Jump to content

Svítí ABS, ESP

Guest myoaw

Recommended Posts

Zdravim vas, potreboval bych poradit.

Jednoho krasnyho rana se mi pri ceste do prace rozsvitily kontrolky ABS a ESP, aniz bych ESP zapl / vypl.

VAG ukazal vadny cidlo ABS v pravym zadnim kole. Vymenil sem to, ale problem pretrvava, jednoduse to ukazuje porad problem s cidlem ABS v kole.

Mate nekdo podobnou zkusenost? Popr. nejakou radu jak z toho ven?

Predem diky

00287 - ABS Wheel Speed Sensor: Rear Right (G44)

tahle hlaska

ale zajimavy je, ze kdyz nastartuju a jedu pomalu stylem brzda-plyn, tak ABS i ESP funguje normalne. Rozsviti se to az ve chvili, kdy jedu rychleji nez cca 35km/h. Potom uz ABS ani ESP nefunguje.

Kdyby to bylo, jak pisete, tim krouzkem, nemelo by potom ABS byt nefunkcni uz od nastartovani?

to je právě díky tomu kroužku na náboji/ložisku, pokud by byla chyba v samotném čidle či vedení k nemu, tak bude hlásich chybu po otočení klíčku, jak se rozjedeš, tak čidlo zjistí, že nemá protikus a chyba....

náboj doporučuji dát originální

• 7 years later...
V 12. 12. 2013 at 22:00, Rolbař napsal:

možná máš vadný kroužek, který je součástí náboje kola, co to píše přesně za chybu?

Zdravim vedel by ste poradiť ? Pri cca rýchlosti 35km/h mi zhasne kontrolka abs. A pri 70km/h niekedy skôr niekedy pozdejsie zas vyskočí 

Ahoj všem. Před časem se mi při průjezdu zatáčkou rozsvítily kontrolky ABS, ESP a bliká ruční brzda. Načetl jsem chybu aplikací Carrista, foto v příloze, poté jsem ji vymazal a jezdil dál bez problému. Teď jak napadl sníh, tak při brždění se to opět rozsvítilo. Byl jsem ve škodovce, tam to napíchli na VAG a ukázalo jim to řídící jednotka ABS elektrika sporadická nic víc. Takže taky nevědí. Závadu smazali. Pak  jsem jel testovat ABS na sníh, chvilku to fungovalo jak má a pak se  opět rozsvítili kontrolky. Po načtení Carristou ta samá závada. Děkuji za každou radu.

Screenshot_2021-02-08-15-39-21-229_com.prizmos.carista.jpg.be65382b2fc427a841f0fbe0444e8462.jpg

Klasícká závada ESP systémů MK60 EC1 od 22KT 2008 do cca 25KT 2010, nutná výměna RJ s hydroblokem, ideálně dát novější provedení, ale kódování pak většinou nejde přenést ze staré 1:1

Edited by Rolbař
oprava značení jednotky
před 14 minutami, Rolbař napsal:

Klasícká závada ESP systémů MK100 EC1 od 22KT 2008 do cca 25KT 2010, nutná výměna RJ s hydroblokem, ideálně dát novější provedení, ale kódování pak většinou nejde přenést ze staré 1:1

Zrovna jsem to s Jardou řešil u SUp II 2010,ta samá závada :-)

Díky za rady. Jen se ještě zeptám jestli je nutná výměna komplet RJ s hydroblokem nebo stačí jen RJ? Našel jsem inzerát kde píší, že to opravují na počkání bez demontáže.

EDIT: Volal jsem tam a pouze přehrají software.

před 8 hodinami, Rolbař napsal:

Klasícká závada ESP systémů MK100 EC1 od 22KT 2008 do cca 25KT 2010, nutná výměna RJ s hydroblokem, ideálně dát novější provedení, ale kódování pak většinou nejde přenést ze staré 1:1

Týká se to i jednotky MK60EC1? Jelikož tu tam mám.

• 4 weeks later...
  • 1 month later...

Zdar chlapy, potreboval bych pomoct z nakodovanim ABS jednotky,nebo co stim?prijel sem z prace a zacalo svitit ABS,ESP atd.....,nevim co delat,poradte mi .Diky.Jo a napichli jsme auto na diag.a jsou tam same nuli a hlasi to,ze neni jednotka kodovana.

• 7 months later...
V 9. 2. 2021 at 8:13, Rolbař napsal:

Klasícká závada ESP systémů MK60 EC1 od 22KT 2008 do cca 25KT 2010, nutná výměna RJ s hydroblokem, ideálně dát novější provedení, ale kódování pak většinou nejde přenést ze staré 1:1

Zdravím, také mám problém s jednotkou ABS 1K0907379AE, když bych tuto jednotku nahradil např. indexem AJ, zvládl byste to dokódovat? Jednotky s indexem AE už jsou téměř k nesehnání. Případně jestli je nějaká jiná možnost jak se s vámi spojit a konzultovat řešení. Děkuji. 

• 3 months later...

Zdravím chtěl jsem se zeptat mám škodu fabii 1.9 tdi r.v. 2005 Při jízdě se objevuje kontrolka ESP auto začne cukat a tak zastavím vypnu motor a zase nastartuju a všechno v pohodě diagnostika ukázala chybu číslo 18265 nevíte co to muže být .Děkuji

Edited by milano