Přejít na obsah

Sýkorka v motorovém prostoru

DAWE81

Doporučené příspěvky

Ahojte,

koupil jsem Octávku s motorem ALH a mám trošku obavy. Při chodu studeného motoru se ozývá takový přerušovaný hvízdavý zvuk z motorové části ( manželka to pojmenovala trefně - sýkorka). Nejintenzivnější je to jakoby za motorem v pravé části. Jako by něco pumpovalo. Otáčky jsou stálé, výkon ok, spotřeba prům do 5 l, turbo spíná okolo 1500 otáček. Vše odezní cca po 10 minutách. Jsem spíš uživatel je to můj první diesel, takže zkušenosti s naftou minimální. V příloze přikládám záznam. Díky za tipy na diagnózu.

VR0001.WAV

Odkaz ke komentáři

Klasika šustí ložisko. Podíval bych se na kladky drážkového řemenu a pro jistotu i na ložiska alternátoru, ale tipnul bych to na ložisko na napínáku řemenu, tam odchází jako první.

Pokud by to bylo tím ložiskem, nešustilo by to pořád? Jak jsem psal po zahřátí to přestane.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Ahoj. Mám podobný problém. Měl jsem úplně v háji pístek na napínáku, ale ložisko bylo docela v poho.

Vyměnil jsem tedy raději celej napínák značky INA a teď po cca 1 měsíci a půl a 1000km mi tam začlo

něco zase pískat drnčet, nevím jak to popsat. Rozhodl jsem se vyměnit tedy druhou kladku, která byla

cca o 2mm opotřebená od drážkového řemenu. Pořád stejné. Rozvody byli také dělány před 4000km.

vzpomínám si, že jeden šroub na napínací kladce měl strženej závit. Dotáhl jsem jej s citem jak to šlo

a drží. Myslíte, že by to mohlo mít vliv?

Děkuji za radu, názor atd.

Odkaz ke komentáři

Závit opravíš tím, že uděláš větší díru a dáš tam závitovou vložku třeba Helicoil, ale nejlépe to nechat udělat u někoho, kdo už to dělal a kdo má opravnou sadu na závity.

Jinak altík se může točit lehce, ale i tak můžou být ložiska načatý a pod zátěží řemenu můžou být slyšet. Ono je to těžký takhle od klávesnice říct co to dělá, chce to všechny kladky projít a ono ti to ukáže, která je případně KO. Jo a jen tak na zkoušku bych shodil drážkovej řemen a natočil to bez něj aby se případně vyloučil nežádoucí hluk od rozvodů. Tím bych asi začal ;)

Odkaz ke komentáři

A víš určitě, že je to od rozvodů? Já si to na jedný oktě taky myslel, ale nakonec po prozkoumání to dělala napínací kladka na drážkovém řemenu.

Jinak do autorizáku bych si auto v životě nedal :wallbash: a cena 5tis komplet se mi zdá na autorizák tak trochu nízká, ale třeba je předvánoční akce :lool: ta cena je tedy komplet kladky, řemen, pumpa, šrouby a ještě práce?

Upraveno uživatelem kocka87
Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...