Přejít na obsah

Předstih

Doporučené příspěvky

Zdravím,

mám u 1,6/75 LPG a rád bych proto nějakým způsobem trochu přidal předstih, ať trochu klesne spotřeba a ožije to, v některých režimech mi přijde, že je vyloženě slyšet malej předstih z výfuku. U 1,6/55 stačilo otočit rozdělovačem, případně ošidit čislo teploty motoru ale tady není s čím točit a 2 snímače polohy (klika a vačka) ani nejdou převrtat a posunout jako u 1,3 bmm :-( Čidlo teploty taky ojebat nemůžu, protože jednotka řídí i "termostat". Zkoušel jsem psát do Cimbu, jestli by to nedovedli softwarovou úpravou, ale ani neodpověděli...

Nemá tady někdo páru, jak jednotku donutiti trochu přidat ? Zatím jsem zkusil nasimulovat odporem nižší teplotu nasávanýho vzduchu, ale vliv nějak nepozoruju a aktuálně jsem částečně zaslepil snímač váhy vzduchu, aby si jednotka myslela, že jde míň vzduchu a zvýšila předstih, ale taky nepozoruju rozdíl. Nemá tenhle motor ještě někde třeba snímač podtlaku v sání? Ten by měl na předstih vliv určitě, ale nikde jsem ho nenašel. Nebo jinej nápad co upravit ?

Díky, Ondra

Odkaz ke komentáři

To co jsi udělal nemá s předstihem nic společnýho, navíc u tohoto motoru je čidlo klepání, které určuje změnu předstihu, tzn. když použiješ 100okt. benzín, tak se změní detonace a čidlo klepání vyšle do ŘJ patřičný signál a podle toho se upraví předstih, to samé platí i u LPG, takže pokud se ti to nezdá, tak je možné, že je toto čidlo rozbité. Nechal jsi si octu napíchnout na diagnostiku?

Odkaz ke komentáři

To co jsi udělal nemá s předstihem nic společnýho, navíc u tohoto motoru je čidlo klepání, které určuje změnu předstihu, tzn. když použiješ 100okt. benzín, tak se změní detonace a čidlo klepání vyšle do ŘJ patřičný signál a podle toho se upraví předstih, to samé platí i u LPG, takže pokud se ti to nezdá, tak je možné, že je toto čidlo rozbité. Nechal jsi si octu napíchnout na diagnostiku?

S diagnostikou si hraju obden :-)

Na předstihu by se uvedený úpravy projevit mohly, pokud je větší podtlak v sání (=u mě menší průtok váhou), je třeba pálit dřív, totéž platí o nižší teplotě nasávanýho vzduchu. Čidlo klepání mi nic neovlivňuje, ani na benzín se mi nikdy nepodařilo motor donutit aspoň trochu klepnout a u LPG je rezerva díky oktanovýmu číslu přes 100 ještě vyšší, takže prostor tam je. Navíc vliv čidla klepání se může projevovat jen při vyšším výkonu, kdy jsou detonace dostatečně "slyšet".

Prostor pro zvýšení předstihu tady v mým případě stoprocentně je a efektivitě spalování by to pomohlo, jenom nevím jak ho zvýšit :-(

Odkaz ke komentáři

Až tak se v tom nevyznám, ale podle mě motor neuslyšíš klepat, právě kvůli tomu, že tam je to čidlo klepání... Když omezíš přísun vzduchu, změníš teplotu apod. tak se předstih opět podle mě nezmění, jen bude jiná bohatost směsi. Předstih by se měl změnit asi až kolem 4000ot., kdy se změní délka sání, ale v nižších otáčkách bude určitě stejnej bez ohledu jaká směs do motoru jde a obávám se, že ty s tím doma stejně nic nenaděláš. Asi by to chtělo zajet někam na brzdu a nechat to tam odladit, tzn. bude se muset přenastavit ŘJ motoru :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...