějšího, co ale nesplňovalo požadavky, anebo na něco podobného (Čína), co mám teď..

Proto jsem ještě laboroval s tím bluetooth a ačkoli neodpovídá kvalitě vestavěné navigace, zvuk navigace z mobilu, pouštěný přes BT, je dostačující. Takže ačkoli budu muset koupit držák, který jsem nechtěl, zbavím se aspoň nevzhledného Parrota (hodím ho do té horní schránky a bude se vyklápět v případě potřeby) a koupím si Bolero. :pivo:

Odkaz ke komentáři
  • o 5 týdnů později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...