Přejít na obsah

Problém s elektrikou

Guest Jana 1993

Doporučené příspěvky

Guest Jana 1993

Zdravím vás, chtěla bych vás poprosit o radu. Mám Octávii I 1.6, poslední dobou se mi však celkem často stává to, že se během jízdy rozsvítí kontrolka airbagů, záhy se vypne podsvícení budíků, přestanou svítit světla a auto chcípne. Když je chci znovu nastartovat, rozsvítí se jenom kontrolky, ale motor vůbec nereaguje. Vypadá to, jako by byla úplně vybitá baterie. Ovšem když to zkusíte za chvíli, většinou už nastartujete bez problémů. Už jsem s tím byla v několika servisech, ale ani na diagnostice se žádný problém neukázal. Bylo mi tedy doporučeno,abych vyměnila baterii, což jsem taky udělala. Chvíli byl klid, ale asi po 2 týdnech se ten samý problém objevil znovu. Nevíte prosím někdo, co by tenhle problém mohlo způsobovat? Předem vám děkuji za rady. :) Mějte se fajn. :)

Odkaz ke komentáři

Nevím jestli ti to teda pomůže, ale měl jsem úplně stejný problém. Měl jsem delší dobu volně daný kabel na + baterie a nejspíš mi zevnitř zoxidoval. Tak jsem jej zevnitř pořádně očistil, vzal jemným smirkem, pořádně narazil až "dolu" na ten kolík a utáhl co to jde.. Od té doby žádný problém..

Je to sice malá šance, ale jestli tě potkalo něco podobného a kabel špatně vodí, tak se bude chovat stejně i na nové baterce, za předpokladu že nebyl očištěn.

Předtím jsem dělal muziku a špatně to utáhl, auto jezdilo dobře cca 2-3 měsíce a potom se problémy objevily, jen tak pro představu :palec:

Odkaz ke komentáři
Guest Jana 1993

Nevím jestli ti to teda pomůže, ale měl jsem úplně stejný problém. Měl jsem delší dobu volně daný kabel na + baterie a nejspíš mi zevnitř zoxidoval. Tak jsem jej zevnitř pořádně očistil, vzal jemným smirkem, pořádně narazil až "dolu" na ten kolík a utáhl co to jde.. Od té doby žádný problém..

Je to sice malá šance, ale jestli tě potkalo něco podobného a kabel špatně vodí, tak se bude chovat stejně i na nové baterce, za předpokladu že nebyl očištěn.

Předtím jsem dělal muziku a špatně to utáhl, auto jezdilo dobře cca 2-3 měsíce a potom se problémy objevily, jen tak pro představu :palec:

Jéé, děkuju za tip. :) Zítra na to mrkneme, bylo by fajn, kdyby to bylo jen tohle. :)

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

taky něco podobnýho... + svitila kontr. airbag a blikala kontr. ručni brzdy. Začal jsem tím nejjednoduššim, očistit pojistky v tom boxiku na baterii a konektor k těm zelenym pojistkam a očištění ukostření. Mínus kabel od baterie vede pod baterii, tam je ukostření ke karoserii a dál vede k motoru z pravé strany. Elektrikář mi to měřil, měl sem špatné ukostření k motoru ( i když bylo dobře očištěný, kabel může být u toho očka u motoru zoxidovaný a neni to vidět), tím pádem se špatně dobíjela baterie a pak takový problémy. Baterie kupovaná v létě. Takže mi udělal dalši kabel jen na ukostření motoru. Od minusu baterky k tomu šroubu na boku motoru. Znovu proměřil a od ty doby žádná kontrolka nebo pahasínání světel

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...