Přejít na obsah

Brněnská knajpa # 4x4+2 O:-)

SKAJA

Doporučené příspěvky

U mě byla velikost displeje taky priorita no.1, protože doma nemám žádný tablet, notebook ani stolní počítač. Firemní notebook si nosím domů jenom na víkend a tak abych z domu něco zkouknul a nenudil se přes týden, tak používám S4 a i to je někdy malý. Galaxy S5 mě až tak moc nenadchla, tak třeba bude Note 3 (výměna za S4) a nebo konečně nějaký z tabletů Samsungů - bratr k S4 (k tomu se pořád odhodlávám a ne a ne se rozšoupnout).

Odkaz ke komentáři

Poď do tabletu, nebojíme se toho :lool: Táta od té doby co má Samsung tablet tak sebou už nikam netahá notebook..tím,že máš OTG tak stáhneš případné i fotky z foťáku, flashka a uděláš na tom fakt dneska úplně vše co na ntb...pomocí RDP klientu se připojíš na vzdálenou plochu do firmy když potřebuješ atd.. ;)

Odkaz ke komentáři

Brej den i Vám ;) Taky doufám, že to u mě bude víc jak 105kč..tentokrát nově jsem tam dal do přiznání i manželku tak uvidíme jak mi to spočítají :P

Jinak dneska odpoledne frčím pro nový firemní autíčko..Škoda Octavia III Ambition, bilá, 1.6TDI CR 66kw..ještě jsem s novou Oktou neměl čest tak jsem zvědav :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Příjmy roku 2013

V daňovém přiznání k dani z příjmu fyzických osob za rok 2013 můžeme snížit vypočítanou daň o 24 840 Kč za rok.

Na koho můžeme slevu uplatnit

Slevu můžeme uplatnit na manželku nebo manžela, která/ý s námi žije ve společné domácnosti ("osoby spolu trvale žijí a společně uhrazují náklady na své potřeby") a její/jeho příjem za rok nepřesáhl 68 000 Kč.

Od roku 2014 se za manžela (manželku) pro účely daní z příjmů rozumí také partner/ka podle zákona upravujícího registrované partnerství.

Co se počítá do příjmu manželky/manžela:
  • veškeré výdělky (včetně příjmů, které se nezdaňují nebo neuvádějí v daňovém přiznání)
  • podpora v nezaměstnanosti
  • nemocenská i náhrada mzdy při pracovní neschopnosti nebo při ošetřování člena rodiny
  • mateřská
  • veškeré druhy důchodů (například invalidní, starobní)
  • výživné manželky po rozvodu
  • peněžitá pomoc v mateřství (toto jsou dávky v rámci nemocenského pojištění, proto se do příjmu zahrnují)

Do příjmu se počítají i doplatky z minulých let.

Co se nepočítá do příjmů manžela/manželky:
  • přídavky na dítě
  • výživné na dítě (alimenty)
  • sociální příplatky
  • příspěvek na bydlení
  • příspěvek na školní pomůcky
  • rodičovský příspěvek
  • dávky pěstounské péče (odměna pěstouna se ale počítá)
  • porodné
  • pohřebné
  • příspěvek na péči o blízkou nebo jinou osobu
  • dávky pomoci v hmotné nouzi
  • a jiné dávky státní sociální podpory a dávky sociální péče
  • stipendium poskytované studujícím soustavně se připravujícím na budoucí povolání
  • příjem plynoucí z důvodu péče o blízkou nebo jinou osobu, která má nárok na příspěvek na péči podle zákona o sociálních službách, který je od daně osvobozen.

Pokud máme majetek ve společném jmění manželů, nezahrnuje se do příjmu ani příjem, který plyne druhému z manželů nebo se pro účely daně z příjmů považuje za příjem druhého z manželů.

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...