Přejít na obsah

Multifunkční ukazatel

mcland

Doporučené příspěvky

Dobrý den, chystám se ke koupi O2 FL 1.9 TDi 77kW (BXE) MR 2009 (asi), výbava ambiente, takovej holej základ pro nižší kastu :D , jen bych si před koupí chtěl ujasnit pár maličkostí. Jedna z hlavních je jestli multifunční ukazatel ukazuje i správné řazení. Manuál tvrdí že ano, ale za jízdy jsem to nepostřehl.

Pozn.: Nemám na mysli MAXIDOT, ale Multifunkční ukazatel. Zajímá mě i co všechno ukazuje, nikde jsem k tomu nic podrobného nenašel, proto zakládám nové vlákno.

PS: Motorizace 1.6 TDi CR pokud vím ukazatel řazení mají, odhaduji, že je to způsobené tím, že jde o novější motor a novější převodovku.

Odkaz ke komentáři

Ahoj, přesně jak říkáš 1.9TDi PD ti řazení na displeji ukazovat nebude. Měli to motory se systémem common rail. Displej uprostřed budíků ukazuje základní věci jako je: počet km, denní km, okamžitá spotřeba, průměrná spotřeba, čas jízdy, dojezd k pumpě, rychlostní varování a toť asi vše. Pokud nebudeš mít maxidot nebudeš moci nastavovat některé komfortní funkce např, comming a leaving home, autom. zamčení při rozjetí atd. Pro běžné uživatele jsou parametry dostačující.

Odkaz ke komentáři

Díky, zajímalo mě to čistě jen jako něco navíc, kupuji to auto dá se říct hlavně na to, aby makalo, ale chtěl jsem vědět čím vším mi je schopno zpříjemnit užívání :-)

Pozn.: excar- Ford Mondeo 1.8 16V MK1 FL rv.96

Tak přeju ať ti šlape - jako že by měla. Já mám MR 2007 před faceliftem, ale mám ten poslední motor ( BXE ) a jsem nad míru spokojen se vším. Mám sice výbavu elegance, ale už nějaké úpravy proběhly - park asistenty rádio Bolero, multifunkce atd.

Odkaz ke komentáři

,,Pokud nebudeš mít maxidot nebudeš moci nastavovat některé komfortní funkce např, comming a leaving home, autom. zamčení při rozjetí atd." Menil jsem budiky za maxidot a spomenute funkce atd.. nemohu nastavovat ani na maxiku. O2FL 4/2009 (myslim to zamceni pri rozjeti, na com. a leav. home musi byt svet. senzor ne?)

Odkaz ke komentáři

Teplota oleje se zobrazuje jen na maxíku a pouze u některých výbav.

,,Pokud nebudeš mít maxidot nebudeš moci nastavovat některé komfortní funkce např, comming a leaving home, autom. zamčení při rozjetí atd." Menil jsem budiky za maxidot a spomenute funkce atd.. nemohu nastavovat ani na maxiku. O2FL 4/2009 (myslim to zamceni pri rozjeti, na com. a leav. home musi byt svet. senzor ne?)

Musí jít nastavit. Asi budeš mít chybné kodovaní BSM. Jinak comming a leaving funguje i bez světel. senzoru, jen s tím rozdílem, že senzor světla umí za příznivých světelných podmínek funkci deaktivovat a dále řídit.

Odkaz ke komentáři

Tomascot: diky za postreh. Nemuze byt problem v tom ze BCM bude nejaka nizsi rada (ambiente) a uvedene funkce nepodporuje? (nevyznam se v tom)

Adresa 09: Centrální elektrika (J519) Labely: SVO\1K0-937-08x-09.clb
Řídící jednotka SW: 1K0 937 086 F HW: 1K0 937 086 F
Díl: BCM PQ35 M+ 020 0358
Revize: 00020000
Kódování: 40180AB89005089040100080110081E4050100AE424D85605C0440000000
Dílna #: WSC 06335 001 00100
VCID: 33611BFF2BA5

Řídící jednotka: 1Z1 955 119 C
Díl: Wischer 11030 22 0601
Kódování: 00D7B7

Odkaz ke komentáři

Ahoj tvoje jednotka je ok 30byte a je highline,ale koukal jsem na tvoje kodování a nemáš aktivovaný maxidot v BSM.

Zkus toto nakodovat:

40180AB89005089040080080110081E4050100AE424D85605C0440000000

Poznamenej si někde původní kod, kdyby něco. Zkus jestli se funkce zobrazí na maxiku přidržením kolebkového spínače na pravé páčce. Když ne, můžu poslat další kodovaní, kde to už bude aktivovaný.

Dej vědět

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...