Přejít na obsah

Vibrace motoru při 1700-2200ot/min.

JaZa

Doporučené příspěvky

Zdravím přátelé.Nepodařilo se mi najít podobné téma,tak zakládám nové-mám Oktávii Combi I 1,9 TDi z roku 2002 najeto 252 000km.Po opravě čerpadla ve specializované firmě jsem se rozhodl,že dám i nové vstřikovače trošku sportovněji laděné.Oktávka šlapala,jak víno,ale teď jsem na zkoušku zkusil motor načipovat a tady se stal kámen úrazu-krom toho že začala kouřit pokud se jí víc šlápne např. na trojku když se odpálí a využije se opravdu slušný výkon,tak umí zahulit celkem dost a projeví se celkem výrazné vibrace od motoru ve spektru 1700-2200 ot/min.Před chipováním jsem si toho jevu nevšiml.Když pojedu zlehka,tak to cítit nijak není,ale jak se jí "dupne na krk",tak krom raketového startu a zakouření dost vibruje.I spotřeba stoupla o půllitru nahoru.Přitom to chipování nebylo vymačkat z toho co to jen jde,ale jen lehké zvýšení výkonu..Když jsme auto pak zkoušeli na diagnostice tak se hodnoty tlaku turba před a po chipování nezměnili..Můžou bejt zalehlý lopatky?už má to velký turbo s proměnlivou geometrií lopatek..Předem díky za reakce

Odkaz ke komentáři

No a nebude kamenem úrazu právě ten "chip", když říkáš, že předtím to bylo ok? :D Nebo se s autem dělalo ještě neco jiného? :rolleyes: Kdo to chipoval, jak to bylo provedeno a kolik to stálo?

kocka87:Jo tak jasný,je že ten chip s tím ty divy udělal...Software poladil známej,kterej opravuje auto a má licenci i pro tu tuningovou firmu-takže nahraje data z řídící jednotky,přepošle jim to,ti to poladí a pošlou zpět.Bohužel teď nevím co to bylo za firmu.Stálo to díky akci 4000 jinak je to skoro dvakrát tolik...Když s ní jedu tak do půl plynu,tak se chová vzorně a ani nekouří,ale jak se odpálí je zle

může to dělat umírající dvouhmota :palec: po načipování je to většinou to první, co jde do kopru

Komplet spojku mám dělanou sotva před dvaceti tisíci kilometry..a ten chip je tam teď čerstvě na zkoušku...

Odkaz ke komentáři

Já ti do toho nechci kecat, je každého věc co si s autem udělá, ale jestli je to jak píšeš, tak "chipu" bych se rychle zbavil a nechal si tam vrátit původní sw. Pak jsou asi dvě nejrozumnější možnosti 1. nechat to být a v klidu jezdit nebo 2. našetřit a zajet za někým, kdo má brzdu a ví, jak jí použít a jak správně naladit sw. Protože tu nalejvárnu co tam máš, to je prostě špatně ;)

A co je tam za spojku? Nová nebo jetá? Prostě ti asi při větším plynu v nízkých otáčkách klouže :) Mě stará spojka taky klouzala.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

No tak jsem dal na rady a nechal nahrát zase původní soft a problém není..Nevím jestli to nebylo třeba i tím,že ty vstřikovače (mám tam od Fratelli Bosio-Sprint) v kombinaci s tím chipem prostě nedávalo toho výkonu(paliva)prostě už moc...Spojku mám dvouhmotu,tak jestli ty vibrace pak nebyly od ní,nebo třeba silentbloků...No každopádně je po problému a spotřeba zase klesla zpátky o půl litru...

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...