Přejít na obsah

Chvění motoru AHF

Doporučené příspěvky

Zdravim.. pri rannim studenem startu mi auto normalne chytne ale asi 10 sekund se trepe a pak to ustane.... Jo a pri tom chveni to dost kouri :-/ jinak to nedela jen za studena...

A to tahlo od turba co je vzadu v te bance ma chodit jak volne ? Pri 140 mi to padne do nouzaku a bylo mi poradeno abych to tahlo promazal...... tak jsem to promazal WD40 a jde to vetsi silou.

Dik za rady :-)

Jo a pri tom chveni kolisaji otacky a po tech 10 sekundach se vse uklidni i motor se netrepe.

Odkaz ke komentáři

S tím chvěním... je možné, že bude nějaká žhavka KO, že se ten válec chytne až později a pak chvění přestane.

Skrz turbínu to určitě napíchni na diagnostiku, mrknout na poždadovanej vs. skutečnej tlak. Nejspíš bude zatuhlá regulace (v lepším případě vyčistit turbo, v horším výměna podtlaku). Čištění turba vyjde u firmy cca na 2-3 tis, podtlakovka orig. GARRETT cca 1800. To čištění u firmy doporučuju spíš, než domorobo. Už kvůli seřízení podtlakovky a celkově profi práci. Žádný bláznivý podkládání nebo podobný věci.

Odkaz ke komentáři

Jsou to žhaváky a je úplně jedno, že jsou OK. Já teďka dával nový a jak je kolem 2-7 stupňů, hádá se mi to po startu pořád. Ale přitom třeba v -5 to chytá super. Kouř je způsobenej nespálenou naftou právě v tom válci, kterej se nechytnul. V čerpadle bych problém neviděl.

Co se týče turba, jedině nalogovat a budeš chytřejší. Mě osobně to padá občas do nouzáku taky. Vždycky odpojim hadičku na ventilu N75 a tahám za táhlo z baňky na turbu nahoru a dolů, dokud se saze nevydřou a potom to jde zase tak nějak lehce, potom tomu dávat kouř třeba 100km aby se saze vypálily a máš klid. Potom turbo chodí dobře. Ono to kolikrát ani nebývá sazema, že to nechodí, ale prostě se časem staré turbo maličko pokroutí a lopatky pak dřou kov na kov. Takové turbo rukou rozhýbat nelze a musí se zvětšit distance pro lopatky.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...