Přejít na obsah

Šátec a OCB


Doporučené příspěvky

  • o 3 týdny později...
  • o 3 týdny později...

děkuji :)

 

Jak to je se zapsáním podvozku/štelováku do techničáku, dá se ? Chci to mít vše v cajku. Musím koupit nové tlumiče předek/zadek , a chtěl jsem pružiny kupovat, ale cenově to bude dohromady už na štelovák.

Už se to tady před časem řešilo.

Se zapsáním podvozku je to asi ještě složitější,než se zapsáním ráfků :-(

Nevím jaké info má Jarysek120 s podvozkem AP,ale obecně je to problém i u podvozku s pevným snížením,natož se štelovákem.

Když jsme se o to zajímal,tak se mi dostalo odpovědi z MDČR, že jediná možnost je zajet na kontrolu a schválení do Dekry , nebo TUV-SUD cz,kde za poplatek 3-5 tis. vystaví posudek,jako podklad pro zapsání do TP.

V té době žádný z dovozců nedisponoval typovým listem,se kterým by se dalo na běžnou kontrolu STK a následně nechat zapsat.Určitě se dá sehnat orig TUV posudek,níže třeba něco od HR pro názornost,

http://www.dvsegmbh.info/PDF/einbau/32014/5060/31017.PDF

http://www.dvsegmbh.info/PDF/einbau/32014/5060/29767.PDF

http://www.dvsegmbh.info/PDF/einbau/32014/5060/29525.PDF

ale dle informace na zapsání nestačí a to ani s překladem.

Problém prý je v tom,že použitím podvozku se mění jeden z údajů v TP a to celková výška.

Ale protože jako ve všem co se týká statní správy je bordel,je možné,že na každém úřadu bude jiná praxe,stejně jako s ráfky,protože i mně se tenkrát podařilo dotazem na jednom z úřadů zjistit,že zapsání i s orig.německým TUV není problém.

Je to o štěstí a o tom,na jak velkého byrokrata nebo vola padneš.

Odkaz ke komentáři

když jsem řešil zapsání KWčka (oficiálně zakoupeno vč. TÜV protokolu z Německa) tady v ČR, tak mi na STK TÜV Nord v Praze (Černý Most) technik odpověděl, že v ČR tohle nikoho nezajímá. Jediná cesta je přes Dekru na Chodově, nechat jim tam auto údajně dva dny na všemožné testy, celé to zaplatit a následně s nějakým papírem od nich jít zkusit štěstí na úřad.

PČR ani na STKčku s tím při kontrolách nebyl problém; vždy jsem ukázal TÜV protokol z Německa, kde je zapsaný povolený snížení, resp. povolený vzdálenosti od středu kola po lem blatníku atp. a nikdo nic dalšího neřešil.

Dokonce jsem si na technický vysloužil uznání, že jsem na podvozku nešetřil :D

Odkaz ke komentáři

Když jsme to řešili my,jak jsem psal,bylo to proto,že na jedné STK problém dělali a auto se sportovním podvozkem prostě STk nedostalo.

To,že ty máš štěstí a procházíš ale není pravidlo.Zcela ve skutečnosti,ať už se to někomu líbí nebo ne,pokud si někdo postaví hlavu máš smůlu.

Jestli v Dekře auto zůstane dva dny nevím,tak podrobně jsem to s ním neprobíral,ale faktem je,že orientační cenu 3-5 litrů mi řekl přímo vedoucí odd.které zkoušky podvozků provádí.

Je to celé postavené na hlavu,dovedu pochopit,že konstrukční zásah,který ovlivní údaje v TP je třeba nechat opravit v dokladech ve smyslu skutečného stavu,proč ale nestačí protokol vystavený v Unii,když celá naše legislativa související se schvalováním a homologacemi se řídí stejnými EHK/OSN stejně jako ostatní členské státy fakt nechápu.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...